Extraliga Žilina: derby až po nájazdoch.

Extraliga Žilina: derby až po nájazdoch.

Hokejbalová extraliga sa presunula do druhej polovice základnej časti. V sobotu 6. novembra 2010 sa odohralo už 12. kolo – prvé odvetné. Žilinské žirafy cestovali do P. Bystrice na považské žirafa derby. Prvé meranie síl dopadlo lepšie pre Žilinu (6:4).

Žilinčania pricestovali k súperovi v neobvykle početnej zostave – s troma kompletnými päťkami. Žltozeleným sa však paradoxne darí s menším počtom hráčov, keď s malým kádrom dokážu odohrať „veľké výsledky“. Potvrdilo sa to aj v sobotnom stretnutí. Hernému prejavu chýbala myšlienka a aj odhodlanie. Napomohol tomu aj vývoj stretnutia, keď sa domáci ujali vedenia už v  1.32 po vlastnom góle Kunu, 1:0. Žirafám sa síce podarilo v 9. minúte vyrovnať, ale Považská opäť o gól zvýšila v 13. minúte, 2:1. S takýmto skóre sa skončila aj úvodná tretina. V prostrednej časti hry žirafy konečne zabrali, zlepšili pohyb a z toho rezultovalo aj vyrovnanie, ale už na 3:3. Tak ako sa súperi gólovo dobiehali počas úvodných 30 minút, nebolo to iné ani počas posledných pätnástich, keď každý chvíľku ťahal pílku. Remíza 4:4 svietila na tabuli aj po riadnom hracom čase. Nasledovali samostatné nájazdy, v ktorých mali domáci viac chuti zvíťaziť.

Lacko Michal, HBC Žirafa Žilina – kapitán:Aj napriek tomu, že sme predpokladali veľký nástup domácich, to čo sa dialo v prvej tretine sme naozaj nečakali. Double Team nás na malom ihrisku zatlačil a nedal nám dýchať. Hrali sme kŕčovito, pomaly a ustráchane. Neprebral nás ani vlastný gól. Po prvej tretine sme prehrávali 2:1. Odhodlanie na striedačke nám nechýbalo, avšak absentovalo na ihrisku. Aj napriek tomu sme vždy dokázali vyrovnať náskok súpera, avšak viac ako na konečný stav 4:4 sme sa nezmohli. V nájazdoch je to už lotéria a aj keď Dubovec A. a Michal Koštek svoje možnosti premenili, nakoniec sa radovali domáci a zaslúžene získali dva body. Pochváliť možno len útočnú hru obrancov (góly Hulín, Janísek, Chodelka) a tešiť nás môže hra v početnej výhode, pri ktorej sa nám podarilo trikrát skórovať. V bráne nemal svoj deň Krško, ale ani my sme mu v obrannom pásme nepomohli a ako som už v úvode spomenul, v útoku sme boli bezzubí. Bystrica hrala v zápase veľmi dobre a rýchlo a o ten bodík získaný v nájazdoch, boli lepší.“


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.