Hokejbalová Liga Žilina: po 1. kole.

Hokejbalová Liga Žilina: po 1. kole.

Aktuálny ročník, už s poradovým číslom 15., respect. Hokejbalovej Žirafa Ligy Žilina má za sebou úvodné kolo. Bolo neúplné, keďže pôvodne prvý zápas novej sezóny Wings vs. Predators, bol na žiadosť Rajca odložený. Rovnako odložením dopadlo aj druhé piatkové stretnutie. Pre chorobu viacerých hráčov nemohlo nastúpiť Victory proti Sokolu.

HBK RONA Rozkvet - FUNKY MONKEYS Liptovský Mikuláš 8:1

Zvyšný poltucet súbojov mal jednoznačné výsledky. V súboji nováčikov, v sobotu dopoludnia, dominovala RONA proti ďalšiemu adeptovi na vrchné priečky Funky. Tie nastúpili v oklieštenej zostave a určite im nepomohla ani zatvorená cesta popod Strečno a tým vynútená obchádzka cez Terchovú. Aj napriek tomu to bolo po dvoch tretinách iba o gól – 2:1. Všetko sa zlomilo v poslednom dejstve, keď opice neuhrali ani gem a tretí set skončil 6:0.

HBC SALORA Žilina - Scorpions 2:8

Rovnako v sobotu, ale podvečer, sa Salora postavila vicemajstrovi Scorpions. Neuveríte, ale jediné vzájomné stretnutie týchto tímov v minulej sezóne skončilo rovnakým výsledkom - 2:8. Aj napriek prehre sa „saleziáni“ nemajú za čo hanbiť. Mrzieť ich môže 105 sekúnd v prostrednej štvrťhodinke. Za necelé dve minúty totiž inkasovali až tri krát. Krátka nekoncentrovanosť spôsobila, že z prijateľného stavu 0:2 z 20. minúty bolo zrazu 0:5. A to sa už ťažko hrá, obzvlášť proti kvalitnému súperovi. Salora však mala dobré momenty, omladená zostava určite nepovedala posledné slovo. Scorpions majú ambície „hore“. Ku doterajším rivalom o titul – Blackhawks, Euroimpex, Revolution, pribudli ďalší. Pikantnú podobu bude mať určite aj derby s RONou.

HURRICANES - HBK Čadca 1:13

Na zápasy bola najbohatšia nedeľa. Hokejbalový program otvoril duel ligových nováčikov HURRICANES vs. Čadca. Pri „hurikánoch“ je nováčikovský status dvojnásobný. Partia okolo Jána Frnku je premiérovo poskladaná a tak zažíva prvú reálnu konfrontáciu. Naopak, Čadca má už na hokejbalovom poli čo to odrobené a viacerí hráči majú na hokejkách zárezy po mnohých sezónach. Podľa papierových predpokladov to vyzeralo aj na ihrisku. Kysučania mali herne navrch od samého začiatku. HURRICANES zaplatili tradičnú nováčikovskú daň, avšak herne majú určite potenciál. V kádri sú viaceré dobré individuality, nechýbala snaha o bojovnosť ani o kombinácie, ale ich prejav bol zbytočne ustráchaný. Keď z nich opadne prvotná tréma a budú menej váhať pri držaní loptičky, určite potrápia nejedného súpera. Samostatnú pripomienku si zaslúži gólman Paťo Szócs, ktorý sa blysol viacerými podarenými zákrokmi a vyzerá, že bude potrebnou oporou tímu. Čadca má určite iné ambície. Veď len taký Pavol Slovák je ostrieľaným harcovníkom z nejedného medzinárodného šampionátu. Svojich sa bude snažiť ťahať smerom k špici ligového pelotónu.

ALL-INN Budatín - Blackhawks 1:21

V ostatnej sezóne posledný Budatín narazil na tú najhoršiu dvojičku, úradujúceho majstra – Blackhawks. Ten nemilosrdne trestal každé zaváhanie, chybu, nedostatok a gólový účet skončil až na čísle 21. Avšak mladíci okolo Miša Meliša majú všetko pred sebou, trošku sa zohrajú a budú mať všetky predpoklady, aby to dopadlo lepšie ako naposledy. Medzitým sa niekoľkokrát opustí spomínaný Michal Meliš, ale nakoniec vydrží, lebo je to srdciar. Blackhawks majú znova zlaté ambície, ale skupina prenasledovateľov je kvalitnejšia a väčšia ako kedykoľvek doposiaľ.

PEPEK Team - EUROIMPEX 2:10

Chalani z PEPKA nastúpili proti Euroimpexu nabudení. Pikoškou je, že v ich bránke stál Marián Blažek, ktorý prestúpil práve z Euroimpexu, rovnako ako obranca, matador Pavol Surňák. Po vyrovnanom úvode sa pomaly začala prejavovať väčšia skúsenosť „žltých“. Pepkovci kopili príliš veľa chýb, aby z nich súper neťažil. Síce majú lepšiu zostavu ako v ostatnej sezóne, ale chýba väčšia zohratosť a súzvuk na ploche. EUROIMPEX si pripísal potrebné tri body, boj o špicu bude totiž nemilosrdný a pre nasadenie do prvej skupiny v nadstavbe, bude záležať na každom bodíku aj góle.

HBC Warriors Hlboké - HBC Revolution 2:9

Prvé kolo uzavreli Warriors s Revolution. Priebeh bol dlho vyrovnaný. Po prvom dejstve to bolo stále iba o gól, 1:2. V prostrednej tretine síce Revolution pridalo ďalšie dva presné zásahy, ale stále si nemohlo byť isté výhrou. Bojovníci bojovali, aj za nepriaznivého stavu sa snažili napádať a dostávať do šancí. Už to nebude ten „otloukánek“ z minulého ročníka, ktorý sa šetril celú základnú časť na play-off. Posledná – 17. priečka – už na postup nebude stačiť a Hlboké si je toho vedomé. Súper chce mať určite iné „starosti“. Cieľ snaženia majú na vrchu tabuľky. Ak im budú na stretnutia pravidelne nastupovať šikovní hráči zo súpisky, tak by mohli pomýšľať na medailu. Tá im naposledy unikla. Lebo na jediný duel o konečný bronz prišli iba piati.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.