P. Jurošek (Martin): chceli by sme obhájiť minuloročné pozície.

P. Jurošek (Martin): chceli by sme obhájiť minuloročné pozície.

Obhajca bronzových medailí z ostatnej sezóny vstupuje s chuťou aj do tej nastávajúcej. Martinčania sa v úvodnom zápase predstavia v Kežmarku. Nielen o tomto stretnutí, ale aj o všeličom inom sa rozprávame s Peťom Juroškom (Imperial Vitamins Martin), brankárom a funkcionárom v jednej osobe.

 

 

 


Otázky (7)

  1. kcepec (autor rozhovoru). ID: 132. Pridaná 31.08.2012 18:00.
    1. Aká bola letná príprava a z čoho pozostávala?

    Peter Jurošek (petoj): Prebiehala v tradičnom duchu, začali sme zhruba druhý júlový týždeň a v jej prvej časti sme najmä behali. Následne sa pridali kruhové tréningy, naberali sme silu, no a posledné dva týždne už naplno trénujeme s hokejkami. Odohrali sme i jeden turnaj, kde sa naše mužstvá umiestnili na prvých dvoch miestach.

  2. kcepec (autor rozhovoru). ID: 133. Pridaná 31.08.2012 18:00.
    2. Aké zmeny nastali v kádri, kto odišiel resp. kto prišiel, kto sa ešte neskôr pripojí?

    Peter Jurošek (petoj): Veľké zmeny sme v kádri nerobili, máme v ňom veľa mladých hráčov a na nich chceme stavať. Prišli dvaja novici - Maťo Ďurkovič (reprezentant SR u18) a Milan Ondrľa, obaja hráči z mestskej ligy z mužstva Fest Citron. Z odchodov môžem spomenúť ukončenie kariéry našich dlhoročných matadorov Aurela Nauša, Jozefa Ďurisa, Richarda Pobehu. Chceli sme do kádra zaradiť aj Lukáša Říhu, no bohužial, toto sa nepodarilo, nakolko jeho trest sa vzťahuje aj na hokejbal.

  3. kcepec (autor rozhovoru). ID: 134. Pridaná 31.08.2012 18:00.
    3. Aké ciele majú Martinčania v súťaži?

    Peter Jurošek (petoj): Chceli by sme obhájiť minuloročné pozície, čiže hrať o čelo tabuľky. Úspechom bude účasť v semifinále - no vieme, že to bude nesmierne náročné, nakoľko súťaž sa nesmierne vyrovnala. Pribudla ambiciózna Skalica, posilnil sa aj Jokerit, v súťaži nebude prakticky žiadny "ľahký" zápas.

  4. kcepec (autor rozhovoru). ID: 135. Pridaná 31.08.2012 18:01.
    4. Tohtosezónne vyžrebovanie je pre MS 2013 v Kanade veľmi nahustené. Už v septembri sa hrá až 7 kôl, viaceré tímy s tým majú problém?

    Peter Jurošek (petoj): Je to určite neštandartné riešenie, bude sa hrať v rýchlom slede, s veľkým náporom najmä na kľúčových hráčov jednotlivých mužstiev. Bude hroziť riziko zranení a bude záležať aj na šírkach kádrov, určite sa to neda plnohodnotne odohrať na 2 lajny... Sám som zvedavý, ako sa s tým všetci vyrovnáme.

  5. kcepec (autor rozhovoru). ID: 136. Pridaná 31.08.2012 18:01.
    5. Pred začiatkom sa opäť riešila tradičná problematiky týkajúca sa rozhodcov. Tí si finančne výrazne polepšia (z 27,- € skok na 37,- €/zápas), zlepší sa vedenie stretnutí? Bol si jedným z mála, ktorý hlasoval proti navýšeniu, prečo?

    Peter Jurošek (petoj): Budem sa opakovať, stále nevidím zo strany rozhodcov žiadny progres. Pozrime sa na susedné Čechy, čo všetko musia rozhodcovia splniť, aby mohli pískať extraligu - pravidelne sa vzdelávať, majú školenia, pred ligou fyzické testy i vedomostné testy. U nás nič podobné neriešia, preto nechápem, začo chcú väčšiu mzdu...Ich prácu si skutočne vážim, no som toho názoru, že potrebnú kvalitu dosahujú možno 2ja, max. 3ja z nich...

  6. kcepec (autor rozhovoru). ID: 137. Pridaná 31.08.2012 18:01.
    6. Čo očakávaš od blížiacej sa sezóny, aká bude, kto prekvapí, koho favorizuješ na zisk titulu?

    Peter Jurošek (petoj): Favoritom a to jednoznačným bude opäť Nitra, finančné podmienky i reprezentantmi nabitý káder ich k tomu predurčujú, my ostatní sa budeme biť o česť zahrať si s nimi finále. Sezóna bude nesmierne ťažká, prebehne v expresnom tempe a dúfam, že bude i divácky atraktívna.

  7. kcepec (autor rozhovoru). ID: 138. Pridaná 31.08.2012 18:02.
    7. Na prvý duel nastúpite v Kežmarku, aké sú očakávania?

    Peter Jurošek (petoj): Keďže má veľa hráčov pracovné povinnosti, nepocestujeme na východ v plnej sile, no čakám vyrovnaný a dramatický zápas. Dúfam, že nejaký bodík domácim vezmeme:)

Nie je možné pridávať otázky.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.