Extraliga Žilina: tesné víťazstvo v Žiari.

Extraliga Žilina: tesné víťazstvo v Žiari.

Podobne ako ostatní extraligoví účastníci, absolvovali aj Žirafy počas víkendu (23. – 24.10.10) druhé dvojkolo. Vyžrebovanie 9. a 10. kola určilo Žilinčanom pozíciu hostí a zhodne na krytých ihriskách nováčikov súťaže. V sobotu tak žltozelených čakala cesta do Žiaru n. Hronom a tam miestny Sport Trend.

Domáci tím si v doterajšom priebehu pripísal iba dva body, paradoxne za víťazstvo po samostatných nájazdoch (2:1) proti úradujúcemu majstrovi LG Bratislava. S rovnakým súperom sa Žilinčanom na svojom ihrisku nepodarilo ani skórovať, keď prehrali 0:3. Nielen tento fakt, ale aj komplikácie so zostavou znamenali, že súboj nemá jasného favorita, aj keď tabuľkové postavenie dávalo väčšiu šancu na úspech Žiline. Cieľ však bol jasný – naplno bodovať a získať akú-takú pohodu pred nedeľným derby v Nitre. Po jasnom priebehu dvoch tretín sa Žiaru podarilo v poslednej štvrťhodinke dostať na rozdiel jedného gólu. Nakoniec sa dráma nekonala, aj keď si žirafy skomplikovali záver stretnutia, ale súperovi už nedovolili vyrovnať. Za zmienku ešte stojí počet vylúčení – 19 malých trestov plus šesťkrát bol udelený osobný trest 10 min. .

Krško Maťo, HBC Žirafa Žilina – brankár: „Do tohto zápasu nastupovala Žilina v pozícii mierneho favorita, keďže Žiar bol na chvoste extraligovej tabuľky. V prvej tretine sme napĺňali čo sme si povedali a výsledkom bolo dvojgólové vedenie po dvoch presných zásahoch Slováka. Lenže v druhej tretine sme si začali viac všímať rozhodcov a to viedlo až ku kontaktnému gólu domácich. Nato však dokázal odpovedať Bednár, keď švihom, hneď po vyhratom vhadzovaní, nedal domácemu gólmanovi šancu . Do tretej tretine sme teda vstupovali s dvojgólovým vedením. Žiar vycítil šancu a postupne sa dostával viac do hry. K tomu však dopomohli hlavne naše oslabenia. Z jednej skrumáže sa podarilo domácim opäť streliť kontaktný gól.  Aj na tento gól však prišla naša odpoveď, keď nás Michal Dubovec poslal opäť do vedenia o dva góly. Žiarčania však opäť dokázali skorigovať, keď po nedôraznej hre v obrannom pásme skóroval Strohner. Po tomto góle Žiar vrhol všetky sily do útoku a takmer sa im podarilo vyrovnať, keď som zakúril vybehnutím, lenže domáci trafili len žŕdku. Víťazstvo sme si ustrážili, aj keď napriek nie práve najlepšiemu výkonu, sme si domov odniesli 3 body a pomaly začínali myslieť na Nitru." 


Doporučenia

Musíš byť prihlásený aby si mohol doporučiť tento obsah.


Diskusia (0)

Zatiaľ tu nie je žiadna diskusia.

Prihlás sa aby si mohol prispievať do diskusie.