P. Jurošek (Martin): 4. miesto po jeseni je úspech.

P. Jurošek (Martin): 4. miesto po jeseni je úspech.

V kolónke vek má už dve 3. Až 18 z nich strávil pri hokejbale. Za martinských Vitamins hráva, resp. v jeho prípade chytáva už 13 rokov, posledný poltucet zastáva aj funkciu vedúceho klubu. Okrem domácich extraligových úspechov sa „obtrel“ aj o medzinárodné či už klubové alebo reprezentačné: 3x najlepší brankár na Európskych pohároch + 1x MVP, 3x najlepší brankár SHbE, 2x víťaz Európskeho pohára klubov, 1x striebro, 2x bronz, 1x bronz z MS seniorov v Plzni, 1x striebro z MS juniorov v Jihlave, 7x striebro v extralige. Aby toho náhodou nemal málo, v pozícii trénera má na „krku“ aj reprezentáciu Slovenska U20, s ktorou získal 2x striebro a 1x bronz  + ocenenie tréner roka 2008 – Peťo Jurošek. S  hráčom, trénerom, funkcionárom sa rozprávame o jesennej časti extraligového tímu seniorov - Imperial Vitamins Martin.


Otázky (8)

  1. kcepec (autor rozhovoru). ID: 81. Pridaná 13.01.2012 15:28.
    1. Jesenná časť skončila 18. kolom, súťaž má za sebou takmer 2/3 základnej časti. Martinčania zimujú na štvrtej priečke, spokojnosť?

    Peter Jurošek (petoj): Naše momentálne postavenie je pre nás celkom príjemné, skončili sme po jeseni na 4 mieste, čo v klube všeobecne považujeme za úspech. Priznám sa, osobne som čakal, že sa budeme hýbať zhruba v polovici tabuľky, nakoľko sme pred sezónou výrazne omladili. Takže ma súčasné umiestnenie určite príjemne potešilo, veď máme k dobru oproti LG ešte dohrávku s Jokeritom a v prípade úspešného výsledku by sme boli dokonca tretí.

  2. kcepec (autor rozhovoru). ID: 82. Pridaná 13.01.2012 15:28.
    2. Pred sezónou „postihli“ káder obmeny, prišli viacerí mladíci. Ako si spokojný s ich výkonmi, výsledkovo sa tím nezhoršil?

    Peter Jurošek (petoj): Našich mladých sme už zapájali do kádra aj v minulosti, napríklad chalani z našej prvej lajny sú síce vekovo mladíci, majú okolo 20 rokov, no všetci už majú minimálne 3 ročné extraligové skúsenosti, Mišo Wagner s Maťom Kollárom okúsili extraligu už v 16tich. Už v mladom veku dostali možnosť ťahať mužstvo a to sa im myslím zatiaľ vcelku darí, uvidíme ako to dopadne po najdôležitejšej časti sezóny – po play off:)

  3. kcepec (autor rozhovoru). ID: 83. Pridaná 13.01.2012 15:28.
    3. Ktorý zápas bol pre vás najťažší, v ktorom ste nepodali optimálny výkon a predsa ste bodovali? Ktorý zápas najviac potešil?

    Peter Jurošek (petoj): Ťažkých zápasov bolo viac, mrzia ma hlavne prehry v Kežmarku, či po nájazdoch s Vrútkami, v oboch zápasoch sme boli lepší, no nezvládli sme záver, resp. sme nepremenili množstvo šancí. Takisto sme body zbytočne stratili v zápasoch s Pruským, čo nás mrzí, nakoľko práve tieto nám chýbajú v tabuľke, aby sme na tom boli ešte lepšie. Potešil ma naopak náš výkon v zápase na LG, i víťazná séria v prvej polovici súťaže po ktorej sme boli dokonca na 1 mieste.

  4. kcepec (autor rozhovoru). ID: 84. Pridaná 13.01.2012 15:29.
    4. Po siedmych sezónach sa z názvu vytratil tradičný partner tímu Izoglobal?

    Peter Jurošek (petoj): Spoločnosť Izoglobal bola našim dlhoročným partnerom, v Martine nás už ľudia inak ako "Izoglobalistami" ani nenazvali. Spolupráca s touto firmou bola skutočne na výbornej úrovni, dosiahli sme množstvo úspechov či už v extralige, no najmä na medzinárodnom poli a určite bola obojstranne prospešná. No ekonomická kríza zasiahla aj nášho partnera a tak sme sa museli poobzerať po inom a našli sme ho v novovzniknutej spoločnosti Imperial Vitamins. Dúfame, že naša spolupráca bude minimálne tak úspešná ako s predchádzajúcim partnerom, ktorému chcem aj touto cestou poďakovať.

  5. kcepec (autor rozhovoru). ID: 85. Pridaná 13.01.2012 15:29.
    5. Čo Ťa potešilo, prekvapilo a naopak čo sklamalo na jeseň v extralige?

    Peter Jurošek (petoj): Skôr ma toho viac sklamalo, ako potešilo a viem, že nie som sám. Či už to boli problémy pred ligou s rozhodcami, či výrazné zhoršenie vzťahov medzi klubmi. Takisto mám pocit, že sa podcenilo pred ligou viacero vecí, ako napríklad kontrola ihrísk, pretože niektoré sú na tom skutočne v zlom stave. A potešilo ma to, že ešte stále sa na Slovensku nájdu ľudia, ktorým na hokejbale záleží. Veľká vďaka patrí aj hokejbalovým serverom sportvin.sk či tophl.sk, ktoré prinášajú či už čerstvé štatistiky, zaujímavé články i postrehy, ktoré doteraz chýbali. Oba sú určite veľkým krokom vpred.

  6. kcepec (autor rozhovoru). ID: 86. Pridaná 13.01.2012 15:29.
    6. Patríš medzi „aktivistov“, ktorý sa dlhodobo zaujíma a angažuje v organizačnom dianí okolo najvyššej slovenskej súťaže. Pred sezónou, na stretnutí vedúcich klubov so zástupcami rozhodcov, padol prísľub na zlepšenie ich práce. Posunula sa činnosť arbitrov smerom dopredu?

    Peter Jurošek (petoj): Čo sa týka rozhodcov, pred ligou na zasadnutí kapitánov mužstiev som sa vyjadril úplne jasne, pokiaľ sa kvalita ich rozhodovania či ich samotný prístup k zápasom nezlepší, nemáme my družstvá dôvod dvíhať im akokoľvek ich odmeny. Na tej schôdzi sme sa napokon dohodli, o to viac som bol prekvapený, že sa rozhodcovia rozhodli ísť do štrajku už v januári. Mám k tomu jasný postoj, ak nám budú pískať kvalitní rozhodcovia s vedomosťami na úrovni, ktorí si nedajú do rozhodovania "kecať", budem prvý, ktorý navrhne zvýšenie ich platov. Mrzí ma však to, že rozhodcovia podmieňujú pískanie iba tým, že im máme navýšiť ich odmenu, no nechcú spraviť nič preto, aby si zvýšili kvalifikáciu. Stačí sa pozrieť do Čiech, aké majú oni požiadavky na extraligového rozhodcu - z 200 bodov musia spraviť test na minimálne na 190 a musia splniť náročné fyzické testy. Osobne si myslím, že u nás by tieto podmienky splnili max. 2-3. A to je strašne málo...Do budúcnosti som však mierny optimista, nakoľko už aj na rozhodcoch badať, že sa chcú dohodnúť a ja iba dúfam, že sa nám podarí nakoniec k obojstrannej spokojnosti vytvoriť také riešenie, ktoré bude prijateľné pre obe strany.

  7. kcepec (autor rozhovoru). ID: 87. Pridaná 13.01.2012 15:30.
    7. Na jeseň mediálne „rezonoval“ prípad Trestu v hre pre Krúpu z P. Bystrice. Od Disciplinárnej komisie dostal nepodmienečný trest na 5 mesiacov s prerušením počas zimnej prestávky.

    Peter Jurošek (petoj): Trest pre hráča Krupu bol podľa názoru celého nášho družstva zbytočne privysoký, nakoľko dokázať v tomto zákroku úmysel je veľmi ťažké. Faul to jednoznačne bol, aj na trest, ale tak možno na 5 zápasov, nie na 5 mesiacov, k tomu ešte s prestávkou. V lige som aj v tomto roku videl o dosť horších zákrokov, ktoré neboli potrestané vôbec, resp. boli potrestané "smiešne" v porovnaní s týmto zákrokom. Každopádne však odsudzujem podobné fauly, jedná sa pri nich o ohrozenie zdravia hráčov a my všetci hráme tento šport pre zábavu a určite nie preto, aby sme niekoho poslali do nemocnice. Viem, že p. Černý chcel jednoznačne svojím verdiktom nastaviť vysokú latku na potrestanie podobných zákrokov, no druhá vec je, že teraz sa môžu na DK valiť videá z každého zápasu, kde budú mužstvá poukazovať na jednotlivé zákroky a budú doslova tlačiť na DK, aby rozhodla podobne, ako v tomto prípade. A to je myslím kontraproduktívne.

  8. kcepec (autor rozhovoru). ID: 88. Pridaná 13.01.2012 15:30.
    8. Ako bude vyzerať zimná príprava?

    Peter Jurošek (petoj): So zimnou prípravou sme už začali tento týždeň, tréner Jozef Ďuris ml. nám naordinoval skutočne zaujímavé, no najmä fyzicky náročné tréningy po ktorých idú kilá nazbierané z Vianoc veľmi rýchlo dole. Po kondičných tréningoch príde na rad určite aj herná časť, kde budeme cibriť veci, v ktorých nás tlačí päta a ja dúfam, že sa na play off dobre pripravíme. V tom by nám mala pomôcť aj spolupráca s videoanalytikom Patrikom Michnáčom, ktorý pre nás pripravil ukážkový rozbor jedného z domácich zápasov a jeho služby chceme využívať aj v budúcnosti. Samotná príprava vyvrcholí turnajom v novootvorenej hale v Gajaroch, kde sa už skutočne všetci tešíme, veď okrem špičkovej haly na nás budúc čakať skutočne kvalitní súperi.

Nie je možné pridávať otázky.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.