DFŽL ŽA sr.VI.: remíza, ktorá nič nerieši

DFŽL ŽA sr.VI.: remíza, ktorá nič nerieši

Do zápasu nastupovali hráči Pizza Boys s vedomím, že ak dnes vyhrajú, vrátia sa v tabuľke na 10. miesto namiesto Mlátičiek, ktoré v ostatnom kole porazili práve hráči Recreativa. Lenže práve toto víťazstvo, mimochodom ich prvé v sezóne, hráčov povzbudilo a tak si trúfali aj na jar trápiacich sa Pizza Boys.

Tí na dnešný zápas nastúpili bez chýbajúcej dvojice najproduktívnejších hráčov - Michala Mravca a Zdena Paráča. Napriek tomu sa hral v prvom polčase vyrovnaný duel, prevažne v strede ihriska a s patričnou dávkou tvrdosti a bojovnosti. Viac práce mal v úvodných minútach gólman Pizza Boys, Tomáš Neslušan, no skóre zápasu otvorili práve jeho spoluhráči, a to až po pätnástich minútach hry. Andrej Bielik urobil pred bránou výbornú robotu, vylákal na seba súperovho obrancu i brankára, potom nezištne nahral loptu pred opustenú bránu Petrovi Tarabovi, ktorý už nemal problém loptu umiestniť do siete. Recreativo odpovedalo v 19. minúte po podobnej situácii, brankár Neslušan musel takisto vybehnúť z brány proti útočiacemu Tomášovi Zajacovi, no ten stihol nahrať svojmu bratovi Radoslavovi a ten vyrovnal na 1:1. Tento stav však neplatil dlho, už o minútu aktívny Vladimír Taraba po sóle cez celé ihrisko nahral pred bránu Erikovi Ponechalovi, ktorý prestrelil Patrika Zajaca v bráne Recreativa - 1:2. Krátko nato došlo po protiútoku domácich ku kontaktu hosťujúceho obrancu Marfiaka s útočiacim hráčom v pokutovom území, ktorý rozhodca Palušek posúdil ako nedovolený a nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Radoslav Zajac, no v tomto zápase výborne chytajúci brankár Tomáš Neslušan jeho pokus zlikvidoval. A prišiel trest, pretože vzápätí sa dostal na druhej strane k strele opäť Erik Ponechal a uzavrel minútu pred koncom 1. polčasu stav stretnutia gólom na 1:3.

Tento stav následne platil dlho aj v druhom polčase, dianie na ihrisku pripomínalo to z úvodu prvej polovice zápasu. Do viacerých sľubných šancí sa dostávali hráči oboch tímov, či už väčšinou Andrej Bielik na strane hostí alebo prevažne Radoslav Zajac na strane domácich, no obaja brankári svoje tímy podržali. Stav sa tak menil až v 35. minúte, kedy opäť po bratskej spolupráci Tomáš - Radoslav Zajac druhý menovaný znížil stav na 2:3. A Recreativu sa podarilo už o pár minút aj vyrovnať skóre, v 42. minúte sa lopta dostala do siete za Neslušanov chrbát veľmi kurióznym a pre domácich šťastným spôsobom. Prvá strela bola zblokovaná, druhú zastavil na bránkovej čiare obranca Maroš Neslušan, tretiu stihol vyraziť brankár Tomáš Neslušan, no na štvrtú bol už prikrátky - 3:3. V závere zápasu dokázali Pizza Boys vyvinúť na súpera ešte pomerne veľký tlak, najmä poslednú minútu sa doslova všetci nasťahovali pred bránu Recreativa a dostali sa aj do veľkej šance, ktorú možno označiť za zlomový okamih zápasu. 15 sekúnd pred záverečnou sirénou poslal Kvaššay z rohu ihriska presnú prihrávku pred odkrytú bránu Ponechalovi, no ten z prvej tvrdou strelou opečiatkoval brvno a následnú odrazenú loptu poslal nad bránu. Ďalší smolný moment pre Pizza Boys, ktorý rozhodol o tom, že si oba celky po zápase body rozdelili.

Remízový stav zápasu síce zodpovedá dianiu na ihrisku, oba tímy dnes predviedli dobrý a bojovný výkon, no z hľadiska vývoja v tabuľke nič nerieši. Pizza Boys sa nepodarilo vrátiť na 10. priečku a nakoľko ich v ďalších kolách čakajú súperi už len z prvej päťky, predpokladá sa že sa im to už ani nepodarí a Recreativu sa už tiež pravdepodobne nepodarí nazbierať dostatok bodov na to, aby sa ešte pokúsili zabojovať o predposlednú priečku. V spodnej časti tabuľky sa tak už pravdepodobne do konca sezóny nič nezmení. Hráči Pizza Boys si dnes vypili kalich horkosti opäť až do dna, napriek tomu, že získali prvý bod v jarnej časti a konečne sa prezentovali aj dobrým výkonom. Na výhru to však znova nestačilo...


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.