ZEX: Základná časť z pohľadu žilinských Žiráf.

ZEX: Základná časť z pohľadu žilinských Žiráf.

Základná časť ženskej florbalovej extraligy (ZEX) je minulosťou a tak, je tu čas na stručné zhodnotenie.

Minulý rok bolo suverénom celého ročníka základnej časti družstvo ŠK 98 Pruské. V tomto súťažnom ročníku dominovali hráčky CVČ Unihoc Žirafa Žilina.

Žirafy vyhrali 17 z 18 zápasov a majú tak za sebou najúspešnejšiu základnú časť v histórii klubu. Sedemmesačné úsilie dobojovali so stratou jedného bodu po remíze na ihrisku v Nemšovej. Pred najväčším rivalom z Pruského si udržali trojbodový náskok. Vzájomnú bilanciu Žirafy natiahli na štyri víťazné zápasy v rade.

Z tímových štatistík stojí za povšimnutie najlepšia obrana aj vďaka fantasticky chytajúcej Mládenkovej. V 18 zápasoch inkasovali žilinčanky len 54 gólov, čo je priemer 3 góly na zápas. Útoku patrí štvrtá priečka s priemerom skoro sedem gólov na zápas. V kanadskom hodnotení medzi obrancami klubu vyhrala Miroslava Kadučáková (22 gólov + 6 asistencií) a z útočníkov si najlepšie viedla Michaela Krivulčíková (11gólov + 10 asistencií). Zaujímavosťou klubu je aj to, že prvú trojku v kanadskom bodovaní tvoria obrancovia.

Najvyššiu súťaž opúšťajú hráčky 1.FBC Trenčín a do baráže idú hráčky 1. SC Malacky.

Čo na základnú časť hovoria hráčky?

Petra Gešová (obranca) - "Výsledkovo som spokojná veľmi, škoda len toho jedného strateného bodu, mohlo to byť krajšie vyhrať bez straty bodu:) po hernej stránke som spokojná najmä s tým, že sme dokázali otočiť zápasy so silnými súpermi v náš prospech, čo je určite povzbudzujúce do ďalších bojov v play-off"

Alexandra Ferencová (kapitán) - "Tak čo sa týka základnej časti som spokojná. Boli zápasy kde sme sa so súperom fakt trápili, no ukázali sme, že sme jeden tím a dobojovali to na prvom mieste. Každý z nás ma raz slabšiu chvíľku, no dokážeme sa navzájom podržať a bojovať do poslednej sekundy. Jediné čo ma mrzí sú niekedy vystúpenia slovenských rozhodcov. No bohužiaľ to nikto z nás neovplyvní"

Barbora Grečnárová (útočník) - "S vystúpením tímu v základnej časti som veľmi spokojná, neprehrali sme ani jeden zápas, čo hovorí o našej sile... veľmi sa tešíme už na play-off, kde sa budeme snažiť zopakovať dobré výkony a hlavne vyhrávať"

Katarína Klapitová (obranca) - "Tak čo sa týka výsledkov tak bilancia 17 výhier a jedna remíza hovorí za všetko. Ak by som sa mala pozrieť do toho hlbšie, tak väčšina zápasov nám vyšla na výbornú a ten zvyšok sme napriek výhram pokazili úplne, pre oko diváka nepozerateľný florbal. Je to o to väčšia motivácia predvádzať lepšiu hru"

Veronika Polláková (útočník) - "S vystúpením tímu v základnej skupine som spokojná. Ukázali sme, že sme silným súperom,ktorý bojuje do poslednej sekundy. Samozrejeme je ešte veľa vecí, na ktorých treba tvrdo pracovať. Našou najväčšou slabosťou, ktorá nás trápi počas celej základnej časti, je zakončenie a nepremieňanie čistých gólových šancí.No dúfam, že v play off sa to zlepší."

Michaela Krivulčíková (útočník) - "Spokojnosť určite je, keďže sme skončili prvé po základnej časti i keď tie zápasy nemali vždy jednoznačný a jednoduchý priebeh, no myslím si, že v našom tíme je konečne tímový duch a veľká chuť vyhrávať či obhájiť , čo nás hnalo a ženie dopredu a to by nám mohlo pomáhať aj v ďaľších zápasoch, ktoré nás ešte len čakajú."


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.