Extraliga Žilina: rozhodnutie v 44.59.

Extraliga Žilina: rozhodnutie v 44.59.

V „poslednom“ kole prvej polovice základnej časti, nastúpili žirafy na domácom ihrisku proti tabuľkovému susedovi z Pruského. Vo vzájomných dueloch týchto tímov nepadá veľa gólov a inak tomu nebolo ani tentoraz.

Lepšie začali hostia, ktorí už v 4. minúte otvorili skóre. Chaos v domácej obrane využil Fumač a strelil už svoj 10. gól v sezóne, 0:1. Následne Žilinčania ožili, postupne sa dostávali do tempa, ale opäť sa radoval súper. V 13. minúte možno zbytočne vybehol brankár Škorvánek a opäť pre Fumača, nebolo problémom ho obstreliť, 0:2. Dvojgólovým rozdielom sa skončila aj úvodná tretina. Do prostrednej vstúpili žirafy s väčším odhodlaním a nasadením. Nemalou mierou ich povzbudil aj kontaktný gól v čase 15.36, keď sa k odrazenej loptičke po Hartelovej tvrdej strele dostal Koštek a aj napriek bráneniu sa dokázal presadiť, 1:2. Do konca tretiny sa hral vyrovnaný hokejbal s viacerými dobrými príležitosťami na oboch stranách. Najkrajšia akcia zápasu s gólovou koncovkou sa odohrala v 32.57, keď švihom vyrovnal na 2:2 kapitán Lacko. Žirafy už mali v tom čase viac z hry, ale rozuzlenie prišlo až sekundu pre koncom. V 44.56 sa presunula hra do obranného pásma Žiliny, po tom ako Škorvánek radšej skryl loptičku do lapačky. Na buly sa postavil za žltozelených E. Kuna. Loptička spadla na jeho hokejku a musel sa na vhadzovaní vymeniť. V 44.57 sa tam po dlhšom otáľaní postavil Vojaský. Nebol úspešný, loptička sa dostala k Chotárovi, ktorý od modrej prestrelil všetko čo mu stálo v ceste a takmer so záverečnou sirénou zariadil dôležité tri body pre Pruské, 2:3. Žilinskú eufóriu po víťazstve z Nitry schladili hráči Pruského v hodine dvanástej.

Textový on-line prenos zo stretnutia nájdete TU.

 

Lacko Michal, HBC Žirafa Žilina – kapitán: „V bojovnom zápase sme od prvého striedania ťahali za kratší koniec. Hrali sme nekoncentrovane, pomaly a zbrklo. Po prvej tretine sme už prehrávali 0:2. Nevzdávali sme sa a hneď v úvode druhého dejstva znížil najlepší hráč na ihrisku Michal Koštek na 1:2. V druhej a aj v poslednej tretine sme hrali konečne svoju hru a súpera sme dostávali pod tlak. Dokonca sa nám podarilo v 33. minúte vyrovnať na 2:2 avšak na vytúžené body sme nedosiahli, pretože našou taktickou chybou sme dali možnosť súperovi rozhodnúť zápas v poslednej sekunde.“


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.