Zahrajte si na 2. turnaji plážového futbalu v Žiline + video!

Zahrajte si na 2. turnaji plážového futbalu v Žiline + video!

Budujúci sa Extrem park pri Vodnom diele Žilina bude v sobotu 2. augusta 2014 dejiskom už druhého turnaja premiérovej Plážovej futbalovej ligy Žilina. Svoj tím môžete prihlásiť najneskôr vo štvrtok 31. júla 2014 do 23.59 hod. :-)

Všetky potrebné náležitosti registrácie nájdete http://www.sportvin.sk/kalendar/detail/21711 .

Tešíme sa na vás! Výsledky z úvodného turnaja 19.7.2014 nájdete na http://plazovaligafutbalza.sportvin.sk/liga/plf-zilina


Čo je plážový futbal?

Plážový futbal (anglicky Beach soccer) je plážový kolektívny šport, ktorý sa hrá na pieskovom ihrisku obdĺžnikového tvaru s rozmermi 35-37 x 26-28 metrov. Bránka má rozmery 5,5 x 2,2 metra. Hru hrá vždy päť hráčov na každej strane, štyria hráči v poli a jeden brankár, ďalších päť hráčov môže sedieť na lavičke. Hrá sa s loptou určenou výhradne pre plážový futbal.

Pohyb na hlbokom piesku je podstatne fyzicky namáhavejší a technicky náročnejší ako na futbalovom trávniku, ale aj napriek tomu je hra zvyčajne oveľa svižnejšia a spravidla podstatne technickejšie ako pri futbale alebo futsale. Menej sa prihráva a veľmi často sa strieľa na bránu (pravidelne priamo zo vzduchu).

Vzhľadom na to, že pád do mäkkého piesku toľko nebolí a nehrozia časté zranenia, sú pri špičkovom prevedení plážového futbalu k videniu rôzne technické finty, triky a finesy, futbalové parádičky (napríklad častá streľba cez hlavu - nožničky). Vďaka tomu sú zápasy divácky pomerne atraktívne. Hráči nepoužívajú žiadne kopačky, hrajú bez nich - naboso.

Rozhodca má navyše okrem klasickej žltej karty (napomenutie) a červené karty (vylúčenie do konca stretnutia) k dispozícii aj modrú kartu (dočasné vylúčenie na dve minúty).


Majstrovstvá Slovenska v plážovom futbale 2013 v Senci - záznam:

Plagátik 2. turnaja plážového futbalu:


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.