ZEX - Žilina: Žirafy drámu nepripustili - stav série 1:0

ZEX - Žilina: Žirafy drámu nepripustili - stav série 1:0

Dnes Žirafy absolvovali prvý zápas v štvrťfinálovej sérii proti Hurikánu Bratislava. Bratislavčanky pricestovali, na prekvapenie v početnej zostave, iba pol hodinu pred zápasom. Ešte sa ani poriadne nezahriali a už prehrávali v prvej minúte 1:0, keď Pollákovú našla Grečnárová. Radosť netrvala dlho a Hurikán vyrovnal zásluhou Brezovskej. V hre Žiráf bola badateľná nervozita a až prílišná snaha o individuálne presadenie sa. Nepochopiteľné zahadzovanie vyložených šancí dávali priestor k väčšej nervozite. Pomer striel po prvej tretine bol 10:5.

Druhá tretina nezačala ideálne a už v prvom striedaní po 16. sekundách Hurikán vyhrával, keď nedôrazne bránila Štrbová. V polovici zápasu po reorganizácii v obrane bol na ihrisku len jeden tím. Po góloch Bernátovej, Ferencovej, Klapitovej a presvedčivom počte striel do priestoru bránky 19:5 v prospech Žiráf na tabuli svietil výsledok 4:2.

V tretej tretine pokračoval tlak domácich a tento krát aj s gólovým zakončením. Postupne sa presadili Backová, po asi najkrajšej akcii zápasu Krivulčíková (nabila jej Klapitová) a opäť Krivulčíková, ktorú našla Kadučáková. Skóre zápasu uzavrela strelou do šibenice Ferencová. Počet striel v tretej tretine 9:0 pre domáce hráčky.

"Typický prvý zápas play-off. Na začiatku prílišná nervozita a dosť veľa zahodených šancí v prvej tretine. Od polky zápasu jasná dominancia na ihrisku a dodržiavanie nacvičených vecí. Čo ma však veľmi mrzí je nepresnosť streľby útočníkov. Na tréningoch kladieme dôraz na jemné usmernenie lopty do siete a vychádza nám to a v zápasoch chceme roztrhnúť sieť, alebo rozbiť strechu. Chcem poďakovať súperovi a rozhodcom za veľmi korektný zápas."


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.