WCH2011: L. Lajčiak: „Máme dobrý kolektív“.

WCH2011: L. Lajčiak: „Máme dobrý kolektív“.

Hráč HBC Žirafa Žilina Lukáš Lajčiak bol ťahúňom svojho tímu v extralige. Doviedol ho do play-off. „Boli sme oslabení. Niekoľko hráčov odišlo pred sezónou do Nitry, zopár ich skončilo a tí, ktorí ostali, bojovali do poslednej chvíle o postup do vyraďovacej časti. Napokon sa nám podarilo zmestiť do postupovej osmičky. V prvom kole sme narazili na víťaza základnej časti Nitru. S neskorším majstrom sme odohrali výborné zápasy a so sezónou sme sa rozlúčili so cťou,“ podotkol Lukáš Lajčiak, ktorý sa doteraz zúčastnil dvoch svetových šampionátov mužov.


 „V roku 2007 v Ratingene to bola moja premiéra na takomto významnom fóre. Dostával som menej príležitostí a väčšinou ma tréner nasadil do štvrtého útoku. Ale keď som nastúpil, hral som naplno. V semifinále proti Čechom som mal jednu asistenciu na náš jediný gól v stretnutí. Prehrali sme 1:4. Zahral som si aj vo víťaznom zápase o bronz, v ktorom som skóroval. Na tomto turnaji nebol na mňa vyvíjaný až taký tlak, ale myslím si, že som presvedčil trénera.“
Pred dvoma rokmi v Plzni odohral Lajčiak všetkých sedem zápasov, v ktorých dal dva góly a mal jednu asistenciu. V meste piva patril k jadru slovenského tímu. „Nie som veľmi na góly, skôr na čiernu prácu. Dvakrát za sebou sme na MS vypadli v semifinále s Čechmi. Mrzelo ma to viac v Plzni, lebo sme vyhrávali a zápas i šampionát sme mali dobre rozbehnutý.“ Pred domácim publikom budú mať naši reprezentanti možnosť vrátiť sa na výslnie. „Očakávania sú veľké, ale dobre vieme, ako pred mesiacom dopadli slovenskí hokejisti... Treba ísť postupne od zápasu k zápasu. Nemajme príliš veľké oči. Úspechom by bola každá medaila. Ale urobíme všetko pre to, aby to bol zlatý kov. Bolo by pekné získať titul doma, tak ako sa to podarilo našim predchodcov na MS vo Zvolene.“ V kolektívnom športe je vždy dôležité, či mužstvo ťahá za jeden povraz, alebo nie. „Myslím si, že máme veľmi dobrý kolektív. V tomto by nemal byť žiadny problém.“ Lukáš Lajčiak si váži, že môže byť súčasťou národného tímu Slovenska. „Najväčším zadosťučinením a odmenou pre športovca je to, keď môže reprezentovať svoju krajinu. Ak je to na Slovensku, je to ešte krajšie.“ Okrem hokejbalu sa opora HBC Žirafa venuje florbalu, ktorý hráva za Trenčín. V minulosti bol brankárom. Dokonca v roku 2002 štartoval na juniorskom hokejbalovom šampionáte v Chambery. Využíva teraz pri hre to, že sa vie vžiť do kože gólmana? „Pri hre na to nie je čas, ale pri samostatnom nájazde či trestnom strieľaní môžem do určitej miery zužitkovať to, že viem, ako reagujú brankári,“ pousmial sa Lukáš Lajčiak.

(zdroj: mediálny partner MS Bratislava 2011 – www.zilinskyvecernik.sk)


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.