Žilina: náročný víkend.

Žilina: náročný víkend.

Slovenská hokejbalové extraliga má počas najbližšieho víkendu (18. a 19.9.10) na programe prvé zo štyroch dvojkôl. Pre väčšinu seniorských mužstiev to znamená, že okrem tradičnej soboty, sa o ďalšie body „pobijú“ aj v nedeľu. Výnimkou budú len Považská Bystrica s Team Sharks Pruské, ktoré sivzájomné stretnutie odložili a uskutoční sa v náhradnom termíne.

Žilinské Žirafy budú mať výhodu domáceho prostredia počas oboch dní. Súperom im budú družstvá z Bratislavy. V sobotu to bude Team Sharks BA (minuloročný Profis). Ten doposiaľ odohral iba jedno kompletné stretnutie, keď si z ihriska nováčika v Žiari nad Hronom priniesol presvedčivú výhru 10:2. O deň neskôr, sa v Žiline predstaví úradujúci majster – LG Doprastav BA. Doprastaváci odohrali iba duel v Nitre, v ktorom „nováčikovi“ podľahli 4:1. Otvorené zostalo ich stretnutie práve proti Team Sharks z 1. kola, ktoré bolo v 4. minúte predčasne ukončené. Dôvodom bola nespôsobilá hracia plocha (dážď) na krytom ihrisku v Ružinove.

 

Sobota 18.9.10, 3. kolo, 13.00 hod, ihrisko na Závaží

HBC Žirafa Žilina – Team Sharks Bratislava

Textový on-line prenos zo zápasu TU.

 

Lacko Michal, kapitán: družstvo Žiráf si bude chcieť napraviť pošramotenú povesť po sobotnej prehre v Ružinove (7:2, detail zápasu TU). V bráne dostane opäť dôveru Krško, obrana by mala byť konečne kompletná, už aj s navrátilcom Hartelom. V plnej sile by mohlo byť aj útok, aj keď je zatiaľ otvorený štart Dubovca M. (zdravotne komplikácie). Team Sharks BA je, po letných prestupových posilách, v zápase miernym favoritom. Avšak začína sa od stavu 0:0 a diváci si určité prídu na svoje.

Pravdepodobná zostava Žilina:

Krško (Škorvánek) – Pavlorek, Chodelka – Hulin, Bednar – Ratulovsky, Krakovsky – Gambos, Hartel -  Dubovec A., Dubovec M., Slovák – Lajčiak, Barbořák, Vojaský – Lacko, Koštek, Kuna - Majtán-Marjenka-Mokoš – Šebík, Bestvina. 


Nedeľa 19.9.10, 4. kolo, 13.00 hod, ihrisko na Závaží

HBC Žirafa Žilina – LG Doprastav Bratislava

Textový on-line prenos zo zápasu TU.

 

Lacko Michal, kapitán: v zápase s tradičným rivalom pôjde  Žirafám hlavne o získanie psychickej pohody a snahu dokázať fanúšikom i sebe, že mužstvo má na to odohrať s akýmkoľvek súperom vyrovnanú partiu a prípadne uchmatnúť favoritovi nejaké ligové bodíky. Určite po sobotnom zápase nastanú nejaké zmeny v zostave, v ktorej bude absentovať Lajčiak. Šancu ukázať sa dostane Šebík, ktorý s mužstvom už trénuje a zdá sa, že by mohol mať šancu presadiť sa do základnej zostavy. V náročnom víkende dostanu príležitosť aj hráči zo širšieho kádra Žiráf, aby zabojovali o miesto a určite, v niektorom dvojzápase uvidíme nové alebo staronové tváre na extraligovej scéne (Šimo, Hartel, Majtán, Šebík).

Pravdepodobná zostava Žilina:

Škorvánek (Šimo) – Pavlorek, Chodelka – Hulin, Bednar – Ratulovsky, Krakovsky – Gambos, Hartel -  Dubovec A., Dubovec M., Slovák – Majtán, Barbořák, Vojaský – Lacko, Koštek, Kuna - Šebik-Marjenka-Mokoš – Bestvina.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.