A. Augustín (Jokerit): extraliga je dobrá skúsenosť.

A. Augustín (Jokerit): extraliga je dobrá skúsenosť.

Slovenská hokejbalová extraliga seniorov (SHbE) sa v aktuálnej sezóne 2011/12 rozrástla na 14 účastníkov. Tradičný tucet doplnili  -  Kežmarok (návrat po ročnej prestávke) a aj štvrté „bratislavské“ mužstvo – Jokerit Petržalka.Klub z hlavného mesta sa pre vstup do najvyššej slovenskej súťaže rozhodol po nezaregistrovaní v Zohorskej lige – 1.SHbL Bratislava - Záhorie. O skúsenostiach z jesennej časti SHbE sa rozprávame s generálnym manažérom a zároveň hráčom - Andrejom Augustínom (31). Ten sa športom nielen baví ale aj živý. Ako športový manažér má vlastnú agentúru pre zastupovanie hráčov. Na „ihriskách“ sa tak pohybuje aj mimo zápasov „svojho“ Jokeritu. Pričom Petržalčania, ako extraligoví Benjamínkovia, nie sú len do počtu a nerobia nikomu „šašov“ :) . Svedčia o tom niektoré zaujímavé výsledky a stále aj reálna možnosť prebojovať sa až do nadstavbovej časti.


Otázky (8)

  1. kcepec (autor rozhovoru). ID: 94. Pridaná 06.02.2012 18:47.
    1. Klub má za sebou premiéru v najvyššej slovenskej súťaži. Dá sa porovnať obdobie pred extraligou a teraz? V čom všetkom je to iné?

    Andrej Augustín: To je zaujímavá otázka. Je to iné. Pred Extraligou sme nevedeli do čoho vlastne ideme boli sme plní očakávania . Dnes máme za sebou 17 kôl, teda máme oveľa väčšiu predstavu o tom , čo všetko Extraliga obnáša. Po všetkých stránkach .Je to dobrá skúsenosť. Sme radi , že sme do tejto rieky vstúpili.

  2. kcepec (autor rozhovoru). ID: 95. Pridaná 06.02.2012 18:47.
    2. Určite sa nájdu momenty, ktoré Ťa v extralige príjemne prekvapili, avšak zrejme sú aj nečakané sklamania?

    Andrej Augustín: Povedal by som to takto : Nezažili sme ani príliš veľké prekvapenia ani sklamania. Mnoho našich hráčov už malo s Extraligou aspoň aké také skúsenosti teda nebola to pre nás úplná neznáma. Úroveň ligy je dobrá, ja si myslím, že má potenciál rásť , presadzujú sa aj mladí hráči, čo sa mne osobne veľmi pozdáva a prím hrá technický a behavý hokejbal , čo sa mne osobne páči . O nejakých veľkých sklamaniach ťažko hovoriť. Veľa sa hovorí o rozhodcoch, no naše zápasy zvládali na dobrej úrovni. Človek to samozrejme vždy vníma inak na ihrisku a inak s odstupom času.

  3. kcepec (autor rozhovoru). ID: 96. Pridaná 06.02.2012 18:48.
    3. Po 16 jesenných zápasoch zimujete na 11. mieste. Zodpovedá to predstavám, alebo máte vyššie ambície, hranica pre play-off je „vzdialená“ iba na dva body?

    Andrej Augustín: Momentálne sme s našim postavením spokojní. Našou prioritou je vyhnúť sa baráži . Mužstvo máme dobre vystužené a má svoju kvalitu a silu. Jediné, čo nás mrzí je prehratý domáci zápas s Liptovským Mikulášom. Tie body sme pustili príliš ľahko. Play off... práve pred Mikulášom sme porazili vonku Považskú Bystricu a začali sme rozprávať o Play off vo veľkom... preto sme si povedali , že sa o tom baviť nebudeme a sústredíme sa na každý najbližší zápas . Máme veľmi ťažký los jarnej časti . Preto sa dá povedať, že pre nás začína play off už 25. februára vo Vrútkach . .

  4. kcepec (autor rozhovoru). ID: 97. Pridaná 06.02.2012 18:48.
    4. Ktorý zápas bol pre vás najťažší, v ktorom ste nepodali optimálny výkon a predsa ste bodovali a naopak, ktorý mrzí?

    Andrej Augustín: Mrzí nás prvý zápas v Profisom . O 2 body sme prišli 25 sekúnd pred koncom pri Power play súpera napriek tomu, že sme mali loptičku 2 krát pred tým jasne pod kontrolou. Šťastie sme naopak mali v Žiari nad Hronom , kde sme naopak my vyrovnali z power play pol minúty pred koncom. Ale tak to už v športe chodí... Najťažší zápas bol jednoznačne ten prvý v Nitre. Išli sme tam s úplne novým tímom , nevedeli sme čo čakať. polovicu zápasu sme hrali 0-0 a ušiel nám až koniec zápasu. Preto tak vysoké skóre. V polovici tretej tretiny sme prehrávali "len" 4 : 0 No a potom veľmi ťažký zápas bol pre nás domáci s Kežmarkom. Potrebovali sme nutne bodovať naplno ale Kežmarok je veľmi silný súper , páči sa mi ako hrajú. Našťastie sme to zvládli.

  5. kcepec (autor rozhovoru). ID: 98. Pridaná 06.02.2012 18:48.
    5. Tímu sa nevyhli nevyrovnané výsledky, napr. domáca prehra so Žiarom, ale potom odplata súperovi na jeho ihrisku, v Považskej Bystrici jasná výhra 1:5, ale s posledným Profisom máte z dvoch derby duelov iba bod?

    Andrej Augustín: S Profisom sme získali z dvoch zápasov 4 body. A mohli sme 6. Som rád , že druhý zápas sme vyhrali , bolo to psychicky náročné. Extraliga je ťažká súťaž pre nováčika. Nikto Vám body nedá zadarmo preto je potrebné hrať od začiatku zápasu až do jeho konca koncentrovane a naplno. Mnohé tímy hrajú hlavne vonku uspávaciu taktiku a čakajú na svoju príležitosť , ktorú vedia využiť. Na to sme zo ZHBL neboli zvyknutí. Tam sme sa rozbehli a valcovali , keď sme viedli o dva tri góly zápas bol väčšinou jasný. Preto teda tie zdanlivé výkyvy. Je pravdou , že po Považskej Bystrici sme sa trochu uspokojili a mali sme silnú krízu. Ale koniec zimnej časti sme zas mali výborný. Z posledných 3 kôl máme 8 bodov.

  6. kcepec (autor rozhovoru). ID: 99. Pridaná 06.02.2012 18:49.
    6. „Lanáriť“ hráčov je Tvojím živobytím. Asi teda neprekvapuje, že si do tímu dotiahol bývalých Skaličanov – J. Martinusíka, R. Váleka, J. Gaša a R. Petroviča. Najviac sa zatiaľ darí Válekovi, ktorý v 8 zápasoch nazbieral 11 bodov, nemalé očakávania sú aj od Martinusíka – víťaza kanadského bodovania v ostatnej sezóne?

    Andrej Augustín: Hľadali sme top strelca . a Válek zapadol do Jokeritu fantasticky. Je to absolútny dravec, ktorý má neskutočnú strelu a vôľu dať gól. Dostáva u nás maximálny priestor a sme s ním veľmi spokojní. Martinusíka som ja osobne pred tým nepoznal je pravda , že veľa ľudí mi o ňom hovorilo preto sme mali o neho dlho silný záujem ale mne to skôr pripadalo nereálne keď som počul kto všetko ho chce. Nakoniec sa to podarilo a ja si myslím., že Jaro urobil dobre. Je to fantastický technik. Je malý ale veľmi veľmi rýchly a pohyblivý a má aj úžasný cit pre prihrávku. Títo dvaja vytvorili spolu s Mašekom na centri elitnú formáciu Extraligy. Hrajú v reprezentačnej forme . Brankár Petrovič je skúsený a o to mi išlo keď sme ho angažovali. Veľa krát nás podržal a som s ním veľmi spokojný. Jakub Gašo nastúpil prvý krát po zranení až v druhej polovici zápasov , hral dobre a verím , že na jar bude jedným z lídrov obrany.

  7. kcepec (autor rozhovoru). ID: 100. Pridaná 06.02.2012 18:49.
    7. Pred sezónou, na stretnutí vedúcich klubov so zástupcami rozhodcov, padol prísľub na zlepšenie ich práce. Ako vnímaš túto chronickú problematiku - kvalita rozhodovania. Vzhľadom na predchádzajúcu históriu tímu a jeho účasť v nižších súťažiach, by si určite mohol porovnať „celonárodných“ a regionálnych arbitrov?

    Andrej Augustín: Mnoho rozhodcov , ktorí pískajú v extralige , pískajú aj ZHBL. Preto som väčšinu poznal . Sú medzi nimi lepší aj slabší. Pre mňa je podstatné jedno . rozhodca by mal byť na ihrisku autoritou. Keď sa raz rozhodne pre nejaký verdikt mal by si za tým stáť a vedieť si to aj obhájiť. . Nemali sme nejaké veľké problémy s rozhodcami. Jediný zápas , ktorí nezvládli bol súboj v Pruskom , kde domácich nechali hrať doslova poľovačku na našich hráčov. Pruské má doma takýto štýl a ja im to neberiem . ale rozhodca je tam od toho aby veci dal určité hranice. Celkovo som mal pocit že arbitri sa snažia a sú si vedomí, že sú pod tlakom klubov. Chyba sa stane . to je normálne. Čo by som ja osobne zmenil je to , aby pískali naozaj len takí, ktorí majú o to záujem a neprídu sa tam len postaviť a robiť z toho frašku. Rozhodca je dôležitá súčasť hry , nemôže preto byť ako divák !

  8. kcepec (autor rozhovoru). ID: 101. Pridaná 06.02.2012 18:49.
    8. Ako bude vyzerať zimná príprava, dôjde v kádri aj k nejakým zmenám?

    Andrej Augustín: Zimná príprava prebieha dobre, začali sme prvý januárový týždeň a všetko prebieha v telocvični máme veľmi dobré podmienky. 11 a 12 februára štartujeme na dobrom turnaji v Gajaroch a potom 25 a 26 hráme už dvojkolo Vrútky a Martin. Zmeny v kádri nechystáme. Na nejakých veciach síce pracujeme ale veľa závisí od toho ako budeme stáť v tabuľke pred koncom prestupového obdobia v marci. Máme dobre vyvážené mužstvo preto sme momentálne s kádrom spokojní. Jednu dve zmeny ale nevylučujem. Nechajme sa prekvapiť :-)

Nie je možné pridávať otázky.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.