Žilinčanky konečne s majstrovským titulom.

Žilinčanky konečne s majstrovským titulom.

Po piatich rokoch účinkovania v slovenskej extraligovej súťaži sa žilinské ženské florbalové družstvo UNIHOC ŽIRAFA ŽILINA dočkalo zlata. Po tom, ako zo základnej časti postúpili z veľmi dobrého druhého miesta, sa v prvom kole play-off prebojovali cez Trenčín a v semifinále sa dostali cez Nitru. Brány finále sa otvorili dokorán. Tu narazili na kvalitného súpera z Pruského.

Za stavu série 1:1 sa počas uplynulého víkendu stretli na domácej palubovke v dvoch zápasoch. Sobotňajšie stretnutie sľubovalo hneď od úvodnej minúty akčný, ubehaný a na oboch stranách vyrovnaný duel. Prvé dva góly domáceho družstva padli v presilových hrách prvej tretiny. Pruské zakontrovalo až v čase 26:38, kedy presne po šestnástich sekundách ako inkasovalo na 3:0 vsietili kontaktný gól na 3:1. Po druhej tretine za stavu 4:2 nastupovali do záverečnej dvadsaťminútovky spokojnejšie žilinské florbalistky, ale výhodnú situáciu v žiadnom prípade nepodcenili. Aj napriek tomu, že nakoniec zvíťazili 7:2, bol zápas do poslednej sekundy plný akcií a šancí aj zo strany Pruského, ktoré zápas ani napriek nepriaznivému skóre nevypúšťalo.

V nedeľu už Žilina cítila prvenstvo na dosah, ale do zápasu vstúpila s chladnou hlavou a naplno. Tento zápas bol atmosférou na ihrisku i tribúne až do poslednej sekundy „pravý finálový“. V prvej tretine mali navrch hráčky Žiliny. Počas druhej dvadsaťminútovky iniciatívu prebralo Pruské. Za stavu 1:1 bolo jasné, že všetko sa rozhodne v poslednej tretine, počas ktorej obe družstvá predviedli naozaj akčný florbal. Po chybnej rozohrávke Žiliny sa pred našou bránkou dostali k loptičke súperky a skórovali. Žilina ale dokázala vyrovnať. Za nerozhodného stavu 2:2 to vyzeralo už na predĺženie, ale neuveriteľných šestnásť sekúnd pred koncom oficiálneho hracieho času dokázala samostatný nájazd premeniť Petra Šutariková. Posledné sekundy Žirafy ubránili a vytúžený titul, pohár a zlaté medaile konečne našli svoje miesto aj v Žiline.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (3)

p.t. napísal:

este stale cakame na videa zo zapasu a rozhovory s hrackami

Pridané: 16.05.11 07:46.
Lajo13 napísal:

majo na pohyblivé obrázky si počkáš tak ešte mesiac, ako poznám štipca :DD ale niekedy chalan vie prekvapiť, tak uvidíme

Pridané: 16.05.11 10:58.
romek13 napísal:

konečne štipec, síce až po desiatich dňoch, ale dočkali sme sa ... si nemal písmenká či čo, keď ti to tak dlho trvalo :)))

Pridané: 11.05.11 22:03.
Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.