Openliga: derby pohodlne pre ŽFA.

Openliga: derby pohodlne pre ŽFA.

Hneď na úvod Openligy postavil žreb proti sebe dvoch mestských rivalov.

V minulej sezóne sa vo vzájomných zápasoch viedlo ďaleko lepšie hráčom Žirafy. V tomto zápase sa zrodil  výsledok, ktorý dopadol pre ŽFA na výbornú. Domáci nastúpili vo veľmi silnom zložení a divákom sa vo výbornom svetle predviedli aj dve posily M. Filo a najmä F. Brezničan. Obaja okamžite zapadli do kolektívu a ukázali, že nebudú len do počtu. Doxx sa predstavil s mladučkým kádrom a v poli mu chýbala nejaká osobnosť. ŽFA mala raketový nástup, keď sa už po 15 sekundách uviedol gólom F. Brezničan po prihrávke T. Grznára. Strelec úvodného gólu v ďalšom striedaní priťukol E. Novisedlákovi a ten z pomerne veľkej vzdialenosti vymietol šibenicu M. Cesnekovi. V 9 min. sa preštrikoval nedôraznou obranou Doxxu E. Valášek a zvýšil tak na pohodlných 3:0. Hru mala od začiatku pevne v rukách ŽFA a ich súper sa nedokázal dostať ani len k zakončeniu. Prvýkrát, aj to nepresne, ohrozil Doxx bránku v polovici prvého dejstva. Doxx sa však vrátil do zápasu po chybičke L. Ďuratného, ktorý zbytočne váhal s rozohrávkou a umožnil tak znížiť M. Kosovi. Príkladne však zabral kapitán ŽFA E. Novisedlák a upravil na polčasových 4:1. Druhý polčas sa už domáci do útoku toľko nehrnuli, napriek tomu to boli oni, ktorí ešte skórovali. Najprv premenil pokutový kop brankár M. Kotuláč a minútku po ňom definitívne rozhodol o osude tohto zápasu I.Šebík. Zápas sa potom už len dohrával. Šancu dostali aj striedajúci hráči. Na strane ŽFA to bol M. Stalmšek, za Doxx sa predstavil mladučký J. Kúdelka. V závere zápasu mali domáci možnosť kopať ešte 2 x 10m trestný kop, túto veľkú príležitosť však nevyužili. O týždeň cestuje ŽFA ŽIRAFA Žilina za svojim súperom na palubovku nováčika súťaže Dragons Podolie.

ŽFA ŽIRAFA Žilina  -   KSF DOXX Žilina   6 : 1  ( 4 : 1 )

Zostavy:

ŽFA: M.Kotuláč (M.Greschner) – E.Novisedlák „C“, M.Filo, L.Ďuratný, E.Valášek, I.Šebík, M.Lysík,  T.Grznár, F.Brezničan, M.Stalmašek


Doxx: M.Cesnek – P.Povinec „C“, M.Volek, M.Štilla, D.Hriník, V.Gavrilov, J.Kudelka, M.Kosa, L.Padych, J.Šutorka


Góly: E.Novisedlák 2, F.Brazničan 1, E.Valášek 1, I.Šebík 1, M.Kotuláč 1 – M.Kosa 1

ŽK: D.Hriník, P.Povinec, J.Šutorka (všetci Doxx)

Rozhodovali: M.Rogoň a A.Ďurina

100 divákov


Dušan Štaffen (tréner  ŽFA ŽIRAFA Žilina):

Ak by som mal byť perfekcionista, našiel by som v našom výkone zopár chybičiek. S predvedenou hrou a hlavne výsledkom som však maximálne spokojný. Súper bol totálne odovzdaný a v prvom polčase prakticky neškodný. Brankárovi M. Cesnekovi spoluhráči veľa nepomohli a tak sme o výsledku rozhodli príliš skoro. Pochváliť musím celé družstvo, podali sme  kolektívny výkon. Mimoriadne sa darilo novej tvári v našom klube F. Brezničanovi, ktorý zaznamenal 4 kanadské body. Som veľmi rád, že sme do súťaže vkročili tak suverénne.

(zdroj: www.zfa.sk)


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.