FHŽL Žilina: prvý dvojciferný výsledok, prvá výhra Sokolu

FHŽL Žilina: prvý dvojciferný výsledok, prvá výhra Sokolu

4. kolo FARSER Hokejbalovej Žirafy Ligy Žilina 2016/17 nám prinieslo prvý dvojciferný výsledok, jedno prekvapenie, ale aj vzplanutie vášní. My vám opäť prinášame krátky sumár toho najzaujímavejšieho z uplynulého víkendu.

DANDY Group - HBC Budatín 10:0 (1:0,6:0,3:0)

Góly: 5. M. Hulín (Hartel), 16. Mokoš (Gabčo), 22. Mokoš (Miške) – OSL, 25. M. Hulín (Mokoš),25. Gabčo (M. Hulín, Hartel), 26. Hartel, 27. Gabčo (Miške, Hartel), 32. Hartel (M. Hulín), 43. Hartel (Mokoš), 43. Mokoš (Gabčo)

Vylúčenia 2:2, Presilové hry 0:0, Strely 49:12

Brankári: Krško - Praženka

Budatín mal po minulotýždňovom debakli proti Mikomixu ďalšieho súpera z kategórie tých ťažších, a to tím Dandy. Po prvej tretine sa to ešte pre „modrých“ vyvíjalo celkom sľubne, keď na ukazovateli skóre svietil stav 1:0 po góle Hulína. Scenár takmer totožný z ostatného zápasu Budatínu. Po prvej však na nasledoval gólový uragán v tretine druhej. Už po 51 sekundách sa presadil Mokoš a naštartoval svoj tím ku gólovým hodom. V 22. minúte sa presadil opäť Mokoš, dokonca v oslabení a bolo 3:0. Po tomto góle už odpor Budatín upadal a výsledkom boli štyri góly v sieti Praženku v rozpätí necelých dvoch minút – 7:0. V záverečnom dejstve sa ešte dvakrát presadil Hartel, aby následne Mokoš stanovil na konečných 10:0. V zápase zaujalo, že všetci strelci na strane Dandy sa dokázali presadiť viac ako jedenkrát – Mokoš a Hartel vsietili hetriky a Gabčo s Martinom Hulínom skórovali po dva razy. Budatín si tak opäť pripísal trpkú prehru, dokonca dvojcifernú. Naopak, Dandy si napravilo chuť po zbabranom zápase 3. kola.

HBC Revolutions Žirafa - TJ SOKOL Žirafa 1:4 (0:1,1:1,0:2)

Góly: 24. Michal Melicherčík (Dolník) – 12. Lacko, 23. Lacko (Holaza, Hríň), 40. Lacko (Hríň), 45. Hríň - EN

Vylúčenia 1:1, Presilové hry 0:0, Strely 48:29

Brankári: Šimo - Štaffen

Sokol, povzbudený výkonom proti Euroimpexu, sa predstavil v súboji dvoch „Žiráf“ Revolutions. Revolutions začalo lepšie, ale všetky pokusy, ktoré mierili do priestoru brány zlikvidoval pozorný Štaffen. Skóre stretnutia otvoril „bombardér“ Lacko v 12. minúte a stanovil konečný stav po prvej tretine. Do druhej vstúpili opäť o niečo aktívnejšie hráči Revolutions, ale za svoje nevyužité príležitosti pykali. V 23. minúte sa po osi Hríň – Holaza dostala loptička k Lackovi a ten nezaváhal – 0:1. O 22 sekúnd sa skóre menilo opäť, keď sa po Dolníkovej asistencii presadil Mišo Melicherčík a znížil na rozdiel jediného gólu. Po tomto góle prebrali iniciatívu hráči Revolutions, ale všetká snaha končila na výbornom Štaffenovi. V snahe vyrovnať zabudla obrana „domácich“ na Lacka, ten skompletizoval svoj hetrik a priblížil svoj tím k prvému víťazstvu v sezóne. Revolutions sa pokúsilo ešte so zápasom niečo urobiť, odvolalo brankára, ale pri powerplay zatĺkol klinec do rakvy Hríň a stanovil na konečných 1:4. V zápase sa blysol 47 (!) úspešnými zákrokmi brankár Sokolu Dominik Štaffen, ktorý spolu s Lackom nasmerovali svoj tím k trom bodov.

Mikomix - HBK VICTORY 7:3 (3:1,2:0,2:2)

Góly: 5. Prášek (Švantner), 6. F. Čičala (Rendek), 14. Rendek (Prášek), 19. Prášek (F. Čičala, Slota), 30. Piš (Rendek), 40. Švantner (Prášek), 43. Piš

Vylúčenia 3:6, navyše Prášek 10 min a Intribus 5+DKZ, Presilové hry 0:0, Strely 47:14

Brankári: Fuják - Surán

Predzvesť, že to bude nervózny zápas nám dala za pravdu už 4. minúta stretnutia, keď putovali na „lavicu hanby“ dvaja Tomášovia, Čičala a Vozár, za hrubosť. Už o pár neskôr sa skóre menilo po prvýkrát, keď poslal Victory do vedenia starší z bratov Vozárovcov, Michal. 0 31 sekúnd už tento stav neplatil, keď sa po spolupráci so Švantnerom radoval Prášek. Bleskovú „otočku „ zariadil o 70 sekúnd Fero Čičala a Mikomix bol na koni. Victory, na čele so Samom Suránom, odolávalo náporu Mikomixu do začiatku 14. Minúty. Prášek našiel Rendeka a bolo 3:1. Do konca úvodného dejstva sa už nič nemenilo. Do toho druhého vstúpil lepšie Mikomix, keď sa opäť presadil Prášek – 4:1. Surán predviedol niekoľko pekných zákrokov, ale ani to nestačilo nato, aby v druhej tretine už neinkasoval. 27 sekúnd pred jej koncom skóroval Piš a zvýšil na bezpečných 5:1. V tretej tretine narastala nervozita na oboch stranách. Tú, aspoň na pár momentov, prerušil Švantner – 6:1. O niekoľko momentov sa však presadilo aj Victory. Martin Kuchár prestrelil Fujáka a znížil. Ani to však ešte nebolo všetko. V polovici 43. minúty sa druhýkrát v zápase presadil Piš. Konečný stav stretnutia stanovil Tomáš Novák, keď upravil na 7:3. Po tomto góle už prerastajúca nervozita vyústila do prvej „bitky“ v sezóne. Aktérmi tohto súboja boli Prášek s Intribusom a jasnú prevahu mal Intribus, ktorý dostal svojho „soka“ na chrbát a dal konečnú bodku tomuto stretnutiu.

HBC Rajec Wings - EUROIMPEX odložené


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.