SHbE – Žilina: zápas z Bratislavy bude „LIVE“.

SHbE – Žilina: zápas z Bratislavy bude „LIVE“.

Žilinské žirafy štartujú nový ročník Slovenskej hokejbalovej extraligy seniorov 2011/12 v Bratislave. V hlavnom meste im bude súperom tradičný sok v play-off – LG Bratislava. Bronzový tím ostatnej sezóny síce nemáva ideálne „začiatky“, avšak oba minuloročné zápasy so Žilinou vyhral s hrozivým skóre 10:0 (vzájomné zápasy).

S ofenzívou budú mať Žilinčania problém aj v sobotu. Tímu stále chýbajú agilní útočníci typu Slovák, Lajčiak, Koštek, Lacko (zranenia), alebo Melicherčík Mi., Kosa (obaja pracovné povinnosti) . Väčší priestor tak dostane mlaď. Z domáceho „dubákovho“ odchodu sú to Ondrušek (už nemôže hrať v U19) a jeho ešte mladší kolegovia Miške, Kurej, Hulín J. Okrem nich absolvujú premiéru obranca Hrvol a exhráč kedysi extraligovej Čadce Urbaník. Z hosťovania v Nitre sa vracia ďalší „bek“ Kašša Peter. Zvyšok jarného kádra ostal pohromade. Ani zďaleka to nepripomína situáciu spred roka, keď sa udialo až 23 odchodov a príchodov. Po dlhšej dobe je tak zloženie relatívne stabilné. V dobrej letnej príprave odohrali žirafy priateľské stretnutie s Martinom. Viac nájdete nižšie.


Sobota 3.9.11, 1. kolo SHbE – seniori

13.30 LG Bratislava - Žirafa Žilina

Zápas bude možné sledovať prostredníctvom živého textového prenosu TU.


Pravdepodobná zostava:

Krško, Škorvánek – Hartel, Hrvol – Hulín, Kašša P. – Pavlorek, Hájek – Dubovec A., Dubovec M., Mokoš – Vojaský, Kuna, Cíba – Urbaník, Miške, Marjenka

V rámci letnej prípravy odohrali žirafy jeden prípravný zápas. Martinčania vrátili Žilinčanom zápas spred roka. Opäť však žirafy ťahali za kratší koniec, aj keď až po samostatných nájazdoch. Omladené kolektívy predviedli bojovný hokejbal.


Štvrtok 25.8.11, ihrisko na Závaží v Žiline, o 19.00 hod.

HBC Žirafa Žilina - ŠKB Martin 4:5 sn  (1:1,1:1,2:2 – 0:1)
Góly: Mokoš 2, Ondrušek, Kašša P. - Polerecký, Ličko, Fedor, Ďuris - rozhodujúci a jediný nájazd premenil Polerecký

Peťo Jurošek (Martin): Obe mužstvá nastúpili na zápas so značne pozmenenými zostavami oproti minulému ročníku extraligy a z plnej prípravy, takže sa očakával skôr tuhý boj ako ľúbivý hokejbal. Ako prvý sa v 5tej minúte presadili domáci, keď svojim dôrazom dotlačili loptičku pomedzi Ivádyho betóny do Martinskej bránky. Obe mužstvá si v tejto časti ešte vytvorili pár šancí, no ujala sa až tá Polereckého, ktorý vyrovnával v 11tej minúte bombou popri Krškovom betóne. Druhú tretinu začali lepšie hráči z Turca, keď hneď v jej úvode po pekne zvládnutom buly nedal Ličko Krškovi šancu zasiahnuť a bolo 1:2. Domáci potom trošku pritlačili na plynový pedál, no vyrovnať sa im podarilo až zo situácie značne zaváňajúcej ofsajdom v čase 27:12. Úvod tretej časti naopak vyšiel Žirafám, keď navrátilec v ich drese Peter Kašša bombou spoza červenej nachytal Ivádyho na hruškách, aj keď treba povedať, že viditeľnosť v tom čase na ihrisku už nebola najlepšia. Hostia mali následne možnosť presilovej hry a po viacerých dobrých strelách Fodreka sa najlepšie v skrumáži zorientoval Fedor a bolo vyrovnané. S tým sa žltozelení nechceli zmieriť a v čase 40:05 sa po prečíslení 2 na 1 opäť dostali do najtesnejšieho vedenia. Ani to sa im nepodarilo udržať, Fodrek našiel na modrej Ďurisa, ten si rutinérsky obhodil domáceho beka a hoci mu domáci gólman prvú strelu ešte chytil, na následnú dorážku už nemal nárok a tak sa stretnutie skončilo zmierlivo 4:4. V následných nájazdoch dominovali obaja gólmani, Ivádyho sa Žilinčanom prekonať nepodarilo, na našej strane bol úspešný iba Polerecký, no aj to stačilo na víťazstvo po nájazdoch. Stretnutie sa hralo veľmi korektne a hoci sme nevideli najkvalitnejší zápas, v obrovskom teple zo seba vyžmýkali všetci maximum a domácim tak ďakujeme za pozvanie.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.