Žilina: už tretie zápasy môžu rozhodnúť o majstroch.

Žilina: už tretie zápasy môžu rozhodnúť o majstroch.

Obe seniorské súťaže sa dostali do rovnakej fázy. V seniorskej I. aj v II. lige sú na programe, zhodne, tretie finálové zápasy. Pri totožných stavoch v sériách 2:0 a pri systéme hranom na tri víťazstvá, sa už počas nastávajúceho víkendu resp. v piatok, môže rozhodnúť o majstroch líg.


Seniori I.:

Sobota, 18.6.2011, ihrisko na Závaží

09.30 Maple Leafs (3.) - HBC 07 Slimáci (1.)

stav série 0:2, vzájomné zápasy


Maple predviedlo v repríze minuloročného finále výkony dvoch tvárí. Sobotňajší zápas bol relatívne vyrovnaný. Síce slimáci viedli po dvoch tretinách 2:0, avšak v poslednej štvrťhodinke Javorové listy konečne zúžitkovali svoj tlak a za 38 sekúnd vyrovnali. Nakoniec sa ale radoval víťaz základnej časti a ujal sa vedenia v sérii.
V nedeľu to bolo presne naopak. Slimáci menili skóre už v 40. sekunde a akoby to bola predzvesť ďalšieho vývoja. Maple síce vyrovnalo v 4. minúte, ale to bol posledný „svetlý“ moment v zápase. Potom už boli na ploche iba hráči HBC a súperovi naložilo koľko sa dalo. V ich obrane citeľne chýbal Gamboš a pri nedôraznom výkone Kožíka, to už klasickí zadáci Mastalič s Krakovským nemohli utiahnuť. Podobne vlažné to bola aj pri hre dopredu. Nepomohla ani prítomnosť agilného Pirošíka, útokom chýbala myšlienka a moment prekvapenia. Väčšina striel, na inak výborne chytajúceho Haviara, smerovala z bezpečnej vzdialenosti. V závere to už bola exhibícia a na finále veľmi nedôstojný pomer gólov. Zrejme sa bude opäť opakovať história z ostatnej sezóny, keď mal vrchol sezóny krátky a jasný priebeh.


Seniori II.:

Piatok, 17.6.2011, ihrisko na Závaží

19.30 TJ Sokol Žirafa (2.) – HBC Rosina (1.)

stav série 0:2, vzájomné zápasy


V historicky prvom play-off seniorskej II. ligy na seba narazili dva najlepšie kolektívy posledných dvoch sezón. Úradujúci majster Sokol Žirafa to však s obhajobou nebude mať vôbec ľahké, ak nie nemožné. Už iba torzo kádra z jesennej časti má čo robiť, aby hralo s Rosinou vyrovnanú partiu. Aj keď treba povedať, že „Sokolíci“ v aktuálnej zostave, hrajú možno viac ako na čo podľa zloženia majú. V útoku citeľne chýbajú Kašša R. s M. Melušom. V obrane už nenastupujú Mäkký, Gazdík alebo Janísek. Top jarný káder sa ťažko preťažko v kvantite šplhá k číslu 10, čo je žalostne málo a nestačí.
Aj napriek týmto problémom boli dve stretnutia veľmi zaujímavé a predovšetkým v druhom bol Sokol asi lepším tímom. Avšak bez gólov sa nedá vyhrávať. V úvodnom zápase si horšiu formu vybral brankár Šimo a oslabený kolektív veľmi nepodržal. Rezultovala z toho prehra 6:2. Druhé meranie síl už bolo ale „veselšie“. Adámek z Rosiny sa pri obrane svojej svätyne značne zapotil a má výrazný podiel na tesnej výhre svojich, 3:1. Pochytal viaceré výborné príležitosti a jeho kluboví kolegovia hrozili predovšetkým z brejkov. Sokol bol síce hokejbalovejší a mal viac z hry, ale pri streleckých zápisoch opäť ťahal za kratší koniec. Rosinčania tak majú veľmi blízko k prvému vysnenému titulu.
(foto: iweth)


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.