SHbE – Žilina: s Kežmarkom a na Liptove.

SHbE – Žilina: s Kežmarkom a na Liptove.

Slovenskú hokejbalovú extraligu čaká počas druhého hracieho víkendu prvé dvojkolo (zo štyroch). Žilinské žirafy sa v sobotu predstavia, premiérovo, pred domácim publikom. V netradičnom čase o 14.00 hod. privítajú „nováčika“ z Kežmarku. O deň neskôr bude nasledovať cesta na Liptov a zápasom proti tamojšiemu MHbO Géci L. Mikuláš.

Žirafa sú po 1. kolo nielen bez bodu ale aj bez streleného gólu. V Bratislave s omladenou zostavou nestačili na LG4:0. Počas víkendu by to už ale mohlo byť v ofenzíve veselšie. Útok by mali posilniť skúsení hráči ako Lajčia, Kosa, Melicherčík Mi., ... . Na nedeľu sa ale určite udejú ďalšie zmeny. V bránke nahradí Krška Škorvánek, príležitosť opäť dostanú aj novici – Urbaník a Ondrušek.

S Kežmarkom sa naposledy Žilinčania stretli v 1. kole na jeseň 2009. Hostia hrali svoj úplne prvý extraligový zápas a prehrali 4:0. V odvete pod Tatrami to už bolo iné. Za stavu 4:1 sa pre fyzický kontakt diváka s Lajčiakom stretnutie prerušilo a nedohralo. Výsledok ostal v platnosti, ale pred Kežmarčanov nasledoval exemplárny trest v podobe uzatvorenia ihriska na tri zápasy nepodmienečne. S Mikulášom dopadli merania síl, ale v ostatnej sezóne, podobne. Jedno víťazstvo a jedna prehra, paradoxne si súperi uchmatli tri body vždy v pozícii hostí - L. Mikuláš - Žirafa Žilina 2:3 (9.10.2010) a Žirafa Žilina - L. Mikuláš 3:5 (19.2.11).

Pod hodinové „meškanie“ sobotného zápasu s Kežmarkom sa „podpísala“ nelichotivá situácia s rozhodcami. Po nesplnení nárokov arbitrov na zlepšenie finančného ohodnotenia, dochádza k zníženiu kvantity aj kvality. Vedenie súťaže sa zrejme bude musieť vzniknutou situáciou zaoberať skôr ako po jesennej časti. Žilina by si v prípade riadneho termínu stretnutia (o 13.00 hod.) musela zabezpečiť rozhodcov. Druhou možnosťou bolo počkať na príchod dvojice mužov v pruhovanom z P. Bystrice, kde o 11.00 hod. budú rozhodovať zápas PB – LG. Ešteže Bratislavčania nemajú tím v kategórii U19, lebo zápas mlade by sa hral o 13.00 hod a do Žiliny by nemal kto pricestovať. Ideálna situácia nebude ani v nedeľu na Liptove. Zatiaľ je zabezpečení jediný rozhodca – mladý a z hokeja.

Pravdepodobné zostavy nájdete v detaile jednotlivých zápasov.


Súboj Žilina – Kežmarok bude opäť možné sledovať „live“ prostredníctvom živého textového prenosu TU. (v rámci možností sa pokúsime byť on-line aj v L. Mikuláši v nedeľu)


Sobota 10.9.11, SHbE seniori – 2. kolo o 14.00hod, ihrisko na Závaží

Žirafa Žilina - MŠK Kežmarok

Nedeľa 11.9.11, SHbE seniori – 3. kolo o 13.00hod, ihrisko L. Mikuláši

L. Mikuláš - Žirafa Žilina


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.