Futsal Žirafa Žilina: Doplnok ÚS č. 10/2014-15.

Futsal Žirafa Žilina: Doplnok ÚS č. 10/2014-15.

Doplnok ÚS MFŽL Žilina č. 10/2014_2015 zo dňa 16.1.2015:


Disciplinárna komisia trestá:

ŠKORVÁNEK Peter (FC 4 JAO) – ČK – 1 zápas nepodmienečne od 11.1.2015 ( DP P1 1.h.). Poplatok za prejednanie 4 € uhradiť do 23. 1. 2015.

KOTULÁČ Marek (PUPKÁČI FUTSAL TEAM ) – 1 zápas nepodmienečne od 11.1.2015 ( DP P1 1.h.). Poplatok za prejednanie 4 € uhradiť do 23. 1. 2015.

NIMOHÁJ Lukáš (TROJKÁRI 05 ŽILINA) – 3 ŽK –1 zápas nepodmienečne od 12.1.2015 ( DP P1 bod 12. + RS). Poplatok za prejednanie 4€ uhradiť do 23. 1. 2015.

HIKANÍK Matej (DE LUXE – ŽFA B) – 3 ŽK – 1 zápas nepodmienečne od 12.1.2015 ( DP P1 bod 12. + RS). Poplatok za prejednanie 4 € uhradiť do 23. 1. 2015.

ŠUPEJ Matej (BANANA 2011 HÁJIK) – 3 ŽK – 1 zápas nepodmienečne od 12.1.2015 ( DP P1 bod 12. + RS). Poplatok za prejednanie4€ uhradiť do 23. 1. 2015.


Stretnutia:

DE LUXE – ŽFA B - PROFIROL TEAM ŽILINA - 0:5 kont.


Družstvá:

FC – OSČ - trestá sa pokarhaním a disciplinárnym poplatkom 10 € za nedostatky v zápise o stretnutí FC – OSČ- Banana 2011 Hájik (DP P1, bod 9.). Poplatok za prejednanie7 € uhradiť do 23. 1. 2015.


UPOZORNENIE!

V prípade nezrovnalostí s vlastnou evidenciou kariet to bezodkladne oznámte na známe telefónne čísla.

Pri udelení ČK už neexistuje podmienečný trest! Hráč stojí najmenej jeden zápas!


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (4)

leaderko napísal:

Bola to moja chyba prepacte neskoro som sito vsimol. Uz sa to nebude opakovat slubujem

Pridané: 16.01.15 22:03.
Kosiarko napísal:

Leaderko ten komentár patril mne?

Pridané: 17.01.15 11:48.
leaderko napísal:

áno Vám patril,

Pridané: 20.01.15 08:25.
Kosiarko napísal:

Dobrý deň,

schválne som čakal na vyjadrenie disciplinárnej komisie k zápasu Banana Hájik 2011 - FC OSČ. A takisto som si dal aj námahu napísať na futsalový portál Www.FutsalSlovakia.sk, kde som im podrobne opísal priebeh zápasu s mužstvom FC OSČ. Tohto zápasu som sa nezúčastnil, ale sledoval som ho ako divák a už hneď na začiatku ma prekvapilo, že niektorí hráči nemali chrániče, ale to len tak na okraj.

Hlavnou vecou prečo tu píšem je fakt, že za FC OSČ hral hráč, ktorý nebol napísaný v zápise a následne aj skóroval. Po zistení časomerača, že sa tento hráč nenachádza v zápise o stretnutí, tak gól prepísal na iného hráča, ktorý už v zápise bol. Apelovali sme aj na pána Čepca,( ktorý mimochodom tento zápas pískal) že takéto veci nie sú s kostolným poriadkom.

Od pána Čepca sme obdržali email, budem citovať: "J*****k prišiel až počas stretnutia a nemyslím, že by vedúceho napadlo, či ho napísal do zápisu alebo nie. Podľa futsalových pravidiel ho môže dopísať kedykoľvek. Naozaj neviem ako mám prerušiť zápas, keď nemám základnú informáciu od časomerača. V tomto zápase si to nanešťastie všimol až na konci, že nemá v zápise číslo 12 a tak ho v domnení, že tam mala byť jedenánstka prepísal, bez tušenia, že by vedel o J*******i, ktorý nebol napísaný v zápise a aj kedy vedel, tak by ho vedúci podľa pravidiel mohol dopísať. TOTO MA ZAUJALO NAJVIAC Z CELÉHO MAILU. Ďalej citujem pána Čepca.

"V HOKEJI ALEBO V HOKEJBALE PLATÍ, ŽE AK DÁ GÓL HRÁČ, KTORÝ NIE JE V ZÁPISE, TAK JEHO GÓL NEPLATÍ A V ZÁPASE UŽ HRÁČ NEMÔŽE POKRAČOVAŤ, VO FUTSALOVÝCH PRAVIDLÁCH TO TAK NIE JE. NEDÁVNO BOL PODOBNÝ PRÍPAD VO FUTSALOVEJ EXTRALIGE, HRÁČA DOPÍSAL VEDÚCI PO ZÁPASE."

S pozdravom
--
Karol ČEPEC"

Ďalej Vám tu kopírujem email, ktorý som obdržal od pána Bereca ako odpoveď po opísaní situácie už vyššie spomínaného zápasu.


"Dobrý večer pán Košiar,
hráč, ktorý nie je uvedený v Zápise o stretnutí, sa nemôže zúčastniť hry (to tak v krátkosti). A čo sa týka situácie, ktorá vznikla u vás v Žiline. Pokiaľ sa stane takáto situácia, je to klasifikované ako neoprávnený štart hráča = kontumácia. Hráč nemôže byť dopísaný po skončení stretnutia. Však kapitáni podpisujú zápis pred stretnutím a ním potvrdzujú, že hráči uvedení v Zápise o stretnutí nastupujú oprávnenie, v zmysle platných noriem.
Napíšem Vám príklad z praxe.V MESTSKEJ LIGE V BB HRÁČ DOSIAHOL GÓL, MAL ČÍSLO 9, ALE TOTO ČÍSLO NEBOLO V ZÁPISE O STRETNUTÍ, ROZHODCA SI TO VŠIMOL A MUSELA NASLEDOVAŤ KONTUMÁCIA. A CHYBA BOLA V TOM, ŽE HRÁČ, KTORÝ DOSIAHOL GÓL BOL V ZÁPISE, ALE MAL UVEDENÉ INÉ ČÍSLO, ČIŽE AJ TAKÝTO PRÍPAD SA STÁVA.
V pravidlách futsalu je len tento text: "OSOBA, KTORÁ NIE JE UVEDENÁ V ZÁPISE O STRETNUTÍ AKO HRÁČ, NÁHRADNÍK ALEBO ČLEN REALIZAČNÉHO
TÍMU, JE POVAŽOVANÁ ZA OSOBU NEZÚČASTNENÚ NA HRE." - STR. 64.
http://www.futsalslovakia.sk/…/pravidl%C3%A1-futsalu-2014-…/

Lukáš Berec
Pravidlá futsalu 2014/2015
www.futsalslovakia.sk

Takže by som si na záver poprosil teda vysvetlenie prečo bol hráč iba pokutovaný z čoho v konečnom dôsledku bude profitovať len organizátor.

Takisto beriem do úvahy, že "futsalová žirafa" je súkromná organizácia sami si môžte určovať pravidlá v tejto "súťaži", ale pán Čepec jasne uviedol v emaily prípad, ktorý sa stal v extralige, tak mi teda nedá si položiť otázku, že prečo teda nenastalo podobné postihnutie a riešenie situácie ako v prípade hráča z Banskej Bystrice? Nechcem ani uprieť kvalitu mužstva z OSČ, všetci vieme, že v siedmej lige nemajú čo robiť, ale nechceme od Vás nič viac ako to, nech sa to rieši férovo. Všetci účastníci si platíme štartovné a plus platíme nejakú zábezpeku, preto si zaslúžime a to mi dajú za pravdu všetci aj určitú úroveň tejto súkromnej súťaže.

Toť odo mňa vše.

Ďakujem za skorú odpoveď.

S pozdravom

Lukáš Košiar

PS:Pán Čepec nech si teda ide pískať hokejbal a hokej, tam pochodí asi viacej ako futsale.







Pridané: 16.01.15 16:47.
Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.