Hokejbalová Liga Žilina: ​zástupcovia tímov hlasujú o herných variantoch.

Hokejbalová Liga Žilina: ​zástupcovia tímov hlasujú o herných variantoch.

Ak sa nič zásadné nestane, tak po vynútenej prestávke, bude sezóna respect. Hokejbalovej Žirafa Ligy Žiina 2019/20 pokračovať od piatku 5. júna 2020. V už uskutočnenej ankete sa zástupcovia tímov zhodli, že bude zrušená nadstavbová časť, čím sa „ušetria“ tri hracie kolá. Avšak, čas je pokročilý, aj keď toto leto asi nebude mať tradičný dovolenkový podtext.

Stále je v platnosti dohoda z predsezónneho stretnutia zástupcov ohľadom play-off. Podľa nej sa majú všetky série vyraďovacej časti hrať na 3 VÍŤAZNÉ zápasy. To vo výsledku znamená pokojne až 5-zápasové série a možno až 2,5 víkendu na sériu. Pri ponechaní tohto variantu by sa sezóna mohla vyvrcholiť až v auguste.

Preto boli zástupcovia tímov oslovení s návrhmi rôznych variantov pre play-off. V prípade záujmu by sa varianty nemuseli nutne zhodovať pre play-off skupiny A a B. Na zváženie majú kompetentní priestor počas budúceho týždňa, hlasujú za jednu z poltucta možností:

1. Zostáva v platnosti dohodnutý variant, všetky série sa budú hrať na 3 VÍŤAZNÉ zápasy. Je to najdlhší variant, séria môže mať až 5 zápasov a teda 2,5 víkendu na sériu. Ak by sa tak hralo štvrťfinále, semifinále aj finále, môže to trvať spolu dva mesiace, finalisti by skončili v auguste.

2. Všetky tri série play-off by sa hrali na 2 VÍŤAZNÉ zápasy. Štvrťfinále aj semifinále by sa nehralo na viac ako 3 zápasy a teda maximálne spolu nie dlhšie ako tri víkendy.Finále by sa začalo 4. júla 2020.

3. Štvrťfinále a semifinále by sa hralo na 2 VÍŤAZNÉ zápasy, finále na 3 VÍŤAZNÉ zápasy. Série v štvrťfinále a v semifinále by trvali maximálne 3 zápasy a teda nie viac ako tri víkendy. Finále by sa začalo 4. júla 2020.

4. Štvrťfinále a semifinále by sa hralo na 3 VÍŤAZNÉ zápasy, finále na 2 VÍŤAZNÉ zápasy. Série štvrťfinále a semifinále by mali maximálne 5 zápasov a teda možno spolu až päť víkendov. Finále by sa začalo 18. júla 2020.

5. Najkratší variant by bol na 2 ODOHRANÉ zápasy. Pri nerozhodnom stave 1:1 by sa bral do úvahy gólový rozdiel, resp. počet strelených gólov na ihrisku súpera. Keďže lepšie postavený tím po základnej časti by začínal „doma“. Každá séria by sa tak odohrala v rámci jedného víkendu. Pred prázdninami by bolo po sezóne.

6. Krátky variant by bol rovnako na 2 ODOHRANÉ zápasy. Pri nerozhodnom stave 1:1 by nasledovalo, hneď po skončení druhého zápasu série 5-minútové predĺženie na zlatý gól. Ak by nerozhodol, tak by nasledovali samostatné nájazdy. Finále by sa hralo na 2 VÍŤAZNÉ zápasy, sezóny by skončila počas prvého júlového víkendu.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.