Zhodnotenie sezóny - KSF DOXX Žilina

Zhodnotenie sezóny - KSF DOXX Žilina

Zhodnotenie sezóny - DOXX Žilina

(www.ksfdoxx.sk) Sezóna sa pre hráčov DOXXU definitívne skončila tento víkend a po dlhej sezóne prišiel čas na odpočinok. Dá sa povedať, že to prišlo veľmi vhod, pretože v tíme ku koncu sezóny panovala veľká maródka. Novinkou v dokončenej sezóne bolo hlavne vytvorenie juniorského tímu, Okrem juniorov sme postavili tímy v 1 a 2 okresnej súťaži, okresnom pohári, Openlige a Pohári Stredoregiónu..  

 

OPENLIGA

V Openlige sme ani tento rok nijako výrazne nevystúpili zo svojho tieňa. Po úvodnej prehre so Žirafou sme smolne prehrali aj v Banskej Bystrici a až do konca sezóny sme nijako výrazne nezažiarili. Zápasy s Podolím sme s prehľadom zvládli, zvyšných súperov sme poraziť nedokázali. V play-off sme narazili na silnú Žirafu, ktorá pre nás znamenala stop v tejto súťaží. Pozitívom je zapracovanie Martina Voleka a Vlada Gavrilova do A tímu. Obaja môžu byť už v ďalšej sezóne dôležitými hráčmi v ceste k vyšším priečkam. Citeľné bolo oslabenie o kľúčových hráčov - Ondrej Volek odišiel hosťovať do bratislavskej Pineroly, Vlado Papajčík ostal po ročnom hosťovaní opäť v drese Makroteamu a dlhodobé zranenia vyradili z kádra kľúčových hráčov - Margena, Horkého či Povinca.  

 

MESTSKÁ LIGA

Prvá okresná liga bola tento rok veľmi vyrovnaná. Až 6 tímov reálne pomýšľalo na víťazstvo v súťaži. Po kolísavých výkonoch sme nakoniec skončili po základnej časti na 4. mieste a narazili na MŠK Žilina, ktorých sme v dvoch zápasoch porazili. Semifinálový súper z Bánovej bol kvôli obrovskej maródke v našom tíme jasným favoritom, po heroickom výkone v rozhodujúcom zápase sme však smolne nepostúpili do finále, keď nás v penaltovom rozstrele jasne poškodili rozhodcovia. V súboji o 3. miesto sme porazili Juventus Brass a vybojovali bronzové medaile. Play-off bolo veľmi náročné, okrem Ondreja Voleka, ktorý vynechal celú sezónu sa pred play-off zranili Martin Volek, Vlado Gavrilov, Marek Kosa a Peter Povinec a zvyšní hráči to museli odmakať často bez striedania. V druhej lige začali Bečkári dominantne keď ničili všetko čo im prišlo do cesty. Postupne prišli menšie krízy a do play-off sme vstúpili z tretieho miesta. Po vydarených výkonoch sme nakoniec postúpili do finále, kde však nad naše sily boli hráči LOMI na čele s reprezentantom Marekom Bahnom.

 

JUNIORI

Juniorský tím sme budovali od základov. Zo začiatku to bolo také hľadanie  vlastnej tváre. Postupom času sa vypracoval silný tím okolo hráčov ako Špička, Padych, Kudelka, Holák, Lazár, Ševčík či Povinec. Mladíci sa prebojovali do najlepšej štvorky, V play-off sme ale nedokázali využiť celý potenciál a skončili sme na nepopulárnej štvrtej pozícií. Viacerí hráči, však ukázali, že ak budú na sebe ďalej pracovať môžu z nich byť časom platní hráči pre A-tím.  

 

Z celkového pohľadu to bola náročná sezóna ovplyvnená hlavne nevídane veľkým počtom zranení, pracovnými povinnosťami a nie najlepšou účasťou na tréningoch. V tíme bolo cítiť, že mu chýba líder, ktorý by tím potiahol keď sa nedarilo. Herne sme striedali kvalitné zápasy so slabšími, na vyrovnanosti výkonov a zápasovom nasadení bude treba ešte poriadne popracovať.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.