Tréner Jurošek (U20): do Plzne výlučne s hokejbalistami.

Tréner Jurošek (U20): do Plzne výlučne s hokejbalistami.

Slovenská štátna športová reprezentácia hokejbalistov v kategórii U20 začína, aj keď trošku neskoro, prípravu na vrcholné podujatie. V júni 2012 sa v Písku uskutočnia Majstrovstvá sveta. Úvodným, z krátkej šnúry sústredení, by mal byť halový turnaj s susedných Čechách. Počas prvého februárového víkendu (3.-.5.2.12) sa v Plzni odohrá „tradičný“ Pilsen CUP 2012. So zaujímavými súpermi, možno aj napr. s českými rovesníkmi“, si naša mlaď skríži hokejky a začne spoločné zžívanie sa. Aké sú očakávania sa rozprávame s trénerom Peťom Juroškom. Ďalšie zaujímavé info , vrátane nominácie, nájdete aj v článku "Reprezentácia U20 cestuje na Pilsen CUP 2012".


Otázky (5)

  1. kcepec (autor rozhovoru). ID: 89. Pridaná 31.01.2012 16:40.
    1. Podujatie v Plzni je prvým sústredením výberu. Nezačína reprezentačná príprava príliš neskoro, do MS zostáva iba pár mesiacov?

    Peter Jurošek (petoj): Áno, Plzeň je našim prakticky prvým stretom s hráčmi, ktorí by nás mali reprezentovať na samotných MS v Písku. Počas uplynulých rokov sme začínali väčšinou s výbermi už skôr, no bohužiaľ, finančná situácia nám to nedovoľuje. Už teraz si hráči platia väčšinu nákladov sami a spoločne s trénerom Ďurisom sme sa dohodli, že našu prípravu sústredíme skôr do obdobia tesne pred MS, ako ťahať chalanov po zrazoch, čo by ich stálo skutočne veľké množstvo finančných prostriedkov. A hlavne, u nás na Slovensku nemáme momentálne halu, kde by sme sa mohli v súčasnej dobe trénovať.

  2. kcepec (autor rozhovoru). ID: 90. Pridaná 31.01.2012 16:41.
    2. Akú podobu bude mať ďalšia príprava?

    Peter Jurošek (petoj): Samotná príprava začne týmto prvým turnajom v Plzni, pokračovať bude minisériou 2-3zrazov, kde chceme pozvať širší výber hráčov, z ktorých následne vyberieme užší káder nominovaných, s ktorým pôjdeme na Stumpel cup do Nitry a po ňom už pocestujeme do Písku. Samozrejme, potencionálnych kandidátov budeme sledovať či už v extralige mužov, ako i v zápasoch U19. Ako som spomenul v prvej odpovedi, hoci by sme chceli a potrebovali kvalitnejšiu prípravu, bohužiaľ, nie sú na to financie.

  3. kcepec (autor rozhovoru). ID: 91. Pridaná 31.01.2012 16:41.
    3. S akými hráčmi cestujete do Plzne?

    Peter Jurošek (petoj): Do Plzne pocestujeme výlučne s výberom hokejbalistov, bez hokejistov – v hokejbalovej verejnosti je to citlivá otázka, no skúsme sa na to pozrieť bližšie. Už keď sme tvorili tento výber, mali sme spravený zoznam hráčov, ktorí hrajú mužskú extraligu a ktorí prichádzajú do úvahy z extraligy U19. Vyšlo nám číslo, ktoré sa pohybovalo okolo 35-40 hráčov, čo je iste uznáte veľmi málo... Toto číslo zohľadňuje nie kvalitu, ale kvantitu, nakoľko v extralige U19 hrajú hráči s vekovým priemerom 17 rokov, maximálne 18, čiže pre našu reprezentáciu sú nepoužiteľní. Čo sa týka extraligy mužov, tam sa dlhodobo presadzuje pár jednotlivcom najmä z Martina a z Vrútok, ku ktorým sa v poslednej dobe pridala Nitra. Je smutné, že z Bratislavy sme do výberu mohli zaradiť iba 2 hráčov – a aj to hosťujúcich z Nitry. Je to zrkadlom toho, ako sa tam s mládežou pracuje.

  4. kcepec (autor rozhovoru). ID: 92. Pridaná 31.01.2012 16:42.
    4. Aké očakávania sú od podujatia v Plzni? Väčšina chalanov asi, počas zimnej prestávky, nebude mať veľa natrénované.

    Peter Jurošek (petoj): Práve pre toto tam ideme, nech si vyskúšajú hokejbal na vysokej úrovni aj v tejto dobe, čiže počas prebiehajúcej zimnej prestávky. Aspoň uvidíme, ako na sebe počas zimy pracovali a uvidíme ich v zápasoch s kvalitnými súpermi na výbornom ihrisku. Česi majú pred nami v tomto veľkú výhodu, majú už viacero krytých hál, kde môžu trénovať s hokejkami aj v zime, preto som iba privítal informáciu o tom, že nadšenci v Gajaroch stavajú novú krásnu arénu, ktorá nám isto pomôže v ďalšom napredovaní. Čo sa týka mojich očakávaní, súperi sú naozaj kvalitní, my chceme zamútiť vodu v semifinále, dúfam, že sa nám to podarí, no ide nám najmä o to, aby sa chalani medzi sebou spoznali a vytvorili dobrú partiu.

  5. kcepec (autor rozhovoru). ID: 93. Pridaná 31.01.2012 16:43.
    5. Kedy bude známa konečná nominácia na MS? Objavia sa v nej, na rozdiel od Plzne, aj hokejisti?

    Peter Jurošek (petoj): Konečnú nomináciu pravdepodobne uzavrieme pred Stumpel cupom, na ktorý by sme už chceli cestovať s výberom, ktorý pôjde na MS. Čo sa týka hokejistov, budeme uprednostňovať iba takých, ktorých uvidíme na jar aj na hokejbalových ihriskách behať s loptičkou, určite nezoberieme niekoho iba preto, že je hokejista. U nás s trénerom Ďurisom platí, že ak sa máme rozhodnúť medzi rovnako kvalitným hokejbalistom a hokejistom, pocestuje hokejbalista. Samozrejme, ako som spomínal, niekoľkí chalani z hokeja nás posilnia, opierať sa budeme najmä o tých, ktorí sa pričinili aj o zisk zlata z MS U18, no dvere nezatvárame pred nikým a šancu budú mať všetci rovnakú, či sú z Kežmarku či z Nitry.

Nie je možné pridávať otázky.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.