Hokejbal Žirafa Žilina: čaká nás výnimočná sezóna 2019/2020.

Hokejbal Žirafa Žilina: čaká nás výnimočná sezóna 2019/2020.

Sezóna 2019/2020 nezadržateľne klope na dvere. Už 15. ročník respekt. Hokejbalovej Žirafa Ligy Žilina odštartuje v piatok 27. septembra 2019. Liga bude mať úplne nový formát resp. herný systém, aký sa pod Dubňom ešte nehral. Po realizácii krytého ihriska v ŠH na Bôriku zažíva hokejbal renesanciu a cítiť to aj na počte tímov v mestskej lige, ktorá už má regionálny charakter. Ďakujeme všetkým prihláseným, bude to vskutku zaujímavá sezóna s mnohými novinkami, ktoré ste si schválili na utorkovom (24.9.2019) stretnutí zástupcov tímov:

  • Z kvarteta ponúkaných herných modelov (http://www.sportvin.sk/clanky/1766) ste sa zhodli na verzii č. 4: základná časť + nadstavba v štyroch skupinách, potom play-off A a B. Na úvod každý s každým raz - základná časť. Nasledovať bude nadstavba v podobe štyroch skupín, v ktorej budú tímy nasadené podľa umiestnenia v základnej časti: skupina 1. – 4., 5. – 9., 10. – 13., 14. – 17. Body zo základnej časti zostanú zachované. V každej skupine si zahrá každý s každým jeden krát. Tím, ktorý skončí v skupine 5. – 9. na 9. Mieste, zostupuje do skupiny B, kde bude hrať play-off ako nasadená jednotka. Pre tím, ktorý po nadstavbe skončí na 17. mieste, čiže posledný v skupine 14. – 17., sa sezóna uzavrie. Pre zvyšných šestnásť pokračuje v podobe play-off, v dvoch samostatných skupinách, tak ako tomu bolo v ostatnej sezóne: skupina A 1. – 8. miesto, skupina B 9. – 16. miesto. Vždy na tri víťazné zápasy. Tento model mať nielen hernú rozmanitosť, ale stále bude o čo hrať, lebo váhu bude mať každý jeden získaný/stratený bod. Základná časť by pozostávala zo 17 kôl resp. 16 zápasov pre každý tím. Následne nadstavba v štyroch skupinách, tri zápasy pre každý tím, akurát v skupine 5. - 9. to budú 4 zápasy. Pred play-off by si tak každý zahral 19 resp. 20 zápasov.
  • Vyžrebovanie zápasov bude na tri týždne dopredu.
  • Každý tím má nárok na jedno odloženie stretnutia v základnej časti, samozrejme za predpokladu súhlasu súpera. Druhou možnosťou je preloženie stretnutia (iný dátum, čas), vždy po dohode súperov s presným dátumom a termínom, avšak so súhlasom organizátora.
  • Na play-off môžu nastúpiť iba hráči, ktorí v základnej časti + v nadstavbe budú mať účasť aspoň na šestici stretnutí. Za účasť na zápase sa považuje aspoň jedno striedanie, ale za predpokladu kompletného ustrojenia – chrániče holení, dres, rukavice, ... . Dohodli ste si jednu výnimku, ale iba pre hráča, ktorý už má štart v základnej časti alebo v nadstavbe. Pre brankárov platí polovičná porcia povinných zápasov – tri.
  • Dohodli ste sa na tom, že sa nebudú „zapožičiavať“ brankári, ani na skrátené hosťovanie, iba na klasické – minimálne mesačné.
  • Súpisku sa uzatvárajú, zároveň s koncom prestupového obdobia, po 17. kole. Čiže koniec základnej časti je posledným termínom na aktualizáciu súpisiek.
  • Minimálny počet hráčov na to aby sa stretnutie odohralo je 6 + 1, v prípade súhlasu kapitána súpera aj 5 + 1.
  • Čakacia doba 15 minút, ale iba za predpokladu, že na ihrisku už nie je aspoň minimálne potrebný počet hráčov 6 + 1.
  • Dôsledky kontumácií bude v dvoch rovinách. V prípade, že bude odohrané stretnutie, nedohrané stretnutie kontumované, previnilé mužstvo sa potrestá skóre 0:5, za predpokladu, že zápas neskončil vyšším rozdielom skóre, vtedy zostáva to v platnosti. Iný prípad bude kontumácia, keď sa stretnutie ani nezačne. Previnilé mužstvo bude potrestané nielen negatívnym skóre 5:0, ale zároveň mu budú odpočítané aj tri body z tabuľky + finančný trest.
  • Zrušili ste dotykové zakázanie, ktoré sme aplikovali počas všetkých doterajších sezón. Bude to znamenať natiahnutie zápasov.
  • Na stretnutie môže nastúpiť iba hráč, ktorý má splnené všetky náležitosti registrácie vrátane uhradeného štartovného poplatku.
  • Za hráča ustrojeného podľa pravidiel sa bude považovať iba taký, ktorý bude mať minimálne futbalové chrániče (zakryté), rukavice, dres. Vrelo odporúčame suspezor, prilbu, lakťové chrániče.
  • Viac budeme dbať na vaše obutie. Rozhodca bude mať právo vykázať z hracej plochy hráča v nevhodnej obuvi - turffy, obuv s podrážkou, ktorá zanecháva šmuhy, s viditeľne špinavou obuvou, resp. aj takých hráčov, ktorí na plochu stúpia bez prezutia sa.

Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.