SHbE Žilina: mladí aj starí do Nitry.

SHbE Žilina: mladí aj starí do Nitry.

Obe celonárodné  hokejbalové súťaže pokračujú, počas posledného októbrového víkendu, zápasmi 11. kola. Žilinskí zástupcovia v kategóriách U19 aj medzi seniormi cestujú zhodne na derby zápasy do Nitry. Starí aj mladí majú čo „oplácať“. Žirafkám v ostatnej sezóne práve Nitrania vyfúkli bronzové medaile, starší kluboví kolegovia skončili v štvrťfinále play-off s neskorším majstrom. V sobotu to bude znova veľmi náročné.


U19

(vzájomné zápasy v minulej sezóne)

Žirafky ešte nad Rytiermi nevyhrali. Na súperovom ihrisko to bola jasná záležitosť, v Žiline už iba nič neriešiaca remíza. Tentoraz je situácia trošku iná. Žltozelení vedú ligový pelotón, zatiaľ bez straty bodu. O priečku nižšie sú Nitrania, spolu so Žilinou jediní bez zaváhania. V prípade viacgólového víťazstva (o 3) nastane výmena „stráží“. Avšak určite nechce ani jeden prehrať a tak sa dá očakávať stretnutie plné nasadenia a súboje o každú jednu loptičku. Žirafky by mali byť v celkom dobrej zostave, otázny je štart Hulína J. a A. Miškeho, ktorí budú musieť „zaskočiť“ aj k mužom. Možno rozhodujúci jesenný duel pre oba tímy, ktorý veľa napovie do ďalšieho priebehu.

Sobota 29.10.11, U19 – 11. kolo, 10.30hod

NT Rytieri U19 - Žirafa ŽA U19


Seniori

(vzájomné zápasy v minulej sezóne)

Prekvapivo to žirafám ide na ihrisku Nitry lepšie ako doma. Najskôr vo veľmi improvizovanej zostave, ešte v základnej časti, vyhrali po zvrate v závere 4:5 po samostatných nájazdoch. Výhru potom zopakovali v úvodnom zápase play-off. Pod Dubňom to je ale opačné, „belasých“ tam ešte neporazili.

Zhodne ako pred rokom, bude situácia v žilinskej zostave veľmi zložitá. Citeľne budú chýbať bodový líder klubu (hádam som Ťa Lajo potešil) Lajčiak, stabilní obrancovia Pavlorek s Bednárom, necestujú ani útočníci Petný s Kosom. Príležitosť tak dostane znova mlaď – Miške A. a Hulín J., pravdepodobne aj navrátilec Gamboš a zdravý je už aj brankár Krško. Žirafám sa v ostatnom čase celkom darilo. Po razantných zmenách a s novým trénerským triom „ťahajú“ sériu štyroch zápasov, v ktorých zakaždým bodovali. To znamenalo aj posun v tabuľke, resp. poskočenie z dna na „postupovú“ ôsmu priečku. Ak by sa séria natiahla, určite by to klub povzbudilo do zvyšku jesennej časti. Avšak v zostave, ktorá má ďaleko od ideálu, môžu Žilinčania iba prekvapiť. Duel už nebude mať asi nasadenia ako v uplynulom ročníku. Rivalita pretrvala, ale na oboch stranách sa zápas bude asi brať viac s rozumom ako s emóciami (Rytierom chýba vyfaulovaný Žilinčan Ladiver :) ). Majstrovská Nitra je jednoznačným favoritom, v doterajšom priebehu nestratila ani bod, hostia to budú mať náročné, loptička je ale guľatá.

Sobota 29.10.11, seniori – 11. kolo, 13.00hod

Rytieri Nitra - Žirafa Žilina


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.