Openliga: predsa len sa bude hrať.

Openliga: predsa len sa bude hrať.

Futsalová 1.Open liga sa bude hrať napokon aj v tomto ročníku 2011/12. Veľmi reálna bola totiž alternatíva, že sa tento ročník pre nedostatočný počet účastníkov vôbec neodohrá! Predseda exekutívy tejto súťaže vyniesol verdikt a dnes sú už známe aj prvé detaily nového ročníka, ktorý po výraznom znížení počtu účastníkov prejde drobnými zmenami.

Dušan Dobšovič (predseda exekutívy): „Futsalová Openliga v sezóne 2011-2012 bude...To je najdôležitejšia informácia pre všetkých futsalových priaznivcov v regiónoch stred a západ.“


Počas letnej prestávky, po skončení predchádzajúcej sezóny, sa sedem z desiatich účastníkov sezóny 2010-2011 rozhodlo do ďalšej sezóny nenastúpiť a logicky sa tak Openliga dostala do fázy ohrozenia. Našťastie, najhorší scenár sa nenaplnil. Najviac však mrzí, že nový ročník nezačnú štyri najlepšie mužstvá predchádzajúcej sezóny. Openligový víťaz z Dubnice sa, po dlhom zvažovaní, rozhodol z ekonomických dôvodov nevyužiť svoje právo na vstup do extraligového kolotoča. Keď sa k tomu pridal aj prestup najzanietenejšieho činovník a súčasne hráča Ľuba Staňa do extraligovej Pineroly, bolo viac ako jasné, že Dubnicu v oficiálnych súťažiach neuvidíme. Strieborná Etna SK Nové Mesto nad Váhom rozhodnutím svojho majiteľa Pavla Guriša ukončila účinkovanie A-mužstva vo futsalových súťažiach a rozhodla sa venovať iba mládežníckej kategórii. Bronzová Prievidza nenašla dostatok finančných prostriedkov na realizáciu svojich ambicióznych futsalových zámerov. Štvrté mužstvo z minulej sezóny - Canaria Malacky, sa po množstve openligových otáznikov rozhodli hrať súťaž, kam regionálne patria – 2. ligu v Bratislave. Do súťaže nevstúpia ani MFK Liptovský Mikuláš, ŠK KU Ružomberok a MFsK Nitra. V prvých dvoch prípadoch mužstiev z Liptova boli hlavnou príčinou rozhodnutí ekonomické problémy, v prípade Nitry to boli už skôr deklarované športové kroky, keď sa rozhodli hrať iba s jedným mužstvom najvyššiu slovenskú súťaž.

Potešiteľná je teda informácia, že napriek týmto vážnym zásahom do štruktúry druholigovej súťaže sa nakoniec hrať bude. K trojici ŽFA Žirafa Žilina, KSF Doxx ŽilinaBenfica Gemm Čadca pribudli traja nováčikovia – FK DRAGONS PODOLIE, MIBA BANSKÁ BYSTRICAFUTBALSHOP NOVÉ MESTO NAD VÁHOM. Zatiaľ čo v prípade Podolia a Banskej Bystrice ide o úplne nové mužstvá na openligovej mape, v prípade mužstva z Nového Mesta nad Váhom to tak úplná pravda nie je. Futsalový nadšenec Zdeno Hrehor sa totiž dohodol s predchádzajúcim majiteľom Etny SK a takmer celé strieborné mužstvo  z minulej sezóny bude hrať openligu aj tento rok. Navyše Nové Mesto bude vidieť openligový futsal každý týždeň, keďže nováčik z Podolia bude svoju obec reprezentovať v neďalekej novomestskej športovej hale.  Vynikajúce futsalové divácke zázemie v Novom Meste sa teda má na čo tešiť. Po dlhých rokoch sa futsal vyššej úrovne bude hrať aj v Banskej Bystrici, kde sa konečne našli nadšenci, aby oprášili zašlú slávu banskobystrického vrcholového futsalu.

Začíname úvodným kolom už o dva týždne, počas prvého novembrového víkendu 4. - 5. novembra 2010“.


Známe je už aj rozlosovanie súťaže,  ktoré proti sebe postavilo hneď v úvodnom kole dva celky zo Žiliny. Žirafy odohrajú svoj prvý domáci zápas v domovskej hale na Hájiku proti mestskému rivalovi KSF DOXX Žilina. Zápas sa odohrá v piatok 4. novembra 2011 o 20.00 hod.

Ďalší program 1. kola:

FutbalShop Nové Mesto nad Váhom – FK Dragons Podolie

Benfica Gemm Čadca – Miba Banská Bystrica

Zdroj: www.zfa.sk


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.