FHŽL ŽA sr. II.: play-off v plnom prúde.

FHŽL ŽA sr. II.: play-off v plnom prúde.

Vôbec prvé play-off v seniorskej II. lige má za sebou dva víkendy v každej štvrťfinálovej sérii. Dvaja papieroví favoriti zatiaľ vedú 2:0, ale predovšetkým Sokol sa citeľne trápi. Séria Kolárovic proti Rajcu nezodpovedá tabuľkovému postaveniu. Tretiemu tímu po základnej časti akoby v závere dochádzalo nadšenie aj chuť. Naopak Rajec herne dozrieva a jeho, až 6. priečka, je výsledkom nevyrovnaných výkonov. Zrejme najdlhší súboj sa tak odohrá medzi štvorkou a päťkou, kde je stav nerozhodný 1:1. Ďalšie zápasy sú na programe v sobotu 30. apríla 2011 a už môžu rozhodnúť o triu semifinalistov.

 

HBC Rosina (1.) – Wild Wind (8.)

stav série 2:0, vzájomné zápasy

V prvom súboji jednoznačne dominoval víťaz základnej časti. „Divoký vietor“ občas neškodne zavanul pred brankárom Adámkom ale absolútne prepadol v obranných činnostiach. Všetko vsadené na útok sa nevyplatilo, predovšetkým Pochyba nepremenil dobré príležitosti. Avšak aj napriek obetavému výkonu Miha v bránke sa stav inkasovaných gólov zastavil až na hrozivom čísle 14. Druhý duel mal úplne iný priebeh. Rosina nenastúpila v ideálnej zostave, naopak WW bolo na tom o poznanie lepšie. Už sa nehrala otvorená partia a tak bolo po dvoch tretinách „iba“ 4:1. WW sa podarilo v poslednej štvrťhodinke znížiť na rozdiel dvoch gólov a keby boli viac vyťažili z výrazného tlaku, mohlo byť aj vyrovnané. Nestalo sa, Rosina pridala ešte jeden gól a zvýšila vedenie v sérii.

 

TJ Sokol Žirafa (2.) – HBK Sharks Lodno (7.)

stav série 2:0, vzájomné zápasy

Sokolíci sa v jarnej časti celkom trápia. Chýbajú tvoriví hráči a ich góly: Kašša R., Meluš M., Straka P. . Výpadok údernej formácie zatiaľ nedokázal zvyšok tímu primerane nahradiť a tak nie sú zápasy také jednoznačné ako v minulosti. Potvrdzuje sa to aj v sérii proti Sharks Lodno. Siedmy tím základnej časti je tvorený zo skúsených hráčov a keď brankár „pochytá“ vedia potrápiť kohokoľvek. V prvom súboji mal Sokol viac z hry, ale po dvoch tretinách bolo „iba“ 3:1. V závere sa to začalo „padať“ a skóre narástlo. Úplne inak to vyzeralo v odvete. Žirafy nastúpili v oklieštenej zostave, naopak súper bol odhodlaný ešte viac potrápiť. Podarilo sa. Aj keď sa zopakoval scenár a pred druhou prestávkou bolo znova 3:1, posledná časť hry bola dramatická, až veľmi. Sharksu sa podarilo vyrovnať na 3:3 necelých 6 minút pred sirénou a začínalo sa odznova. „Domáci“ sa presadili z presilovej hry v 43. minúte a tesné vedenie ešte potvrdili v poslednej. „Žraloci“ z Lodna ale zanechali dobrý herný dojem, aj keď prehrávajú 2:0.

 

HBC Kolárovice (3.) – HBC Rajec (6.)

stav série 0:2, vzájomné zápasy

Súboj tretieho so šiestym je čiastočným sklamaním. Predovšetkým od Kolárovic sa, vzhľadom na tabuľkové postavenie, čakalo viac. Akoby tímu došla chuť a sezónu len dohráva z nutnosti. Nabudený Rajec nastúpil v plnej zostave a v súčasnej hernej fazóne asi pohodlné vedenie v sérii už nepustí. Už prvý súboj bol v podstate rozhodnutý po 15 minútach. Na tabuli svietilo 1:3 a Rajec mal hru pod kontrolou. Tá mu vydržala až do záveru, aj napriek tomu, že Kolárovice boli strelecky aktívnejšie. V bránke súpera však stál dobre rozchytaný Dávidík a „žltí“ sa mohli spoľahnúť, že vyrieši všetky pochybenia obrany. Druhý zápas bol z iného súdka. Kolárovice sa dostavili iba so šiestimi hráčmi a gólmanom. „Sedem“ statočných podalo heroický výkon a takmer sa zrodilo prekvapenie. Kto nevidel neuverí. Rajec sa ujal vedenia už v 1. minúte a čakalo sa, že skóre bude rýchlo narastať. Opak bol pravdou. Zomknuté Kolárovice rozumne bránili a hrozili z protiútokov. Po druhej tretine bolo nečakaných 2:2 a ešte v 39. minúte 3:3. Zápas sa zlomil v 40. minúte, keď Rajec dvoma gólmi v priebehu 9 sekúnd!!! zrazil súpera na kolená. Bolo to síce logické vyústenie tlaku, ale Kolárovice v oklieštenej zostave podali sympatický výkon.

 

DANDY Group (4.) – HBK KNM B (5.)

stav série 1:1, vzájomné zápasy

Podľa predpokladov najvyrovnanejšia séria. Zatiaľ sa nepotvrdili očakávania tvrdých súbojov a vyhrotených stretov. DANDY sa prijateľne „umravnilo“, venuje sa iba hokejbalu a prináša mu to ovocie. Po disciplinovanom výkone v prvom zápase, ho dotiahli do víťazného konca gólom, iba necelé dve minúty pred sirénou. Úspech zariadil sviatočný strelec Vrančík, keď sa presadil strelou spoza modrej čiary. Odveta už taká veselá nebola. DANDY sa nazbieralo resp. nenazbieralo a s malým počtom hráčov akoby sa odovzdalo už pred zápasom. Uspokojilo ich vedenie v sérii a strata nedeľného zápasu by ich až tak veľmi netrápila. Tomu zodpovedal priebeh, aj keď výsledkovo to nebolo celkom jednoznačné. KNM sa snažilo útočiť, súper predovšetkým brániť a hroziť protiútokmi. DANDY „zaplo“ až v 38. minúte keď už bolo 2:4, ale skórovať sa už nepodarilo. So siedmymi hráčmi v poli, z toho Hulín a Galbavý už mali jeden zápas v nohách, fyzicky na Kysučanov nestačili.  


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (2)

sukromnik napísal:

Jaj Karlos, ked to takto napises, tak mi je az luto, ze som im tie 3 goly strelil :D.

Pridané: 28.04.11 07:02.
kcepec napísal:

No vidíš, to som mal ešte spomenúť, ale boli to dva slušné zápasy, herne aj disciplínou.

Pridané: 28.04.11 10:09.
Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.