SHbE: LG Bratislava čaká v play off Skalica, vicemajster si verí

SHbE: LG Bratislava čaká v play off Skalica, vicemajster si verí

Vicemajster LG AZhokej Bratislava skončil po základnej časti na štvrtej priečke. Pred prvým kolom play off, v ktorom sa Bratislavčania stretnú so Skalicou, priniesol oficiálny klubový web LG rozhovor s jednou z opôr tímu, Lukášom Vavrom. My vám ho s láskavým dovolením klubu prinášame v plnom znení bez úprav.

V poslednom zápase si pre chorobu nenastúpil. Ako sa ti pozdával zápas spoza mantinelu?

"Necítil som sa úplne najlepšie a preto som to pred play off nechcel siliť. Celkom dobre som si vychutnal pôžitok z výhry nad odvekým rivalom. Moja radosť bola o to väčšia, že sme chalanom neuškodili a predsa len si to play off pri 30 minútovej rituálnej modlitbe v šatni zabezpečili na diaľku - veľmi im fandím!"

Po kvalitnej jari prišla slabšia jeseň. Posledné zápasy ukázali, že kríza azda prehrmela. Je teda forma načasovaná v pravý čas?

"Myslím si, že vidina úspechu v podobe možnosti získať prvé miesto po základnej časti mnohým zväzovala ruky, hrali sme v kŕči a nedokázali nadviazať na skvelé výkony na prípravnom turnaji. Na druhej strane sme radi, že sme dostali povestnú facku teraz, ako v play off..."

Nie je tajomstvom, že cieľom nášho klubu je opätovná účasť na svetovom pohári klubov. Túžiš zažiť jeho atmosféru znova?


"Určite áno, vyzerá to tak, že Nitrania sa budú chcieť na poslednú veľmi kvalitnú organizáciu v Pardubiciach vytiahnuť a rád by som bol pri tom. Myslím, že tento rok bude veľmi kvalitný turnaj, ktorý by bez nás nemal potrebnú úroveň (úsmev)."

Aký program čaká hráčov do zápasu so Skalicou?

"Program nejako špeciálne neprispôsobujeme, samozrejme fyzická náročnosť tréningov bude adekvátna k dôležitosti víkendových zápasov, no nič výnimočné sa diať nebude."

V play off sa bude viac taktizovať ako tvoriť. Vidíš z tohto pohľadu jeden inkasovaný gól v posledných dvoch zápasoch ako pozitívum?

"Kto pozná LG vie, že nie sme taktici, veríme si na každého súpera a naša sila spočíva v sile kolektívu. Ide o to, aby sme dali viac gólov ako súper, to je náš cieľ. Žiaden nedostať je iba takou čerešničkou na torte."

V posledných rokoch je Skalica náš obľúbený súper. Neprehrali sme s nimi už šesťkrát v rade. Bude rozhodujúce v tomto štvrťfinále ísť na Záhorie za stavu 2:0?

"Obľúbeným súperom by som Skalicu nenazval, je to veľmi kvalitné mužstvo hlavne dopredu, čo nám vyhovuje a budeme sa snažiť si túto minisériu s nimi nepokaziť."

Ak môžeš porovnať silu Skalice a našu, kde máme podľa teba navrch?

"Po poslednom zápase by som povedal, že navrch máme v hlavách, teda v psychike. Skalicu však nemožno podceňovať, dokázali svoju silu minulý rok s Ružinovom a takisto v Pardubiciach. Oni to stavajú na individuality v útoku, my na kolektívny výkon a odhodlanie spraviť pre svoj klub čokoľvek."

V sobotu nás teda čaká prvý štvrťfinálový zápas, na ktorý by si mohol pozvať našich verných divákov. Napíš aspoň tri dôvody, prečo by nemali na zápase chýbať.

"Myslim si, že pozvánkou bol už posledný výkon s Ružinovom, veľmi sme chceli vyhrať hlavne pre nich. Môžem však povedať, že v play off to bude ešte lepšie, hráme to predsa pre ľudí, ktorí nám fandia, čo si nesmierne ceníme. Máme tiež prichystané prekvapenie pre našich chlapcov z THC Lúky a divízie Ostredky, ktorí na zápasoch zabezpečujú vždy kvalitnú atmosféru a už teraz sa teším na sobotu, kde to verím aj s našou pomocou rozbalia!"

Si pri mužstve dlho, patríš medzi lídrov. Ako vidíš naše šance s obhajobou finále?

"Som maximalista, taký som sa narodil. Rovnako trpím poruchou, že neviem prehrávať, čiže tento rok už moja po troch rokoch rozbitá psychika potrebuje balzam v podobe titulu."


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.