MS juniorov 2014 v hokejbale: tlačová konferencia k šampionátu.

MS juniorov 2014 v hokejbale: tlačová konferencia k šampionátu.

V Bratislave, dejisku svetového šampionátu juniorov, prebehla v utorok 10. júna 2014 tlačová konferencia pri príležitosti blížiacich sa MS. Úvodnými slovami ju otvorili prezident SHbÚ Jozef Stümpel a generálny sekretár a zároveň šéf organizačného výboru Róbert Košťál.

Prezident únie vyjadril presvedčenie, že Bratislava zorganizuje rovnako kvalitný šampionát, ako aj v minulosti a zároveň očakáva, že bude úspešný aj po športovej stránke.

Verejnosť a novinárov informoval aj Jaroslav Mihal, manažér štátnych reprezentácií, ktorý oboznámil všetkých prítomných o programe jednotlivých výberov pred samotným začiatkom šampionátu.

K slovu sa dostali aj tréneri Dušan Danko, ktorý povedie výber U20 a Ľubomír Liška, tréner reprezentácie U16.

Dušan Danko bol s doterajšou prípravou spokojný a pri tejto príležitosti povedal: "Vyberali sme hráčov na základe výkonov v extralige, hokejistov, ktorí sa po skončení sezóny preorientovali na hokejbal, sme videli na sústredeniach. Nominácia sa nerodila ľahko, ale myslím, že sme ju zvolili k našej spokojnosti."

Padla aj otázka, či Slovensko patrí v tejto kategórii medzi favoritov na zlato. "Pochopiteľne sa od nás očakáva úspech a ja v neho verím. Okrem nás však to isté bude chcieť aj Kanada, Česko či USA. Myslím si, že okrem nich budú nevyspytateľní aj Poliaci, ktorí prídu s výberom hokejistov. Ja však verím, že budeme lepší, ako tí ostatní," vyslovil sa ďalej tréner Danko.

Svoju premiéru na MS ako tréneri pri tíme u16 zažijú aj Ľubomír Liška a Milan Ladiver.

"Slovensko v tejto kategórii obhajuje zlato, vieme, že sa po nás bude chcieť repete. Budeme sa snažiť o čo najlepší výsledok, chalani sú myslím dobre pripravení," vyjadril sa Liška.

Do začiatku MS zostáva už len trinásť dní. Verme, že po nich bude viať naša zástava čo najvyššie a to vo všetkých kategóriách.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.