ŠportCentrum Žilina: konečne do výšky.

ŠportCentrum Žilina: konečne do výšky.

S jemnou dávkou humoru by sa dalo konštatovať, že s výstavbou ŠportCentra na žilinských Vlčincoch je to ako s porekadlom – „Pomaly ďalej zájdeš“. Realizácia všešportového areálu síce slimačím tempom, ale predsa len napreduje. Až na tretí pokus reštartovaná stavebná akcia pokračuje pozvoľne už od apríla tohto roku. Za tých niekoľko mesiacov sa všetky práce sústredili pod alebo na úrovni terénu. Po odvoze nevhodného podložia, navŕtaní a zabetónovaní pilót, prišli na rad vsakovacie studne, kanalizácia, prekládka horúcovodu, základové pásy po celom obvode, navozenie a príprava štrkového lôžka pod budúcou podlahou.

Od utorka 15.11.11 sa však projekt prehupol do „viditeľnej“ časti. Na pozemok boli dovezené rôzne časti oceľovej konštrukcie. Už v utorok boli vztýčené aj prvé stĺpy na mieste poslednej – štvrtej hracej ploche. Tá by mala slúžiť pre basketbal, volejbal. Ide o najkomplikovanejšiu a zároveň aj najvyššiu časť celého komplexu. Výšky by mala dosiahnuť až 14 metrov, získajú sa tým podmienky pre umiestnenie lezeckej steny. Ak to počasie dovolí, tak do konca kalendárneho roka by mala byť ukončená kompletná oceľová konštrukcia (zatiaľ bez opláštenia). Pár fotiek a aktuálne video v albume TU.


Súvisiaci článok:

ŠportCentrum Karpatská: do tretice všetko dobré?


ŠportCentrum Karpatská v Žiline je projekt multifunkčného areálu pre 21 športov. Bude sa skladať z jedného celku, v ktorom budú štyri hracie plochy - ľadová plocha, hokejbal a in-line, florbal a futsal, basketbal a volejbal. Dopĺňať ho bude budova zázemia s dvoma podlažiami. Trošku viac na www.sportcentrum.zirafa.sk .  


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.