Extraliga Žilina: Žilinčania proti Žiline.

Extraliga Žilina: Žilinčania proti Žiline.

V rámci druhého dvojkola cestujú Žirafy v nedeľu opäť na ihrisko súpera. V 10. kole sa v pikantnom zápase predstavia u nováčika v Nitre. V kádri tímu spod Zobora nastupuje až pätica Žilinčanov – Ladiver, Beniač, Kašša P., Haviar (hosťovanie) a Kašša R. (prestup). Rytieri hrajú celú prvú polovicu základnej časti na domácej krytej ploche.  Aj napriek tejto výhode sa im už podarilo dvakrát zakopnúť (Ružinov 1:2, Pruské 5:6 sn.). Proti Žiline sú však jasným favoritom. Súperov delí v tabuľke päť miest a 10 bodov. Do karát im bude hrať aj zostava žlto-zelených, ktorá bude veľmi improvizovaná. V obrane budú chýbať: Janísek, Ratulovský, Bednár, Chodelka, Krakovský, Gamboš, Hulín. Podobné to bude aj v útoku, kde sa nedá počítať s: Barbořákom, Marjenkom, Cíbom a Vojaským. Po zranení členka sa pravdepodobne o návrat pokúsi Lajčiak.

Lacko Michal, HBC Žirafa Žilina – kapitán: „Určite to bude špecifický zápas pre oba tímy, pretože hráči na jednej aj druhej strane sa vzájomne poznajú a i keď ide o nováčika súťaže, skúsenosti na domácej strane určite predurčujú na favorita zápasu Rytierov. Hendikepom pre hostí môže byť  ihrisko, pretože len veľmi málo hráčov zo Žiliny má skúsenosti zo zápasov v hale a k tomu prislúchajúcej špecifickej atmosfére. Zostava bude veľmi oklieštená, ale určite v tomto pikantnom súboji nebude absentovať odhodlanie, bojovnosť a snaha pobiť sa za žilinské farby.

 

Predpokladaná zostava Žilina: Krško - Pavlorek,  Hartel, Koštek, Lajčiak - Dubovec A., Dubovec M., Slovák - Lacko, Kuna, Bestvina, Mokoš.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.