FHŽL Žilina: famózny obrat Revolutions, prvé body pre Rajec.

FHŽL Žilina: famózny obrat Revolutions, prvé body pre Rajec.

Až v 3. kole sa FARSER Hokejbalovej Žirafy Ligy sa odohral kompletný počet zápasov. My vám prinášame náš krátky pohľad na minulotýždňové dianie.

HBC Rajec Red Wings – HBK Victory 5:3 (1:0,2:2,2:1)

Góly: 15. Straka,18. Pekara (Pavlorek),24. Pavlorek (Bubeník),32. Bubeník (Pekara), 45. Bubeník – 16. Jakub Kuchár, 22. M. Vozár (Matúš Kuchár), 33. Matúš Kuchár (M. Vozár)

Vylúčenia 3:2, Presilové hry 0:0, Strely 30:35

Brankári: Miho - Surán

Piatková predohrávka postavila proti sebe tímy, ktoré v doterajšom priebehu FHŽL ešte nezískali ani jeden bod a aj z tohto dôvodu sme čakali viac bojovný ako technický hokejbal. A priebeh nám dal za pravdu. V prvej tretine sa hráči na jednej aj druhej strane márne snažili o úvodný gól stretnutia. V polovici 14. minúty sa nedovolene previnil Nemček a Victory mali výhodu presilovej hry. V nej však obrana „hostí“ nechala veľa priestoru Strakovi a ten v oslabení 2 sekundy pred koncom úvodného dejstva naklonil misky váh na stranu Rajca – 1:0. Odpoveď však prišla veľmi rýchlo, a to keď sa v 16. minúte presadil Jakub Kuchár. Divoká prestrelka pokračovala v 18. minúte po góle Pekaru, ktorý zužitkoval spoluprácu s Norom Pavlorekom a bolo 2:1. Victory sa však nevzdávalo a v 22. minúte sa opäť začínalo odznovu po góle staršieho z bratov Vozárovcov Miša. To však v prostrednej tretine nebolo zďaleka všetko. Už o dve minúty Rajec opäť zásluhou Pavloreka viedol o gól. Asistenciu na tento gól si pripísal agilný Bubeník. Do „kabín“ teda odchádzali spokojnejší hráči Rajca. A spokojnosť bola väčšia, keď práve Bubeník zvýšil v 32. minúte na 4:2. Už o 33 sekúnd však tento stav neplatil, keď Matúš Kuchár dostal svoj tím opäť na dostrel jedného gólu. Victory po tomto góle vrhli všetky sily do útoku, kde však ich snaha končila na pozornom Miho. Päť sekúnd pred koncom ešte spečatil výhru Rajca a prvé víťazstvo Rajca z trestného strieľania Bubeník. Naopak, Victory bude musieť zabojovať o prvé body v ďalšom kole proti zatiaľ stopercentnému Mikomixu.

Mikomix – HBC Budatín 8:0 (1:0,3:0,4:0)

Góly: 7. Rendek, 25. Jar. Niník (Rendek), 27. Rendek, 28. Filipovič (T. Čičala), 31. T. Čičala (Filipovič, Piš), 33. Prášek (Rendek), 35. Filipovič (T. Čičala), 38. Žák (Piš)

Vylúčenia 0:0, Presilové hry 0:0, Strely 39:8

Brankári: Fuják – Praženka

Úvodný zápas sobotňajšieho programu priniesol jednoznačný výsledok po ešte jednoznačnejšom priebehu. Mikomix, povzbudený výhrou nad Dandy v minulom kole, začalo trošku zľahka. Prispel k tomu aj bojovný výkon Budatínu, ktorý sa rovnako minulý víkend prezentoval sympatickým výkonom proti Euroimpexu. Po prvý krát sa skóre menilo v 7. minúte po góle produktívneho Rendeka. To však bolo v prvej tretine všetko. Na začiatku druhej tretiny sa viacerými peknými zákrokmi prezentoval Praženka, ktorý držal svoj tím nad vodou. Recept naňho však našiel Jaro Niník a odštartoval kanonádu svojho tímu. O necelé dve minúty neskôr sa opäť presadil Rendek. O ďalšiu minútu už bolo 4:0 po góle Filipoviča. Do poslednej tretiny vstúpil Mikomix excelentne, keď už po ôsmich sekundách sa radoval z gólu Tomáš Čičala. Skóre na tabuli sa zastavilo až na čísle osem ,keď sa postupne presadili Prášek, Filipovič a Žák. Mikomix ostáva naďalej bez straty body, Budatín naďalej bez bodu.

HBC Revolutions – Dandy Group 5:4 sn (0:3,1:1,3:0 – 1:0)

Góly: 30. Dolník (Gašparovič), 32. Dolník, 44. T. Dubovec (Gašparovič), 45. Dolník (T. Dubovec), rozh. nájazd T. Dubovec – 7. Hartel (Mokoš), 14. J. Hulín (Zvarík), 15. Mokoš (J. Hulín), 25. Gabčo (Mokoš)

Vylúčenia 1:0, Presilové hry 0:0, Strely 24:29

Brankári: Šimo - Novák

Dandy, v bráne s Novákom, odštartovalo tento zápas naozaj dobre. Na začiatku siedmej minúty otvoril skóre stretnutia Hartel po spolupráci s Mokošom. Dandy bolo v úvodnom dejstve aktívnejšie po góle Jakuba Hulína už viedlo 2:0. Keď už sa zdalo, že sa v prvej tretine už nič nezmení, tak zobral zodpovednosť do svojich rúk Mokoš a sedem sekúnd pred klaksónom zvýšil vedenie Dandy. V druhej tretine sa hráči v čiernom radovali opäť. Mokoš prihral Gabčovi, ktorý prekonal Šima a bolo 4:0. Po tomto góle by na Revolutions nevsadil ani najväčší optimista. Lenže, po góle Dolníka zo záveru prostrednej časti hry sa začali diať veci. Na začiatku záverečného dejstva sa presadil opäť Dolník a Dandy sa začalo strachovať o výsledok. Po góle na 4:2 malo Dandy viacero dobrých šancí, ktoré však nedokázali využiť a preto prišiel zákonite trest. Deväťdesiatsedem sekúnd pred koncom znížil na dostrel Tomáš Dubovec, aby následne trinásť sekúnd pred koncom dokázal vyrovnať „hetrikový“ Dolník a poslať tento bláznivý zápas do samostatných nájazdov. V nich boli úspešní len hráči Revolutions, konkrétne Tomáš Dubovec a Gašparovič, ktorí sa tak radovali z bodu navyše. Naopak, hráči Dandy predviedli ako sa dá prehrať zdanlivo vyhratý zápas.

EUROIMPEX – TJ SOKOL Žirafa 5:3 (1:1,2:2,2:0)

Góly: 12. M. Koštek (Ladiver), 29. Kurej (Krakovský, Belan),30. Belan (Kurej), 33. Krakovský (Kurej), 37. Krakovský – 14. Lacko (Hríň), 21. Hríň (Lacko), 30. Lacko

Vylúčenia 2:1, Presilové hry 1:0, Strely 33:27

Brankári: Novosad - Štaffen

Tretie kolo uzavrel zápas medzi Euroimpexom a Sokolom Žirafa, pre ktorý to bol prvá zápas v tejto sezóne. Ako prví sa radovali „domáci“. Ladiver našiel Miša Košteka a ten prekonal Štaffena v bráne Sokolu. Ich radosť však netrvala dlho. Sokol vyrovnal po spolupráci dua Hríň – Lacko, keď druhý menovaný potvrdil svoj kanoniersky inštinkt a prekonal Novosada. Po prvej tretine bol teda stav nerozhodný 1:1. V druhej sa Sokolu podarila dokonalá „otočka“. Lacko s Hríňom si pre tentokrát úlohy vymenili a bolo 1:2. V 29. minúte putoval na trestnú lavicu Seidl za nebezpečnú hru vysokou hokejkou. Z tej ho však vyhnal Kurej, ktorý zužitkoval peknú kombináciu svojich spoluhráčov. Dvadsať sekúnd pred koncom druhej tretiny však viedol opäť Sokol, po góle „snipera“ Lacka. Ani to však nestačilo nato, aby išli do tretej tretiny s jednogólovým vedením. O trinásť sekúnd neskôr vyrovnal Belan a len potvrdil, že v tomto kole sme boli svedkami zaujímavých prestreliek. Do tretej tretiny vstúpil lepšie Euroimpex, keď dvomi gólmi Krakovského definitívne zlomil odpor Sokolu.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.