Derby pre Martin

Derby pre Martin

ŠKB Izoglobal Kappa Martin – HBC Žirafa Žilina 5:2 /1:0,1:0, 3:2/

góly – Žulko a Jakubčo po 2, Bielený – Lajčiak, Dubovec

diváci: 70

vylúčenia na 2 min – 7:5

 

zostava domáci: Jurošek – Chlebec, Fedor, Zezula, Podhorský, Šalaga, Majer , Zluky – Jakubčo, Žulko, Michnáč – Bielený, Nauš, Wagner – Fodrek, Pobeha, Tomka

 

V susedskom derby začali lepšie hostia, k čomu dopomohlo aj vylúčenie Majera už v 48 sekunde zápasu, no hoci si hostia vypracovali šance, Jurošek svoj tím viackrát podržal. Následne sa hra vyrovnala, a v čase 7:36 otvoril skóre Bielený, ktorý strelou pod hornú tyčku nedal Škorvánekovi šancu zasiahnuť. V závere tretiny šiel ešte do nájazdu Michnáč, no Slovák ho v poslednej chvíli fauloval. Ponúknutú výhodu sme nevyužili, hoci mal Chlebec ideálnu pozíciu medzi kruhmi, no bránku len tesne minul. V úvode druhej časti hostia pekne zakombinovali, no koncovka im nevyšla, naopak, Fedor síce svojou strelou ešte bránku netrafil, tá sa však odrazila k Žulkovi, pre ktorého nebol problém trafiť do opustenej bránky. V tejto fáze sme mali jednoznačne viac z hry, no v zakončení sme boli jaloví. Hostia mali paradoxne svoje najväčšie šance pri oslabení v 22 minúte, so Slovákovými dvoma nájazdami si však náš gólman výborne poradil a bolo stále 2:0. V čase 32:10 putoval na trestnú lavicu Chlebec a hoci mali hostia obrovskú šancu na zníženie, s Dubovcovou šancou si Jurošek opäť poradil, nahral loptičku Jakubčovi, ktorý ju cez celé ihrisko odpálil smerom na Škorvánkovu bránku a ten si ju nešťastne zrazil do siete a bolo už 3:0. Hosťom sa predsa len podarilo prekonať nášho gólmana, to keď ušiel v oslabení Lajčiak a blafákom znížil na 3:1. Už o pár sekúnd bol rozdiel opäť 3 gólový, vylúčenie Košteka potrestal strelou pomedzi nohy hosťujúceho gólmana od modrej Žulko. V tejto fáze sa vylučovalo na oboch stranách, súper takisto svoju presilovku využil, keď po buly Košteka šikovne vystrelil Dubovec a znížil na 4:2. Gólovú bodku za týmto stretnutím napísal Jakubčo, ktorého našiel Michnáč a nekompromisnou strelou pod brvno upravil na konečných 5:2. V obojstranne tvrdo hranom stretnutí sme si tak pripísali veľmi dôležité tri body do tabuľky a už budúci týždeň cestujeme do Liptovského Mikuláša, na ihrisko staronového účastníka extraligy.

 

 


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (1)

jakubcvik napísal:

Som rad, ze za MT nastupili aj stalice slovenskeho hokejbalu Pobeha a Naus. Ukazuju mladym pre koho im bije hokejbalove srdce a ze peniaze nie su vsetko. :-)

Pridané: 26.09.10 20:23.
Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.