SHbE: pohľad na 15. kolo.

SHbE: pohľad na 15. kolo.

V posledný novembrový víkend mala najvyššia slovenská súťaž na programe tretie jesenné dvojkolo. V sobotňajšom 15. kole sa zrodil nejeden zaujímavý výsledok.

Zápasový program odštartovalo bratislavské derby Profis – Ružinov. Po prvej tretine sa z „domácej“ lavičky porúčal prezident klubu V. Palinkáš a hneď sa to pozitívne prejavilo na hre mužstva. Profis otočil stav z 0:1 na 2:1. Tesne pred záverečnou sirénou však Ružinov vyrovnal na 2:2 a pri samostatných nájazdoch bol úspešnejší. Veľký podiel na bode pre Profis mal výborný brankára Vasil. Profisáci sa, podobne ako naposledy v P. Bystrici, opäť postarali o malé prekvapenie. Ružinov „zakopnutím“ určite potešil hlavného rivala o špicu tabuľky – Nitru. Toto duo zrejme vydrží pokope až do konca základnej časti.

Do Vrútok pricestoval L. Mikuláš. Hostia majú za sebou zaujímavé výsledky, ale stúpajúcu hernú formu na Kométe nepotvrdili. Domáci viedli od prvej tretiny 1:0. Liptáci sa v tom čase snažili ešte bojovať ale ich nasadenie postupne opadávalo a gólový rozdiel narastal. Za stavu 5:1 sa už iba dohrávalo. Kométa je už piata.

Asi najväčšie prekvapenie sa zrodilo na východe. Kežmarčania prehrali naposledy vo Vrútkach, gólom v závere a pri početnej prevahe. Práve presilovky resp. oslabenie rozhodli aj proti Žiline. Tá sa dokázala až dvakrát presadiť vo svojom oslabení, ihneď v prvej tretine. Žilinčania vyhrávali od začiatku, domáci sa iba zakaždým doťahovali. Diváci videli zaujímavý duel s množstvom prísnych vylúčení. Kežmarok druhýkrát kapituloval na svojom ihrisku a zostúpil na 6. priečku, naopak žirafy sa konečne bodovo dotiahli na posledný „flek“ do play-off.   

Jokerit mal v Pruskom trošku navrch ale vlastnými chybami „daroval“ domácim všetky tri body. Petržalčanom sa v závere, pre viaceré oslabenia, nepodarilo vytvoriť súvislejší tlak a z Považia odchádzajú naprázdno. V ich drese sa premiérovo predstavil aj víťaz kanadského bodovania z minulej sezóny – Martinusík. Exskaličan sa aj hneď zapísal do streleckej listiny, keď bol autorom druhého gólu hostí.

Na LG pricestovala Považská Bystrica. V relatívne vyrovnanom zápase boli nakoniec šťastnejšími domáci. Spomenúť treba výborné výkony oboch brankárov. Považská nedokázala vyrovnať, Bratislavčania tesné vedenie ustrážili. Hostí môžu mrzieť nevyužité príležitosti pri početných výhodách. Až trikrát mali prevahu o dvoch hráčov, ale vzišiel z toho iba ich jediný gól.

Tradične bolo posledné buly vhodené v Žiari, kde sa predstavila Nitra. Po úvodnom góle sa úradujúci majster upokojil. Žiar zacítil príležitosť zmazať tesnú gólovú stratu pri presilovke o dvoch hráčov. Nitra sa však ubránila a od druhého streleckého úspechu v prostrednej časti naplno prebrala iniciatívu. Do druhej prestávky svietilo na tabuli už 0:3 o výsledku bolo prakticky rozhodnuté. V záverečnej štvrťhodinke už tímy mysleli na nedeľu. Nitra ešte zvýšila náskok na 0:4, domácim sa podarilo už iba skorigovať nepriaznivý stav.


Sobota 26.11.11 – 15. kolo

Sharks BA - Ružinov BA 2:3

MŠK Kežmarok - Žirafa Žilina 2:3

ŠK 98 Pruské - Jokerit BA 3:2

Vrútky - L. Mikuláš 6:2

LG Bratislava - Double Team PB 2:1

Žiar n. Hronom - Rytieri Nitra 1:4


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.