Openliga: v 12. kole Žirafy uštvali býkov.

Openliga: v 12. kole Žirafy uštvali býkov.

V Hrnčiarovciach nad Parnou sa hral zaujímavý duel. Býky v ňom hostili oslabené žirafy, ktoré chceli ale bodovať naplno. Zápas sa rozbiehal trošku pomalšie, prvé šance mali skôr domáci. Hostia pomaly ale isto začali preberať iniciatívu a nasťahovali sa na polovicu súpera. Trnava v pokoji bránila a nenechávala hosťom priestor na streľbu. Vyčkávanie sa im oplatilo, keď chybnú rozohrávku J. Váleka zachytil jeden z útočníkov a nedal šancu M. Kotuláčovi. Onedlho však bolo vyrovnané, keď peknú biliardovú akciu zakončoval J. Baranovič. Žilina sa tlačila pred bránu súpera, ale často svoje akcie prekombinovala. Neustále v strehu hrajúce býky udreli opäť, keď využili trošku komické pošmyknutie J. Baranoviča a opäť strhli vedenie na svoju stranu. ŽFA však vyrovnala M.Belaníkom a nadýchla sa k obratu v stretnutí. To by však nemohol vyrobiť E. Valášek fatálnu chybu pri zahraní autu a neponúknuť súperovi už tretí gól na zlatom podnose. Do polčasového hvizdu sa už nič zvláštne nestalo a hostia odchádzali do šatní so sklonenými hlavami. Druhé dejstvo začali o poznanie aktívnejšie hráči ŽFA. Priebeh zápasu pokračoval podľa prvopolčasového scenára, ale v inom prevedení. T. Mičuda vyrovnal z pokutového kopu na 3:3 a začalo dobíjanie trnavskej svätyne. Oba celky v prvej polovici druhé polčasu zahodili niekoľko gólových príležitosti. Domáci dva krát netrafili prázdnu bránu, hostia pre zmenu zahadzovali prečíslenia ako na bežiacom páse. V poslednej dobe výnimočne strelecky disponovaný E. Valášek upokojil svoju koncovku a v rýchlom slede zaznamenal čistý hattrick. Rozhodol tak o zaslúženom víťazstve hostí. Trnava skúšala aj hru bez brankára, lenže tá jej vôbec nevyšla. V samotnom závere sa ešte za hostí gólovo presadila dvojica strelcov J. Baranovič a E. Valášek. Žilinská Futsalová Akadémia sa touto výhrou vyhupla do čela ligového pelotónu.


FC Bulls Trnava -ŽFA ŽIRAFA Žilina 3:8 (3:2)

Bulls: P.Hutar – Ľ.Heteš „C“, R.Uhrík, R.Humel, M.Jurina, L.Černek, M.Bohunický, F.Novota, P.Sládeček, A.Krátky, S.Holič, E.Takáč tréner: Peter Sládeček

ŽFA: M.Kotuláč – M.Belaník „C“, T.Grznár, J.Baranovič, E.Valášek, S.Marec, J.Válek, T.Mičuda, tréner: Dušan Štaffen

Góly: F.Novota 1, P.Sládeček 1, Ľ.Heteš 1 – E.Valášek 4, J.Baranovič 2, M.Belaník 1, T.Mičuda 1

ŽK: E.Valášek, J.Válek (obaja ŽFA)

Rozhodovali: S.Polomský a M.Libiak

21 divákov


Dušan Štaffen (tréner ŽFA ŽIRAFA Žilina):

Pre chorobu a viaceré zranenia som nemohol počítať s viacerými hráčmi. Na našej hre to však vôbec nebolo vidieť. Naše víťazstvo sa však rodilo omnoho ťažšie, ako vyzerá konečný výsledok. Už počas prvého polčasu sme mali viesť a kontrolovať priebeh zápasu. Súperovi sme však darovali góly a na svoje sme sa poriadne natrápili. Trnava v prvom polčase svedomito bránila a mali sme minimum priestoru na zakončenie. Cez polčas som hráčov upokojoval, že keď budeme pokračovať v takejto hre, góly musia prísť. Po mnohých tutovkách na oboch stranách zaúradoval ako hurikán E.Valášek a Trnave sme behom chvíle odskočili na rozdiel troch gólov, čo rozhodlo. Teraz nás čaká veľmi dôležitý duel s Banskou Bystricou a musíme sa dokonale pripraviť. Ďakujem mojim hráčom za srdiečko, súperovi za korektnú a slušnú hru. Pochvalu si zaslúži aj rozhodcovská dvojica, ktorá do zápasu výraznejšie nevstúpila.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.