FHŽL Žilina: skvelý obrat Mikomixu, prvé "victory" pre Victory

FHŽL Žilina: skvelý obrat Mikomixu, prvé "victory" pre Victory

Uplynulé 5. kolo FHŽL nám prinieslo doteraz najvyrovnanejšie zápasy z pohľadu celkového kola. Prvé body si pripísalo VICTORY, Revolutions sa vytrápilo s Budatínom či ďalšia prehra DANDY Group. Toto všetko sme mohli vidieť Na Závaží a my vám prinášame krátky report toho najdôležitejšieho.

TJ SOKOL Žirafa - HBK VICTORY 3:7 (1:2,0:3,2:2)

Góly: 14. Lacko (Seidl), 32. Morvay (Kľučiar), 42. Marančák – 1. Ján Kuchár, 5. Plaskura (M. Vozár), 17. Plaskura (Jakub Kuchár), 18. Ján Kuchár, 19. T. Novák, 40. Plaskura (M. Vozár), 45. Plaskura

Vylúčenia 1:1, Presilové hry 0:0, Strely 33:26

Brankári: Štaffen - Surán

Úvodný duel 5. kola postavil proti sebe tímy Sokolu a Victory, ktoré mali po ostatnom víkende úplne opačné starosti. Sokol zdolal Revolutions, naopak Victory nestačilo na Mikomix. Victory začalo ako z rozprávky, keď už v 5. minúte viedlo 0:2 po góloch Jána Kuchára a Plaskuru. Tento priebeh Sokol zaskočil a dlho sa nevedel presadiť. To však platilo až do 14. minúty, keď Lacko znížil na dostrel – 1:2. Do druhého dejstva vstúpilo lepšie Victory a to hneď trojgólovým koncertom v priebehu 79 sekúnd. Postupne sa presadili Plaskura, Ján Kuchár a Tomáš Novák – 1:5. Do konca prostrednej tretiny sa už nič podstatné neudialo. Tretia tretiny priniesla najvyrovnanejší priebeh. Sokol sa radoval už po necelých dvoch minútach po góle Morvaya. Na začiatku 40. minúty však Plaskura skompletizoval hetrik a zahasil aj posledné nádeje Sokolu na bod. O dve minúty neskôr síce Sokol opäť skorigoval stav zásluhou Marančáka na rozdiel troch gólov, ale 6 sekúnd pred koncom Plaskura stanovil na konečných 3:7. V zápase zaujal najmä strelecky potentný Plaskura, ktorý trafil do čierneho celkovo štyrikrát.

HBC Revolutions Žirafa - HBC Budatín 4:1 (1:1,0:0,3:0)

Góly: 6. Cíba (Gašparovič, T. Dubovec), 34. A. Dubovec (Majtán), 39. Ma. Melicherčík (A. Dubovec) - VPR, 40. Cíba (Ma. Melicherčík) - Kontšek (M. Fujdiak)

Vylúčenia 6:5, navyše Mistrík 10 min, Presilové hry 1:0, Strely 15:17

Brankári: Šimo - Praženka

Zápas, ktorý mal byť podľa papierových predpokladov najjasnejším zápasom celého kola. Na ihrisku to však vypadalo všelijako, len nie jednoznačne. Ako prví sa radovali hráči Revolutions, keď v 6. minúte prekonal Praženku Cíba. Na konci 11. minúty sa však začínalo odznovu. Michal Fujdiak našiel Kontšeka a bolo 1:1. Druhá tretina nám veľa vzruchu neprinieslo, za spomenutie stojí akurát príkladná húževnatosť a bojovnosť Budatínu, ktorý stále odolával nevýraznému Revolutions. „Do kabín“ sa teda odchádzalo sa stavu 1:1. Na začiatku 3. tretiny putoval na trestnú lavicu Marčiš a Budatínu sa rysovala ideálna príležitosť na skórovanie. Opak bol však pravdou. Aďo Dubovec po spolupráci s Majtánom strhol vedenie na stranu Revolutions. Ako sa ukázalo neskôr, tento gól bol zlomovým. V 39. minúte zvýšil vedenie svojho tímu Matej Melicherčík, a keď sa ku nemu pridal o minútu neskôr Cíba, bolo vymaľované. Budatín však opäť predviedol, podobne ako proti Euroimpexu, zodpovedný výkon a dal zabudnúť na minulotýždňový výprask proti Dandy. Dôvod na radosť môžu mať aj hráči víťazného mužstva, ktorí sa tak opäť naladili na víťaznú vlnu.

EUROIMPEX - DANDY Group 3:2 s.n. (0:0,1:2,1:0 – 1:0)

Góly: 20. Stebel (Bednár), 37. M. Koštek (Belan), rozh. nájazd M. Koštek – 27. J. Hulín, 28. J. Hulín (Miške)

Vylúčenia 3:2, Kurej 10 min + 10 min, Presilové hry 1:0, Strely 13:29

Brankári: Novosad – A. Novák

Zaujímavosťou duelu bolo, že až sedem hráčov Dandy, ktorí sa predstavili v tomto zápase, obliekalo dres Euroimpexu. A to ešte Dandy chýbali bratia Drevenákovci, brankár Krško a Murárik, ktorí taktiež v žltom drese niečo prežili. V šlágri kola sa toho v prvej tretine veľa neudialo, a tak sa „do kabín“ išlo za bezgólového stavu. V tej druhej však už góly padali. Ako prvý sa presadil Euroimpex. Bednár prihral Stebelovi, ktorý prekonal Nováka a postaral sa o úvodný gól zápasu. Dandy po inkasovanom góle zvýšilo obrátky a odmenou im bol vyrovnávajúci gól Kuba Hulína. Už o 51 sekúnd sa Kubo Hulín presadil opäť a na striedačke Dandy bolo veselo. Pár chvíľ nato si Kurej neudržal nervy na uzde, počastoval rozhodcu peknými rečami a odmenou mu bola teplá voda v privátnej sprche. Tretia tretina nám priniesla len vyrovnávajúci gól Euroimpexu. Mišovi Koštekovi nabil Belan a bolo 2:2. Samostatné nájazdy nám priniesli nezvyklo veľa úspešných exekútorov. Za Dandy sa presadil Hartel, M. Hulín a Jak. Niník, avšak Euroimpex mal ešte o jedného úspešnejšieho strelca. Svoje nájazdy premenil Belan, Remšík, Bednár a víťazný nájazd si pripísal na svoje konto Mišo Koštek. Euroimpex je tak naďalej bez prehry, naopak Dandy si pripísalo ďalšiu prehru.

HBC Rajec Wings - Mikomix 3:4 (1:0,2:3,0:1)

Góly: 14. Pavlorek (Straka), 17. Straka, 18. Straka (Olejkár) – 19. Piš (Palarec), 21. F. Čičala (Rendek), 23. Jar. Niník (Rendek), 40. Žák (Rendek)

Vylúčenia 0:3, Presilové hry 0:0, Strely 14:30

Brankári: Miho – Buliš

Hráči Mikomixu sa hotovali proti Rajcu predĺžiť svoju stopercentnú bilanciu v doterajšom priebehu tohto ročníka. Nečakalo ich však nič ľahké, nakoľko Rajcu viac vyhovuje štýl, pri ktorom nemusí tvoriť. Mikomix sa napriek prevahe nedokázalo výraznejšie presadiť, a tak prišiel zákonite trest. Straka našiel nepokrytého Pavloreka a ten poslal Rajec necelé dve minúty pred koncom úvodného dejstva do vedenia. Do druhej tretiny lepšie vstúpil Rajec. Straka bol v súboji proti gólmanovi Bulišovi úspešnejší a bolo 2:0. Už o minútu sa tento mikrosúboj zopakoval a víťazne z neho vyšiel opäť Straka – 3:0. Radosť z trojgólového vedenia však Rajcu dlho nevydržala. O pol minútu neskôr znížil po prihrávke Palarca Piš. O dve minúty bol už rozdiel len jednogólový. Rendek vyzval Fera Čičala, ktorý sa nemýlil. O ďalšie dve minúty sa začínalo od nuly. Rendek tentokrát našiel Jara Niníka a aj ten našiel recept na Miha. Po tomto góle sa Mikomix pokúšal strhnúť vedenie na svoju stranu, ale do konca prostrednej časti sa skóre už nemenilo. V tretej tretine bol opäť aktívnejší Mikomix, ale vytúžený rozdielový gól sa im dlho nedarilo streliť. To však platilo len do konca 40. minúty. Rendek sa zmenil zo strelca na dvorného nahrávača, našiel Žáka a dokonalý obrat bol na svete. Mikomix si už svoje vedenie do konca duelu postrážil a Rajec obišiel po viac ako sľubnom priebehu naprázdno.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.