Hokejbal Žirafa Žilina: novinky pre novú sezónu 2017/18.

Hokejbal Žirafa Žilina: novinky pre novú sezónu 2017/18.

Nový ročník súťaže už nezadržateľne klope na dvere. Výrazne lepšie podmienky Hokejbalovej Žirafa Ligy Žilina pre nastávajúcu sezónu 2017/18 – pod strechou a na ideálnom povrchu – majú očakávanú pozitívnu odozvu. Začínajú sa „skladať“ nielen noví záujemcovia, ale „ožívajú“ aj staré tímy (vrabce štebotajú napr. o Rosine, KNM, ...). Pýtate sa predovšetkým na tieto otázky resp. tu sú odpovede na to čo vás najviac zaujíma:

- Presúvame sa pod strechu v ŠH na Bôriku https://m.facebook.com/Zrod-hokejbalového-ihriska-na-Bôrik…/.

- Ihrisko 50 x 26 metrov (o 8 metrov kratšie ako doterajšie na Závaží), mantinely so sklami po celom obvode, s výnimkou priestoru striedačiek.

- Povrch značky STILMAT indoor, 3. generácia, rovnaký sa používa na MS v hokejbale alebo v Inline hokeji.

- Výhody povrchu spočívajú predovšetkým v menšej záťaži vášho pohybového aparátu – kĺby, väzy, sa vám poďakujú, netrpia tak veľmi ako na asfalte. Hra dostáva novú, úplne inú úroveň, výrazne klesnú náklady na výstroj – čepele sa nezoderú, dlhšie vydržia tenisky, štulpne.

- Nevýhodu je, že sa hra výrazne zrýchli, ale naozaj citeľne :-(. Loptička má rýchly sklz, od pevných mantinelov dlhší odraz, vďaka sklám po stranách bude aj menej prerušení.

- Každý tím bude mať, cca 25 minút pred úvodným hvizdom, svoju šatňu a sprchu, 4 sprchové ružice, teplá voda :-), wc.

- Lepšie bude aj parkovanie, samozrejme bezplatné, hale je zároveň ľahko dostupná prostredníctvom MHD, peších a cyklo trás.

- Registrácia tímov bude prebiehať do 14. septembra 2017, odštartuje už 1. augusta, viac informácií čoskoro, štartovné by sa zásadným spôsobom nemalo navýšiť, ale o pár € asi áno.

- Začiatkom septembra si budete môcť podmienky v hale otestovať na otváracom/predligovom turnaji.

- Keďže už na nás nebude pršať, snežiť, bude sa hrať takmer bez prestávky, súvislejšie voľno bude iba počas vianočných prázdnin.

- Ak Pán Boh dá, súťaži by to veľmi prospelo, opäť by sme chceli dve ligy – prvá pre tých čo chcú každý zápas vyhrať, pobijú sa o každú loptičku, nevypustia súboj, druhá pre tých, čo si chcú zahrať pre radosť a až potom pre výsledok :-). Tak sa vytvorí priestor na rovnocenné zápasy aj pre úplných nováčikov, ktorí sú hokejbalom ešte nepobozkaní.

- V hale budú možnosti aj individuálneho prenájmu, hodinová cena by nemala prekročiť hranicu 30,- €. Potrebujeme každý cent, je tam ešte dosť práce na vylepšeniach.

- Na web stránke súťaže pribudnú nové štatistiky http://hokejbalzirafa.sportvin.sk/, ďalší informačný servis, prihlásiť sa bude možné aj cez facebook účet.

- Popri 14. ročníku Hokejbalovej Žirafa Ligy Žilina dávame aj do pozornosti 1. ročník Inline hokejovej Žirafa Ligy Žilina https://www.facebook.com/inlinehokejzilina/?fref=ts.

Zatiaľ takto, ale pokojne sa pýtajte na všetko čo vás zaujíma – Karol Čepec 0910 909 268, cepec@zirafa.sk, Messenger, ... .


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.