Hokejbal Žilina: DO PRVEJ ŠTVORKY POSTÚPIA BLACKHAWKS ALEBO ČADCA?

Hokejbal Žilina: DO PRVEJ ŠTVORKY POSTÚPIA BLACKHAWKS ALEBO ČADCA?

Vďaka Bohu, liga je pekne zamotaná. Dnes by zrejme nikto nevsadil svoje auto na víťazstvo ktoréhosi tímu, či už v skupine A alebo B. Čaká nás posledné kolo s dohrávkami základnej časti, po ktorom sa ligový pelotón rozdelí do štyroch nadstavbových skupín (1. až. 4. miesto, 5. až. 8. miesto, 9. až. 12. miesto, 13. až. 16. miesto) . Tie budú východiskom pre postavenie do play-off. Nikto už nebude môcť zo svojej skupiny postúpiť ani zostúpiť, tri vzájomné zápasy ale rozhodnú o nasadení vo vyraďovacej časti.

Pred výberom Kysúc tak stojí neľahká úloha. Postúpi Čadca do vrchného kvarteta tímov alebo sa tam udržia Blackhawks?

HLASUJTE V ANKETE

Najzaujímavejšie je to v prvej štvorke. Nateraz je na špici Sokol, avšak ten už odohral všetkých 15 zápasov a zároveň má istotu, že z prvej skupiny už nemôže vypadnúť.

Druhá Rona Rozkvet má všetko vo svojich rukách. V dvoch zostávajúcich zápasoch potrebuje získať aspoň 4 body a skončí prvá. Čakajú ju ešte dva súboje. V piatok 13.3.2020 to bude HURRICANES - HBK RONA Rozkvet a ak potvrdí papierové predpoklady, bude mať 36 bodov s istotou zotrvania v prvej skupine. Druhé stretnutie bude veľmi dôležité HBK Čadca - HBK RONA Rozkvet, obzvlášť pre Čadcu. RONe bude z neho stačiť aj prehra po predĺžení alebo nájazdoch a vďaka získanému bodu ich bude mať 37 a skončí určite prvá. Ale ak prehrá v riadnom hracom čase, za istých okolností ju ešte môže preskočiť práve Čadca, pre ktorú to bude kľúčový duel (viď. nižšie).

Scorpions sú priebežne tretí. Aby mohli pokojne spávať, s istotou účasti medzi prvým kvartetom, musia svoje zostávajúce vystúpenie pretaviť do 3 bodov. V nedeľu večer, v poslednom súboji základnej časti, ich čakajú HBC Warriors Hlboké - Scorpions. Scorpions ale potrebujú určite všetky body, lebo ak by nevyhrali po riadnom hracom čase ale napr. až v nadstavenom, tak by dokopy nazbierali iba 34 bodov. A tie nemusia stačiť, lebo v prípade ich rovnosti s Blackhawks, majú s úradujúcim majstrom horší vzájomný zápas Blackhawks - Scorpions 10:9 p.p.

„Najhoršiu“ pozíciu má obhajca titulu, momentálne štvrtý, Blackhawks. Aj keď potvrdia úlohu papierového favorita v stretnutí PEPEK Team - Blackhawks, stále to nebudú mať isté. Nazbierali by spolu 34 bodov, ale tie by nakoniec nemuseli stačiť, ak sa piata Čadca naplno presadí. V tom prípade by museli počítať so zaváhaním Scorpions proti Hlbokému.

Práve Čadcu čaká najväčšia výzva. Má síce dva zápasy k dobru, ale aj najmenej bodov – 30. A zároveň najviac bodov potrebuje na postup, až 5. Najskôr musí v piatok uspieť HBC SALORA Žilina - HBK Čadca a potom sa uvidí čo ďalej. Ak bude naplno úspešné aj vyššie postavené trio Scorpions/Blackhawks/Rona tak o postup Čadca zabojuje v dohrávke 14. kola HBK Čadca - HBK RONA Rozkvet. V nej potrebuje získať aspoň dva body. Jeden nebude stačiť, lebo pri prípadnej rovnosti 34 bodov s Blackhawks alebo so Scorpions, hrajú v jej neprospech negatívnej výsledky zo vzájomných zápasov.

Už iba teoretickú nádej majú na postup Opice. Čaká ich ešte stretnutie proti ALL-INN Budatín - FUNKY MONKEYS Liptovský Mikuláš. Získané tri body by im stačili iba za predpokladu, že piata Čadca ani raz nevyhrá a zároveň Blakhawks nezískajú už ani bodík.

Aktuálna tabuľka r. HŽL Žilina k 9.3.2020:


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.