Žilina: lekcia od majstra.

Žilina: lekcia od majstra.

Aj v druhom zápase dvojkolového víkendu mali Žilinčania výhodu domáceho prostredia, ale na ich hre to nebolo poznať. Po kompaktnom sobotnom výkone proti Profisu (3:0), bol ich prejav o poznanie horší. Na úradujúceho majstra Slovenka – LG Bratislava to nemohlo stačiť. Bratislavčania po prekvapujúcej prehre v Považskej Bystrici (4:1), mali väčšiu chuť po víťazstve.

Od úvodu až do konca sa hralo vo vysokom tempe, príležitosti sa striedali na oboch stranách. Hostia mali prvý väčší tlak počas presilovej hry od 5. minúty. Žirafy sa však ubránili a v 9. minúte mohli viesť po super šanci Dubovca M. a následnom zakončení Dubovca A. . Opäť raz platilo nedáš-dostaneš. Z bezprostredného brejku sa tešilo LG, keď v 8.28 otvoril strelecký účet Čapka, 0:1. S takýmto výsledkom sa skončila aj prvá tretina. Domáci boli v prostrednej časti aktívnejší, ale efektívnejší bol súper. V 23. minúte už bolo 0:2, keď sa po peknej akcii na jeden dotyk presadil Mydla. V závere tretiny bol vylúčený Žilinčan Hartel. Trest sa mu preniesol až do poslednej štvrťhodinky. Početnú prevahu Bratislavčania využili na strelenie tretieho gólu v 31. minúte, 0:3. V závere stretnutia sa trošku priostrilo, rozhodcovia boli permanentne zamestnaní. Skóre sa už nemenilo, aj napriek „tutovkám“ na oboch stranách. LG hralo jednoducho, často strieľalo zo všetkých pozícií. Žirafám sa prejavila stará bolesť – strelecká potencia. Chýbajúca finálna myšlienka vyústila do prvého streleckého pôstu. V dobrom svetle sa znova predviedol brankár Krško.

Lacko M., kapitán HBC Žirafa Žilina: „Inkasovali sme po taktických chybách a po dvoch tretinách bol stav 0:2. Aj napriek snahe urobiť niečo s vývojom zápasu, sa nám v tretej tretine nepodarilo nič vyťažiť zo šancí a možností presilových. Hostia si víťazstvo zaslúžili, pretože sme boli v útoku bezzubí a v obrannom pásme vyčnieval len výborne chytajúci Krsko..“

On-line prenos zo stretnutia nájdete TU.

Detail zápasu nájdete TU.

Fofogaléria TU.

 

Nedeľa 19.9.10, 4. kolo

HBC Žirafa Žilina – LG Bratislava 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Góly: Čapka, Mydla, Mikulčík

Zostava Žilina: Krško (Šimo) – Pavlorek, Chodelka – Hulin, Lajčiak – Ratulovsky, Hartel -  Dubovec A., Dubovec M., Slovák – Majtán, Mokoš, Vojaský – Lacko, Koštek, Kuna – Šebik, Gamboš, Bestvina.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.