SHbE Žilina: U19 aj seniori proti Pruskému.

SHbE Žilina: U19 aj seniori proti Pruskému.

Kolotoč hokejbalovej extraligy sa po víkende 10. – 11. decembra dokrúti. Jesennú časť sezóny 2011/12 zavŕši v nedeľu bratislavské derby Jokerit – Profis, resp. v kategórii U19 privíta martinské „béčko“ susedné Vrútky. Posledné tohtoročné kolo s poradovým číslom 18., nebude kompletné, odohrá sa kvarteto zápasov medzi mužmi a tri medzi devätnásťročnými. Žilina bude mať zastúpenie v oboch prípadoch, súperom im budú rovesníci z Pruského.


Mladí aj starí majú o čo hrať, avšak ich situácia je diametrálne odlišná. Žirafky by sa prípadným víťazstvom bodovo dotiahli na lídra tabuľky – Nitrianskych Rytierov. Nemusí to byť želanie nereálne. Prvé meranie síl dopadlo lepšie pre Žilinčanov, keď si od súpera doviezli všetky body po presvedčivom víťazstve 0:6 - Pruské U19 - Žirafa ŽA U19 . Ale po mesačnej prestávke, v ostatnom vystúpení proti Martinu „B“, bol herný prejav viac ako rozpačitý. Zostava by mohla byť kompletná, úvodné buly bude vhodené o polhodinku skôr ako obvykle – už o 10.30 hod., dejiskom ihrisko na Solinkách.


Muži majú opačné problémy. Z desiateho miesta sa pokúsia dotiahnuť na L. Mikuláš a tak  zimovať na hranici postupu do play-off. Vzhľadom na postavenie v aktuálnom ligovom pelotóne, iba víťazstvo zabezpečí, aby bolo v jarnej časti ešte o čo hrať. Akékoľvek zakopnutie by skomplikovalo momentálnu nepriaznivú situáciu. Už niekoľko kôl sa na mužstvo lepia zdravotné a pracovné problémy a zostavy bývajú veľmi improvizované. Inak tomu nebude asi ani v sobotu. Chýbať budú Mokoš, Petný, Slovák, Kuna, Miške, otázny je Kosa. V odvete by mali Žilinčania hosťom vrátiť prehru zo začiatku súťaže ŠK 98 Pruské - Žirafa Žilina 3:2. Avšak aj súperovi ide o veľa. Výsledok môže výrazne zamiešať postupové ambície. Začiatok je štandardný  o 13.00 hod., stretneme na Závaží.

Zo zápasu seniorov vám prinesieme „živý“ textový prenos.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.