FHŽL Žilina: v šlágri výhra Mikomixu, gólostroj Revolutions

FHŽL Žilina: v šlágri výhra Mikomixu, gólostroj Revolutions

FARSER Hokejbalová Žirafa Liga je v plnom prúde. 2. kolo odštartovalo v sobotu tromi zápasmi, v ktorých sme mali možnosť vidieť dobrý hokejbal. Nedeľňajšia dohrávka sa napokon neodohrala, nakoľko pre neprestávajúci dážď bola hracia plocha v neregulárnom stave.

HBC Budatín - EUROIMPEX 1:4 (1:0,0:3,0:1)

Góly: 10. M. Fujdiak (Meliš) – 19. M. Koštek (T. Koštek), 22. T. Koštek, 28. Dubravík (Belan), 44. M. Koštek (Belan)

Vylúčenia 1:3, Presilové hry 0:0, Strely 28:31

Brankári: Pagač – Novosad

Zápas, pri ktorom by sme predpokladali jednoznačnejší priebeh ako ten, ktorý bol na ihrisku. Vedený nestarnúcim Robom Kaššom sa Budatín pustil do Euroimpexu bez prílišného rešpektu. Toto úsilie sa im vyplatilo na začiatku 10. minúty, keď skóre stretnutia otvoril mladší z bratov Fujdiakovcov Tomáš. Do konca 1. tretiny sa skóre už nemenilo a črtalo sa veľké prekvapenie. Euroimpexu prestávka pomohla a po nej vybehlo na ihrisko iné mužstvo. Žltí postupne preberali iniciatívu a odmenou im bol vyrovnávajúci gól Miša Košteka. Keď ho o 134 sekúnd napodobnil jeho brat Tomáš bolo v tábore „hostí“ o niečo veselšie. Narastajúci tlak ešte pretavil v 28. Minúte Kubo Dubravík a papierové predpoklady začali pomaly naberať reálne kontúry. V tretej tretine zvýšil svojim druhým gólom v zápase vedenie Euroimpexu Mišo Koštek a zabezpečil pre svoju družinu ďalšie tri body. Smútiť nemôže ani Budatín, ktorý sa môže od tohto výkonu odraziť do ďalších zápasov.

DANDY Group - Mikomix 3:5 (1:1,1:2,1:2)

Góly: 4. Hartel (Mokoš), 30. Zvarík (Jak. Niník), 39. M. Hulín (Mokoš) – 5. Rendek (Prášek), 20. Rendek, 25. Jar. Niník (Rendek), 31. Prášek (Rendek), 45. Rendek – EN

Vylúčenia 0:1, Presilové hry 0:0, Strely 31:35

Brankári: Krško – Fuják

V šlágri kola sme mohli vidieť rýchly a kombinačný hokejbal hneď od začiatku. Ako prví sa tešili hráči Dandy, keď sa presadil novopečený „tatko“ Hartel. Odpoveď však na seba nenechala dlho čakať. Prášek využil zaváhanie obrany súpera a nezištne prihral Rendekovi, ktorý nemal problém skórovať. V prvej tretine gól už nepadol a do „kabín“ sa išlo za stavu 1:1. Do druhej tretiny vstúpili aktívnejšie hráči Mikomixu, ktorí si vypracovali viacero gólových príležitosti, ktoré však ostali nepremenené. Presadiť sa dokázal až Rendek, ktorý z kruhov prestrelil všetko čo mu stálo v ceste a poslal svoj tím do vedenia. Obrana Dandy nemala svoj deň a to sa potvrdilo aj 25. minúte, keď Rendek v prečíslení naservíroval ideálnu prihrávku Jarovi Niníkovi a ten sa nemýlil – 1:3. Mikomix umne bránil až do začiatku poslednej minúty druhej tretiny, keď pozabudla na Zvaríka, ktorý z kruhu príklepom prestrelil Fujáka a vrátil Dandy do hry. Na začiatku tretej tretiny však ušiel Prášek a zoči-voči Krškovi sa nemýlil. V 39. minúte však bol opäť rozdiel jednogólový po strele Martina Hulína od červenej čiary. Dandy sa nadýchlo k záverečnému náporu so snahou vyrovnať a poslať duel do predĺženia, ale ich snaha bola márna. Naopak, 18 sekúnd do konca zachytil Rendek nepresnú rozohrávku a gólom do prázdnej brány spečatil víťazstvo Mikomixu a svoj hetrik.

HBK VICTORY - HBC Revolutions Žirafa 1:9 (0:3,1:3,0:3)

Góly: 21. Klučka – 11. Petný (Mi. Melicherčík), 13. Dolník (Cíba), 15. Tomašec, 16. Cíba, 18. Tomašec (Petný, D. Čepec), 24. Dolník (Gašparovič, Ma. Melicherčík),39. Petný (Počinek), 41. Petný (Tomašec),45. Gašparovič (Mi. Melicherčík)

Vylúčenia 0:0, Presilové hry 0:0, Strely 16:52

Brankári: M. Vozár – Šimo

V drese Victory chýbal brankár Surán, s ktorým by šance na lepší výsledok určite vzrástli. Takto musel jeho miesto zastúpiť hráč Michal Vozár. A ten si neviedol najhoršie, keď hráčom Revolutions dokázal vzdorovať do konca 11. minúty, keď sa presadil Petný. Na jeho góly ešte v prvej tretine nadviazali Dolník s Tomašcom a tak trochu nám tieto góly naznačili priebeh celého duelu. Toto sa potvrdilo ihneď na začiatku prostrednej tretiny, keď sa presadil Cíba. Keď ho napodobnil svojím druhým gólom v zápase Tomašec, svietilo na tabuli hrozivé skóre 0:5. Victory sa však nevzdalo a v 21. minúte skorigoval stav stretnutia Klučka. To však nebolo z druhej tretiny všetko. O tri minúty neskôr sa opäť presadil Dolník a bolo 1:6. V tretej tretine sa presadil dvakrát Petný a skompletizoval hetrik. Gólovu bodku za duelom dal Gašparovič. Gólostroj Revolutions sa tak zastavil na čísle 9. Magická „desina“ odolala aj v 2. kole.

TJ SOLOL Žirafa – HBC Rajec Red Wings odložené pre nepriaznivé počasie


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.