FHŽL Žilina, sr. II.: Sokol nepotvrdil rolu favorita.

FHŽL Žilina, sr. II.: Sokol nepotvrdil rolu favorita.

Vo večernom piatkovom zápese sa stretol favorizovaný Sokol s upadajúcim Wild Wind. V drese zlatočierných nastúpilo osem statočných, čo bola opäť raz žalostná zostava. Naopak Wild Wind sa mohlo pochvaliť svojou najväčšou hviezdou Michalom Lackom, ktorý sa vrátil do hokejbalového prostredia po viac ako polroku. V prvej tretine sa hralo prevažne u sokolov, čo dosť naznačovalo, že Wilde Wind chcú bodovať po sérií prehier. Tlak sa však nepodarilo využiť. Po prvej tretine jeden z najmladších na ihrisku Tomáš Dubovec (Wild Wind) povedal" Dnes nemožeme prehrať, sme lepši." V druhej tretine sa hokejbal maličko zmenil. Sokol si vedel pripraviť ojedinelú šancu no skvelý Praženka si dával pozor. V desiatej minúte druhej tretiny sa nechal nezmyselne vylúčiť dobré hrajúci Vozár Tomaš (Wild Wind) a pripravil tak šancu sokolom. Tí sa však nevedeli vyrovnať s tým, že Wild ma pomiešane lajny a práve naopak sa nechali zatlačiť do svojej tretiny. Po jednej z akcií v rohu vybojoval loptičku troskovič pred bránou našiel samučičkého Miša Lacka, ktorý si loptičku pár krát premiešal položil si bezmocného Mareka Šima a pohodlne vsietil svoj prvý gol za Wild Wind. O pár minút neskôr v rohu zabojoval kapitán WW Meliš posunúl loptičku na Dubovca a ten hneď našiel Lacka, ktorý z prvej zvýšil na 2:0. Tak sa končila aj druhá tretina. V tretej sa hral veľmi otvorený hokejbal. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú no bez nejakeho väčšieho tlaku. Z jdenej takejto šanci sa za branou WW ocitla dvojica sokolov, kde obrana WW zle zareagovala vytiahla sa za svojú bránu loptička sa dostala k Intribusovi, ktorý mal dosť času a priestorzu aby pohodlne skóroval a znížil na 2:1. V stále svižnej tretej tretine so po nádhernej nahrávke Lacka dostál do šande Meliš, ktorý svoj nájazd na Šima nezvládol najlepšie a zakončil do jeho hrude. Stav sa nemenil. No šance sa tvorili aj na druhej strane no bez gólu. Z jednej z najkrajších akcií zápasu po osi Meliš Lacko Meliš padol rozhodujúci gól zápasu. Meldo získal loptičku v útočnom pásme, prihral na pravú stranu na modrú voľnému Lytkovi a ten hneď z prvej vrátil do priestoru medzi kruhy, kde už číhal nabiehajúci Meldo, ktorému len stačilo mať hokejku na zemi aby loptička vbehla za chrbát bezmocného Šima. 3:1. V závere Sokol znížil ešte na rozdiel jedného gĺu, keď sa za obranou WW ocitol Dorčík a ten svoj nájazd využil na konečných 3:2.

Z pohľadu diváka sa hral konečne zaujímavý hokejbal, najmä v tretej tretine. Obom mužstvám skladám hold za predveďenú, behavú hru, v nie moc početných zostavách. Wild Wind zjavne veľmi pomohol uzdravený Lytko, ktorý celému mužstvu dodal moralnú podporu. Sokol naopak sa trápi vo svojích počtoch na súpiske v zápasoch. Obom prajem v ďalšom kole veľa štastia.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (6)

Turbo68 napísal:

Karol napíš kedy a kde. Dáme Vás dole aj bez Lytka:)

Pridané: 13.11.11 20:36.
Mldo98 napísal:

Karol je to pravda, Lytko nam spravil celu hru, my sa za to nehanbime. Na druhej strane konecne sme behali a snazili sa, on za nas nebehal. Inac dobry clanok...

Pridané: 13.11.11 20:23.
serzo napísal:

Na svoju obhajobu... pri prvom gole zakuril Turbo a pri druhom sa stratil z ihriska zraneny obranca ) ja som b tom nevinne :) ..

Pridané: 13.11.11 20:16.
kcepec napísal:

nič to nemení na tom, že výhru vám zariadil Lýtko, bez neho by sme vás porazili

Pridané: 13.11.11 20:19.
prago napísal:

ako chalani nie je to jedno?? bol to pekny zapas a pripustam ze lytko dost pomohlo ale nebol lytko wsade zasa kazdy dal toho vsetko aby sa vyhralo.konecne sme hrali ako sa ma hrat ,a polemizovat keby tak to nema zmysle . sancu budu mat este sokoly v odvete .

Pridané: 13.11.11 23:04.
Turbo68 napísal:

Súhlasím s Pražom:)

Pridané: 14.11.11 08:29.
Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.