Žilina: prečo nepokračuje výstavba ŠPORTCENTRa na Karpatskej ulici?

Žilina: prečo nepokračuje výstavba ŠPORTCENTRa na Karpatskej ulici?

Mnohí z vás sa stále nechápavo pýtajú na zastavenú výstavbu žilinského ŠPORTCENTRa na Vlčincoch. Areál, so štyrmi hracími plochami a zázemím pre viac ako dvadsať rôznych športových aktivít, zostal iba v podobe oceľového skeletu. Stavebné práce utíchli bez udania dôvodu ešte v roku 2011 a odvtedy stavenisko iba zarastá. Nedávna „výmena“ otvorených listov na „linke“ Kašša – Choma – Trabelssie priniesla viac svetla aj do situácie ŠPORTCENTRa, vyberáme z textu (prečítajte si aj plné znenie troch otvorených listov):


Reakcia Georgea Trabelssieho

Vážený pán primátor,

s veľkým údivom som si prečítal mail, ktorý ste zaslali pánovi poslancovi Kaššovi a ostatným dámam a pánom poslancom Mestského zastupiteľstva v Žiline, týkajúci sa vysporiadania majetkových vzťahov medzi mestom Žilina a spoločnosťami tvoriacimi podnikateľskú skupinu SIRS. Mail koluje kade-tade a poslali mi ho z viacerých zdrojov a čo horšie – z viacerých miest Slovenska...

Váš list obsahuje množstvo neprávd,

skreslených a tendenčných informácií a ja naozaj nechcem špekulovať nad tým, prečo ste ich spísali tak, ako ste ich spísali. Mám za to, že sa nachádzame na ceste k usporiadaniu vzájomných vzťahov, o ktorom sme spoločne rokovali už neraz a máme uzavreté jasné dohody. Vôľu dohodnúť sa a aj náplň dohody sme po vzájomnej dohode aj medializovali...

Pán primátor, v nasledujúcich riadkoch si faktograficky dovolím zhrnúť základné nepravdivé tvrdenia z Vášho listu, uviesť pravdivé a neskreslené informácie podľa skutočného stavu a stavu, ktorý bol predmetom osobných stretnutí.

...

Rozostavaná hala na Karpatskej ulici

Znova sa odvolávam na začiatok našich rokovaní - rok 2011. Do tej doby sa na stavbe intenzívne pracovalo. Práce boli zastavené práve preto, že Vy ste ma požiadali o ich zastavenie, aby ste už Vy, ako nový majiteľ, určovali dodávateľov stavby. Pokiaľ by ste neprejavili zámer práce pozastaviť z dôvodu záujmu mesta prevziať halu do vlastníctva mesta, tak by sa v prácach pokračovalo. Dávam do pozornosti, že mám stále právoplatnú zmluvu s mestom, ktorú práve mesto porušuje.

...

(prečítajte si aj plné znenie troch otvorených listov)


Video z 15.11.2011- začiatok montáže oceľovej konštrukcie

Vizualizácia areálu ŠPORTCENTRUM Karpatská


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.