FHŽL Žilina: usmievajte sa, ste v zábere, alebo tretie oko.

FHŽL Žilina: usmievajte sa, ste v zábere, alebo tretie oko.

S cieľom postupne zvyšovať objem spravodajstva zo zápasového diania žilinskej hokejbalovej žirafa ligy sme sa v Žirafe rozhodli vyskúšať zaujímavú novinku. Viacerým z vás koncom októbra vyvolalo úsmev na perách čudo (niekoľko foto na http://galeria.sportvin.sk/album/972), ktoré som mal na prilbe a blikajúci náramok namiesto hodiniek. Nekonečná plejáda vašich poznámok a veselé úškrny ma rozosmejú aj s odstupom času. Všetci ste zhodne prišli na to, že je to malá ale šikovná kamera a možno ste práve v zábere. Niektorých štipľavo rozprávajúcich to aj čiastočne pribrzdilo v rozlete. Také boli moje prvé skúsenosti. Aj tí, ktorí doposiaľ neobliekli rozhodcovský dres budú mať možnosť vidieť dianie na ihrisku z jeho perspektívy.

 

Pomaly si zvykáte vy aj ja. Doladiť všetko do dokonalosti ešte zaberie trošku času, lebo parametrov, ktoré dokážu negatívne ovplyvniť konečný výsledok je množstvo. Zatiaľ mám naplánované nakrútiť počas víkendu 2-3 celé stretnutia a aspoň tretinu vybraných. Z materiálu, ktorý sa podarilo doposiaľ zostrihať ste už mohli sledovať to najlepšie z viacerých stretnutí alebo aj zaujímavé akcie, sporné situácie. Zverejniť skúsime aj momenty, na ktoré mali hráči iný názor ako rozhodca stretnutia (a asi si neraz budem sypať popol na hlavu). Z novembrových zostrihov plánujeme pripraviť anketu o najkrajšiu akciu, gól, zákrok brankára, alebo niečo podobné kde by ste mohli aktívne hlasovať. Nevyhneme sa ani úsmevným momentom keď už starší nestačili na mladších, keď sa nedarí trafiť bránku ani z najľahších situácií, keď sa neudržíte na nohách, ... . V priebehu týždňa doplníme vybavenie kamerky o externý mikrofón a po stretnutiach z vás skúsim vydolovať aspoň pár viet k zápasovému dianiu.

 

Otvorená zatiaľ zostáva „problematika“ využitia záznamu ako dôkazného materiálu. Na riešenie sporných situácií priamo počas zápasu (video rozhodca) nebude možné zábery využívať. Tie budú slúžiť off-line v prípade disciplinárnych konaní, ale ako bolo spomenuté vyššie, nemám zábrany zverejniť ani situácie, ktoré možno neboli posúdené dôsledne podľa pravidiel. Nielen hráči ale aj zebry pruhované robia chyby.

 

Ak sa novinka uchytí, pribudnú do kategórie zápasových kameramanov aj ďalšie postavičky ako Maťo Krhla Krško, alebo Juraj Škorvo Škorvánek. Rovnako sa pohrávame s myšlienkou zachytiť zápas z pohľadu niektorého z hráčov :- ), alebo brankára, Martin Ucho Haviar sa toho už vehementne dožadoval :-) (vysoký priemer inkasovaných gólov z ostatných zápasov by možno stál za zhliadnutie) . Okrem hokejbalových žirafa líg sa v krátkom čase pokúsime získať pohľad z „hlavy/tela“ rozhodcu aj v stretnutiach futsalových a florbalových žirafa líg.

 

Všetky video výstupy nájdete na http://galeria.sportvin.sk/, akékoľvek video môžete vkladať do ľubovoľnej web stránky prostredníctvom „embed kódu“, ktorý nájdete pod každým videom. Hltačom obrázkov môžem poskytnúť aj celý, surový materiál na dlhé zimné večere.

 

Pre záujemcov o technickú časť.

-          zostrihanie plného zápasu zaberie 3-4 hodiny, sú v HD kvalite, rozlíšenie 1080p, formát MP4

-          uhol záberu 127 stupňov, ale môže byť aj 192, 30 obrázkov/sekunda pri max. rozlíšení

-          záznam na pamäťovú kartu, batéria v pohode zvládla záznam dvoch zápasov naraz

 

Kameru sme obstarali v eshope http://www.sportovekamery.eu/drift-hd-ghost#tabs=0|0 . Dodávka na druhý deň, ochotne poradia aj keď so záznamom hokejbalu sa ešte nestretli.

 

V prípade ďalších otázok ma neváhajte kontaktovať a usmievajte sa prosím, lebo ste v zábere :-) .

 

Nakrútiť sa podarilo napr. aj tieto zábery


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.