A. Lipovský: som šťastný, že si môžem obliecť reprezentačný dres.

A. Lipovský: som šťastný, že si môžem obliecť reprezentačný dres.

Bratislava bude 24. až 29. júna 2014 dejiskom Majstrovstvá sveta JUNIOROV 2014 v hokejbale kategórií U16, U18 a U20. Medzi dvadsaťročnými bude nastupovať aj žilinský hokejista a martinský extraligový hokejbalista Adrián Lipovský (Lipka09) .


Opäť si sa prebojoval do konečnej nominácie reprezentačného výberu. :-)

Z nominácie na hokejbalové Majstrovstvá sveta Juniorov 2014 som nesmierne rád a som šťastný, že opäť po dvoch rokoch si môžem na seba obliecť reprezentačný dres na takom významnom podujatí ako sú MS.

Majstrovstiev sveta si sa už zúčastnil aj v roku 2012, rovnako za SR U20.

Pred dvoma rokmi som cestoval na MS ako nováčik, takže som nevedel, čo mám očakávať od ostatných krajín. Nevedel som, ako sú na tom iné reprezentácie a na akej úrovni hrajú hokejbal. Prekvapili ma tam Američania, Česi a samozrejme Kanaďania, ktorí sú na neuveriteľnej úrovni v tomto športe. Mali sme veľmi silný tím a myslel som si, že by sme mohli uhrať medailu. Žiaľ systém, ktorý bol vtedy na MS stanovený, nám neprial a aj napriek tomu, že sme prehrali len jeden zápas, tak sme skončili na 4. mieste. Samozrejme to pre nás bolo veľké sklamanie.

Aké budú blížiace sa MS?

Na tieto MS sa veľmi teším, budú sa konať v Bratislave, takže je o motiváciu viac. Hráme v domácom prostredí, nemusíme sa vyrovnať so žiadnymi bočnými vplyvmi, môžeme sa sústrediť len a len na hokejbal. Ukázať, že ho hrať vieme a maličkými krôčikmi dokráčať až ku medaile. (samozrejme najlepšie by bolo, keby bola zlatá :-) )

Aké sú ciele tímu?

Ciele máme len tie najvyššie, hráme doma pred našimi fanúšikmi tak dúfam, že ich príde čo najviac. Tím máme veľmi kvalitný, predovšetkým v útoku mame veľkú silu. Tréneri Dušan Danko a Marián Gregorík to dobre poskladali, sú tam strelci, sú tam bežci a samozrejme, sú tam hráči, ktorí tam budú na bránenie a hlavne na tzv. „čiernu robotu“. Každý tím týchto hráčov potrebuje, inak by sme nemohli byť úspešní! Základom je ale partia, ktorú sme si budovali zraz po zraze, keďže viacerí sme sa nepoznali. Avšak myslím, že sa nám to podarilo a prenesieme to aj na MS. Budeme bojovať jeden za druhého a ono sa nám to všetko potom vráti.

Najťažší súper na šampionáte ?

Hneď úvodný zápas Kanada U20 - Slovensko U20 bude veľmi náročný, obzvlášť na fyzické sily. Kanada obhajuje titul a určite nepríde do Európy na výlet. Musíme na ňu hneď od začiatku vyletieť, aby sme ukázali „kto tu je doma“. :-)

Osobné očakávania?

Po roku by som chcel opäť do Žiliny priniesť pohár pre Majstrov sveta, tak ako sa to podarilo seniorom a zároveň mojím kamarátom minulý rok (MS seniorov 2013 – Kašša, Ladiver, Beniač) . A možno ma Róbert Bobko Kašša umiestni aj na nejaký bilbord :-) .


Sledujte hokejbalového MS JUNIOROV Bratislava 2014 pohľadom Aďa Lipovského - Hokejbalové MS juniorov 2014: on-line denník Aďa Lipovského.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.