SHbE Žilina: v Kežmarku a proti L. Mikulášu.

SHbE Žilina: v Kežmarku a proti L. Mikulášu.

Slovenská hokejbalová extraliga má počas víkendu 26. – 27. novembra 2011 na programe posledné jesenné dvojkolo. Žilinčania ho v sobotu absolvujú v Kežmarku, naopak v nedeľu privítajú Liptovský Mikuláš. Stretnutia by sa dali označiť ako veľmi náročné resp. mimoriadne dôležité.

Cesta na východ Slovenska bude zložitá. Podobne ako v ostatnom vystúpení proti LG, budú žirafy znova v improvizovanej zostave. Pre chorobu alebo zranenia budú chýbať Slovák, Bednár, Miške, Hrvol, Kosa, Kuna, „školské povinnosti“ má brankár Krško, druhý gólman Škorvánek je nezvestný. Príležitosť v bránke zrejme dostane Šimo, opäť sa do obrany zapojí mladý Hulín a zrejme aj Bukový. Premiéru možno absolvuje ďalší obranca Chovan. Žirafy sa vracajú na miesto "činu". V Kežmarku naposledy hrali v sezóne 2009/10 a stretnutie sa za stavu 4:1 nedohralo pre fyzický kontakt diváka so Žilinčanom Lajčiakom. Disciplinárna komisia vtedy udelila bezprecedentný trest v podobe uzatvorenia ihriska na tri zápasy bezpodmienečne. Východniari sa cítili ukrivdení a zrejme oprávnene. Tohtosezónne prvé meranie síl dopadlo lepšie pre MŠK, keď na Závaží uchmatlo všetky tri body po presvedčivom víťazstve 3:6. Aj v odvete sú favoritom.

Nedeľný program bude na Závaží. Žirafy privítajú Liptákov, na ktorých nemajú dobré spomienky. V 3. kole u súpera nezvládli zápas predovšetkým po stránke disciplíny. Deväť menších trestov je zlou vizitkou, podpísala sa však pod to aj mladícka, neskúsená dvojica mužov v pruhovanom. Aby toho nebolo málo, bolo to aj posledné vystúpenie Peťa Kaššu, ktorý dostal v závere Trest hre za pokus o inzultáciu rozhodcu (6 mesiacov nepodmienečne + 2 zápasy, 108,- € pokuta). Práve vylúčenia rozhodli, keďže až 4 góly z 5 padli v početnej prevahe domácich, (5:3). Žirafy nehrali zle, ale v rozhodujúcich momentoch sa venovali všetkému inému, len nie samotnej hre. V super dôležitom súboji je nutné bojovať, nakoľko L. Mikuláš momentálne okupuje poslednú postupovú priečku pre play-off. Tabuľkoví susedia sa stretnú v situácii, ktorá môže veľmi veľa napovedať. Ak by Liptáci vyhrali tak si nielen udržia postavenie, ale môžu odtrhnúť „postupovú skupinu“ od chvosta ligového pelotónu. Zostava by už mohla byť „veselšia“. V porovnaní so sobotou by sa mohli pridať minimálne Bednár s Kosom a Slovákom.

Zápas proti L. Mikulášu bude znova on-line prostredníctvom „živého“ textového prenosu a možno skúsime priniesť aktuálne dianie aj z Kežmarku.

Sobota 26.11.11, 15. kolo – 13.00 hod. v Kežmarku

MŠK Kežmarok - Žirafa Žilina


Nedeľa 27.11.11, 16. kolo – 13.00 hod. v Žiline

Žirafa Žilina - L. Mikuláš



Dušan ONDRUŠ, tréner Žilina:



Michal LACKO, útočník Žilina:


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.