FHŽL Žilina: aj toto sa stalo v prvý hrací víkend.

FHŽL Žilina: aj toto sa stalo v prvý hrací víkend.

V piatok 20. septembra 2013 odštartoval jubilejný 10.ročník hokejbalovej Žirafa ligy v Žiline. Aj napriek známym peripetiám, keď Žirafu „1“ zlikvidovalo Mesto Žilina, jej „klon“ Žirafa „2“ funguje ďalej, aj keď vo veľmi oklieštenej podobe. V provizóriu personálnom a čiastočne materiálnom.

S mierne vyplazeným jazykom som v neskoré piatkové popoludnie dorazil na ihrisko, aby som ho ako tak pripravil na úvodný zápas novej sezóny. V duchu som si už po nespočetný krát poťažkal na stromy, ktoré sú hlavným znečisťovateľom hracej plochy. Pred viac ako tromi rokmi sme z tohto dôvodu obstarali mechanickú pojazdnú metlu od firmy Kärcher. Stála síce, v super akciovej cene, viac ako 500,- € ale ponúkla takmer dokonalý výsledok s bezkonkurenčnou rýchlosťou a kvalitou. Za 45 minút s ňou „vodič“, väčšinou Roman „Strančo“, dokázal ihrisko vyzametať takmer do dokonalosti. Pracovne mala názov „jazvec“ korešpondujúci s čapatým postavením, pre vás ostatných to bola „rolba“, ktorá vychádzala na hraciu plochu počas prestávok alebo medzi zápasmi. Neoceniteľný pomocník je ale minulosťou.

V spomínaný piatok tak zostalo náročné upratovanie po dvojmesačnej prestávke na dobrovoľníkoch. Bez prosenia sa pridal Dano Č., Jožko Bubo Hrabovský a moja maličkosť. Z mechanickej metly ostala iba tá klasická, lebo tú potrebnú mechanickú sme museli vrátiť mestu Žilina, bola totiž majetkom „starej“ Žirafy. Tento rozmer som si ale naplno uvedomil až po otázke od jedného z Vás. Keď sme už finišovali, tesne pred zápasom, tak sa jeden z hráčov opýtal: „to je mesto na tom tak zle, že vám ju nemohlo nechať?“ Táto otázka vo mne zarezonovala viac ako si nechápavo hlavou krútiaci autor vôbec myslel. ... je naše mesto na tom naozaj tak zle?... „Stará“ Žirafa bola v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina v období od jesene 2008 až do 31.7.2013. Za tento čas sme dokázali zreparovať ihrisko na Solinkách, k nemu zrekonštruovali príslušné zázemie so šatňami, vybudovali skatepark, myšlienkovo iniciovali a spolupodieľali sa na výstavbe Športovej haly na ul. V. Javorku, ...,  v neposlednom rade sme odovzdali mestu majetok za viac ako 180 tis. ,- €, na bankových účtoch ďalších viac ako 3 tis. € a zrealizovanú časť europrojektu cezhraničnej spolupráce v objeme viac ako 14 tis. €, ktorú ministerstvo po skončení projektu prefinancuje, teraz už mestu Žilina. Je to nedostatočná protihodnota za opotrebovanú mechanickú metlu? ... je naše mesto na tom naozaj tak zle?... Zrejme je na tom až tak zle a možno viac hodnotovo ako materiálne.

A tak som bez neoceniteľného pomocníka, teda dvoch - Romana aj metly. Všetko rozbiehame od samého začiatku a momentálne nemáme finančný priestor na zabezpečenie náhrady aspoň za tú metlu. Takže vás prosím, ak viete o niekom kto by vedel byť veľkorysým sponzorom, tak sem s ním. Pokojne potom budeme na rolbe prezentovať značku trebárs „Carolina“ alebo nejakého iného zariadenia. A nielen na rolbe, trebárs aj na mantineloch, v médiách a podobne.


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.