Michal „Dubáčik“ Dubovec – bojuj! (aktuálne info. aj video)

Michal „Dubáčik“ Dubovec – bojuj! (aktuálne info. aj video)

Hm, vždy v takejto situácii uvažujem kde je hranica súkromia, ktorá je ešte slušná, aby zverejnený text neublížil. Za normálnych okolností sa snažím nepísať o udalostiach, ktoré sa netýkajú športovej roviny. Avšak práve zo športu, ktorý máme tak radi, pozná väčšina z nás Michala Dubovca. Je hráčom hokejbalovej extraligy za HBC Žirafa Žilina, rovnako účastník žilinskej hokejbalovej seniorskej I. ligy – HBC Revolutions Žirafa, žilinskej seniorskej florbalovej ligy – UNIHOC Žirafa. Dubáčik mal s utorok večer (8.1.13) vážnu dopravnú nehodu a jeho stav je kritický. Súdiac podľa toho, koľkí z vás sa na mňa telefonicky obracajú s prosbou o informácie, som sa rozhodol napísať týchto pár riadkov. Som v kontakte s rodinou a plne si uvedomujem, ako veľmi citlivá je táto téma. Po dohode s najbližšími, skúsim vždy do diskusie napísať aspoň kratučkú aktuálnu správu o tom, ako sa má. Dúfam, že takáto forma nebude necitlivá a bude do maximálne možnej miery dodržiavať slušnosť a rešpekt voči jeho osobe. Ak sa to niekoho dotkne a urazí, tak ma pokojne upozornite a navrhnite vhodnejšiu podobu.


„Prosím všetkých o modlitbu za neho, Dubáčik bojuj, máme Ťa radi a myslíme na Teba. Nech Ti ten večný Rozhodca tam hore dopraje ešte veľa hracieho času v súkromnom živote aj na ihriskách. Aby sme sa mohli aj naďalej tešiť z Tvojej prítomnosti. Tak chlape bojuj.“

 

Oficiálna tlačová správa udalosti:

Pri včerajšej zrážke autubusu so sypacím vozidlom  v Považskej Bystrici sa ťažko zranil žilinský hráč Michal Dubovec.

POVAŽSKÁ BYSTRICA. 43-ročný vodič sypacieho vozidla sa včera začal otáčať a vošiel do jazdnej dráhy linkového autobusu. Podľa svedkov nehody už sa už nadalo nič robiť. Vodič už nestihol zrážke zabrániť a narazil do bočnej časti vozidla údržby „Obe vozidlá po zrážke prešli do protismeru, vyšli mimo cestu a narazili do svahu pod železničnou traťou,“ povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín Elena Antalová.

Polícia hovorí o dvoch ťažkých zraneniach, a to o  63-ročnej cestujúcej a vodičovi autobusu, ktorým bol Michal. Jeho stav je vážny, bojuje o život. Všetci z jeho okolia, a tiež aj my, dúfame, že aj v nemocnici bude rovnakým bojovníkom ako na ihrisku.

Vodič sypača bol podrobený dychovej skúške, ktorá bola negatívna. Škoda na vozidlách bola predbežne vyčíslená na asi 50 000 eur.

Zdroj: http://zilina.sme.sk/c/6660636/talentovany-hokejbalista-bojuje-o-zivot.html#ixzz2HTWNkPJd

 

Kedže informácie z nemocnice sú už podstatne veselšie, dovolil som si zaspomínať na pamätné video s Dubáčikom, takto ho asi väčšina z nás pozná, hádam nikoho neurazím. (piatok, 11.1.13)


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (13)

kcepec napísal:

Dubáčikov stav sa vo štvrtok zasa o krôčik zlepšil. Už sa snaží rozprávať a časť slov je aj zrozumiteľná. Veľmi ho to ale všetko ešte unavuje. Neporanené oko sa už snaží otvárať a reaguje na všetky vonkajšie podnety. Stále je v riešení krvná zrazenina v hlave, čaká sa na ďalšie vyšetrenie - magnetickú rezonanciu, ktorá posúdi, či zrazenina rastie alebo sa už zmenšuje. Ďalšie info popoludní.

Pridané: 18.01.13 12:32.
kcepec napísal:

Ani v utorok sa zdravotný stav Dubáčika zásadným spôsobom nezmenil. Stále sa mu nepodarilo prebrať z umelého spánku. Dnes bol opäť na vyšetrení hlavy – CT, na ktorej počas nehody spred týždňa, utrpel najvážnejšie zranenia. Zatiaľ je hospitalizovaný na JIS oddelení žilinskej nemocnice, až na základe výsledkov CT sa v stredu ráno rozhodne o jeho prevezení na iné oddelenie, resp. o ďalšom postupe. Ďalšie informácie až potom v stredu.

Pridané: 15.01.13 18:18.
kcepec napísal:

Dubáčik sa stále neprebudil, okolo 13.45 prevoz sanitkou z Považskej Bystrice do Žiline. Podvečer potom pridám aktuálnu informáciu.

Pridané: 14.01.13 13:34.
kcepec napísal:

Nedeľné správy už, prekvapujúce, neboli veľmi pozitívne. Dubáčikova aktivita bola polovičná v porovnaní so sobotou. Pôsobil unavene, bez záujmu a nadšenia predchádzajúcich dní. Stále sa neprebudil z umelého spánku, avšak reaguje na úplne všetky vonkajšie podnety, v pondelok prevoz z Považskej Bystrice do Žiliny. Viac info v pondelok popoludní.

Pridané: 14.01.13 09:56.
kcepec napísal:

Dubáčisko sa nie a nie prebrať, stále ešte v umelom spánku, ale reaguje na všetky vonkajšie podnety, počuje všetko čo sa hovorí, ale zatiaľ nerozpráva, v pondelok prevoz do žilinskej nemocnice, zasa je to o štipku lepšie.

Pridané: 12.01.13 15:01.
« 1 2 3 »
Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.