ŽFA Žilina víťazom BANANA Cupu 2014

ŽFA Žilina víťazom BANANA Cupu 2014

Cez víkend 8. - 9. marca 2014 to na žilinskom sídlisku Hájik žilo futsalom. V miestnej telocvični sa konal už druhý ročník turnaja s názvom BANANA Cup 2014. Obsadenie turnaja bolo skutočne bohaté a silné. Okrem domácich tímov zo Žiliny sem pricestovali družstvá napríklad z Lutíš, Terchovej, Čadce, Svrčinovca, Bytče, avšak ďalekú cestu merali aj hráči celku Tigers Ostrava, ktorí boli jediným zahraničným účastníkom šampionátu.

V sobotu skoro ráno odštartovali zápasy v skupinách A - F, z ktorých sa postupne vykryštalizovala tabuľka postupujúcich tímov do osemfinále. Tigers Ostrava po dohode s organizátormi pricestovali až v nedeľu ráno, teda až po odohratí ich zápasov sa mohli vyžrebovať osemfinálové dvojice. O tom, že takéto turnaje bývajú neúprosné, sa presvedčilo hneď viacero favoritov, ktorí sa neprebojovali do ďalších bojov. Pred bránou štvrťfinále skončili také tímy, ako napríklad FC Small Wood, Bad Boys, či Trojkári 05.

V zápasoch štvrťfinále si svoje semifinálové miestenky zabezpečili ŽFA Žilina, Lipino, TJ Považský Chlmec, či Tigers Ostrava. V ňom už šlo naozaj o veľa a nasvedčovala tomu aj úroveň zápasov. ŽFA však nedopustila žiadne prekvapenie, svojho súpera z Považského Chlmca vyradila z boja o finále, trochu sklamali hráči Ostravy, ktorí si vybrali slabšiu chvíľku a v dôležitom zápase "vybuchli", keď prehrali 0:10!! Stretli sa tak v zápase o celkové tretie miesto s Považským Chlmcom, kde už nezaváhali a po napínavom priebehu vyhrali tesne 4:3.

Všetci však netrpezlivo čakali na finálový duel, v ktorom na seba narazili dva najlepšie tímy turnaja - dovtedy nezdolaná ŽFA Žilina proti Lipinu. Zápas mal spočiatku opatrný priebeh, nikto nechcel urobiť chybu, no ako sa krátil riadny hrací čas, tak sa stupňovala aj nervozita na palubovke. Rozhodcovia Martin Matula a Róbert Torčík museli udeliť aj dve žlté karty. A keď Tomáš Mičuda zo ŽFA pár sekúnd pred koncom nastrelil brvno, bolo jasné, že o výhercovi hlavnej výhry 500 eur rozhodnú až pokutové kopy. V nich boli napokon úspešnejší hráči ŽFA, keď trafili do čierneho až dvakrát, pričom hráči Lipina iba jedenkrát.

ŽFA Žilina sa teda stala absolútnym víťazom turnaja, keď neprehrali ani jeden-jediný zápas a zaslúžene sa tak tešili nielen z trofeje za 1. miesto, ale zároveň aj z trofeje pre najlepšieho strelca, ktorým sa stal Erik Valášek. Ocenení však boli aj najlepší brankár a najlepší hráč turnaja, ktorými sa stali Oldrich Nikrmajer z Lipina a Miroslav Gračatin z Ostravy.

Druhý ročník BANANA Cupu máme teda úspešne za sebou. Oproti prvému ročníku sa úroveň posunula o čosi vyššie, ale stále je čo ešte zlepšovať. Oživením turnaja boli rozhodne hráči Tigers Ostrava, ktorí výraznou mierou prispeli ku zvýšenej kvalite zápasov, ale prítomných divákov si získali i svojim priateľským vystupovaním. Kuriozitou bol zas miešaný tím FC Komédia Žilina, ktorý napriek žensko-mužskému zloženiu podal veľmi bojovné výkony. Sklamaním bola neúčasť dvoch družstiev, ktoré svoju účasť odriekli na poslednú chvíľu a organizátorom sa už za nich nepodarilo zohnať náhradu. Určite však vynaložená snaha všetkých zúčastnených od organizátorov, cez rozhodcov, či samotných aktérov stála za to a všetci sa už spoločne tešíme na tretí ročník tohto atraktívneho podujatia.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.