Openliga – ŽFA Žirafa Žilina: aj po 15. kolo ŽFA stále na čele.

Openliga – ŽFA Žirafa Žilina: aj po 15. kolo ŽFA stále na čele.

Počas predchádzajúceho víkendu sa polemizovalo o odložení tohto stretnutia zo strany hostí. Tí majú v poslednom období veľké problémy so zostavou a to napriek rozsiahlemu počtu hráčov na súpiske. Žirafy rovnako ako v Piešťanoch aj teraz nastúpili so šiestimi hráčmi v poli a to mala polovica družstva niekoľko futsalových zápasov v nohách. Žiaľ sa ich veľká únava odzrkadlila logicky aj na ich hre, najmä na pohybe. Hostia nemali na výber, museli zvoliť vyčkávaciu taktiku. Prievidza na tento zápas vytiahla hráčov aj zo záhrobia a na lídra súťaže sa poriadne vytiahla. Zápas začal v pokojnom tempe, obom družstvám sa darilo držať loptu na svojich halovkách. Opatrný úvod vyhovoval hosťom zo ŽFA. Prvý polčas dokonca diváci gól nevideli. Nebolo to však len dobrými zákrokmi oboch brankárov, ale najmä jalovou koncovkou zakončovateľov. ŽFA zahodila niekoľko sľubných protiútokov, ktoré si doslova pýtali gól. Domáci zase nedokázali uspieť ani z bezprostrednej blízkosti a v ceste im niekoľkokrát stála aj konštrukcia Mičudovej brány. Prvý polčas sa nehral v obrovskom nasadení, ale obe družstvá predvádzali veľmi pohľadný futsal. V druhom polčase otvoril skóre bombou M.Belaník, ktorý po zahraní autu prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Dlhé minúty sa nič závažné neudialo a blížil sa záver stretnutia. Zápas zdramatizoval vyrovnávajúcim gólom M.Madarász 5 minút pred koncom. Hostia sa s takýmto výsledkom nechceli uspokojiť a vrhli všetky sily do útoku. Získali okamžite veľkú prevahu a začalo dobíjanie svätyne S.Gendiara. Po druhý krát v zápase udrel M.Belaník, ktorý si pripísal na svoje konto ďalší exportný gól. Zo strednej vzdialenosti nedal domácemu gólmanovi najmenšiu šancu a ďalšou bombou mu vymietol šibenicu. Prekrásny futsalový moment. Už onedlho naservíroval J.Baranovič prihrávku J.Válekovi a ten svoju technickú strelu umiestnil už na 1:3. Kolektív ŽFA sa už videl za Kľakom, keď z ničoho nič udrel domáci kanonier M.Madarász a bola dráma bola na svete. Posledná minúta trvala pre unavených hostí snáď hodinu. ŽFA si umne podržala loptu pomocou power-play a FSC bol pri rovnakej činnosti absolútne neefektívny. Dramatické a vyrovnané stretnutie tak dopadlo lepšie pre hostí, ktorí sa tak udržali na čele súťaže a čaká ich jeden z najdôležitejších zápasov v histórii klubu. Viacerí hráči si však budú musieť cez týždeň vstúpiť do svedomia a iní zase relaxovať.


Aktuálnu tabuľku aj ďalšie výsledky nájdete na http://openliga.sportvin.sk/liga/openliga-seniori/ .


FSC Prievidza - ŽFA ŽIRAFA Žilina 2:3 (0:0)

FSC: S.Gendiar (L.Trnka) – M.Sobota „C“, J.Čampiš, L.Sluka, T.Važan, M.Hrošovský, M.Svitek, L.Krutý, D.Mokrý, J.Baran, M.Madarász, tréner: Miroslav Janek

ŽFA: T.Mičuda – E.Valášek „C“, T.Grznár, J.Baranovič, J.Válek, S.Marec, M.Belaník, tréner: Dušan Štaffen

Góly: M.Madarász 2 – M.Belaník 2, J.Válek 1

ŽK: M.Sobota, T.Važan, D.Mokrý – T.Mičuda, S.Marec, M.Belaník

Rozhodovali: M.Chudý a J.Tutura

50 divákov


Dušan Štaffen (tréner ŽFA ŽIRAFA Žilina):

Po druhýkrát v rade sme vyhrali zápas, v ktorom sme nepredviedli optimálny výkon, ale na body to stačilo. Rovnako ako v Piešťanoch aj v tomto zápase nám chýbali sily, ale opäť sme všetko uhrali umnou hrou a taktikou. V závere súťaže si však zbytočne vytvárame tlak sami na seba. V tomto stretnutí exceloval v našich radoch M.Belaník. U súpera sa mi okrem brankára S.Gendiara páčila dvojica M.Madarász a D.Mokrý. Domáci sa na nás poriadne vytiahlia boli blízko k bodu. V zápase na seba upozornila aj rozhodcovská dvojica, ktorá udelila niekoľko absolútne zbytočných žltých kariet. Musím poďakovať všetkým našim hráčom, že si siahli na dno svojich síl. Nás teraz čaká veľký zápas proti Foreveru Púchov, v ktorom nesmieme na domácej palubovke prehrať. Všetko máme vo svojich rukách. Teším sa na zápas, v ktorom nebudeme v roli jasného favorita. Očakávam od hráčov v týždni maximálne zodpovedný prístup a verím, že potešíme nie len seba, ale aj našich priaznivcov.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.